peka_17 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Siemano! Tak jak w temacie napisałem, nie wiem na co się zdecydować. Jeżeli moglibyście podać mi główne wady i zalety tych telefonów byłbym naprawdę wdzięczny. Jak wbiłem na allegro, to zależało mi na telefonie za ok. 500-600 zł, który będzie miał rozsądny aparat i Wi-Fi. A tu pojawiają się 3-ej pretendenci do zakupu. I tu zaczynają się schody. Trochę grzebałem w internecie, oglądałem prezentacje telefonów, ale nie ma to jak dyskusja na forum. Może przedstawię swoje "za i przeciw" odnośnie każdego SE. Xperia X10 mini pro - nigdy nie miałem smartfona, ekran dotykowy to dla mnie abstrakcja. No i boję się, że nie ogarnę dość niewielkiej klawiatury QWERTY. Hazel - właśnie on najbardziej mi odpowiada, obawiam się tylko tego, że jest to slider. No i nie wiem jaki ma system operacyjny (mam Nokię N70 ME i naprawdę mam DOŚĆ systemów typu symbian). Elm - najmniej się o nim dowiedziałem, ale wygląda w porządku, ma to czego potrzebuję. Trochę stary się wydaje Tyle z mojej strony, pomóżcie ludzie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NielichaZosia Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Xperia X10 mini pro Troszkę mogę napisać, ponieważ posiadam. Jeżeli masz duże dłonie i boisz się, że telefon może być dla Ciebie za mały to Xperia odpada. Dobry aparat - dostęp do marketu otwiera przed tobą wiele możliwości, które mogą dać Ci wiele programików do obróbki zdjęć. Klawiaturka - wyjątkowo zaskoczyła mnie jej mobilność. Niby małą, małe guzki "oj jak trudno będzie pisać". Pisze się po prostu GENIALNIE! Wypukłe literki pozwalają Ci na szybkie pisanie - ogólnie bajka Szybko chodzi, nie zacina się, a jak jeszcze nie wiesz yo on jest na Androidzie. Ma fajne, przejrzyste menu. Xperia x10 mini pro - dla kobiety bardziej. Jeżeli przerażają Cię małe rozmiary to lepszym będzie również pod tym samym tytułem, lecz bez "mini pro". Kolega ma. Duży ekran, i nie taki malutki jak mini pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKRZYP3X Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Witaj. W tej cenie polece lg p500. Sprzętowo miażdży konkurencję. Ekran świetny, gry, muza działają, net przegląda się świetnie. Na Androidzie czyli najlepszym obecnie OSie. Polecam. Masz pytania to wal! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peka_17 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Agatix001, mam takie pytanie - ile trzyma Ci bateria? Gdzieś słyszałem, że przy normalnym użytkowaniu ok. 1-2 dni. Trochę mnie to przeraża.. SKRZYP3X - niestety odpada na starcie ten telefon. moja dziewczyna ma jakiegoś LG (nie pamiętam jakiego, mniejsza o to) i niestety moje drewniane palce z trudem ogarniają ekran dotykowy przy pisaniu sms-ów. Stąd moje obawy przed Xperią. A jeżeli smartfon, to z QWERTY. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NielichaZosia Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 @peka_17 nie słucham muzyki na telefonie, normalnie użytkuję. Były momenty, że bateria trzymała mi 5 dni. Normalnie to trzyma 3-4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peka_17 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 No to pełen luz, ja tak samo. Od słuchania muzy mam mp4. No to Xperia wraca do łask. A na temat Hazel-a, albo Elm możesz coś powiedzieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NielichaZosia Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Może ktoś inny Ci powie, bo naocznego kontaktu z nimi nie miałam. Mogę jeszcze powiedzieć, że Xperia mini pro jest naprawdę małym telefonikiem. Jak masz nieporęczne paluchy, to się lepiej nie zabieraj Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKRZYP3X Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 To lecimy. Hazel jest dość dobry jeśli nie przeszkadzają Ci zmuły. Wolny, mały ekran słaby os. O drugim nic nie wiem. Co do p500 to da się przyzwyczaic do ekranu. W tej cenie mógłbyś poszukać używanej Milestone. Mocny fon z QWERTY w dodatku na Androidzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peka_17 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Dobra, w takim razie czekam na kogoś kto ogarnia temat 2-óch pozostałych SE. Dziękuje za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
leman0005 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Pakowanie się w te 2 SE to jest głupota. Szukaj czegoś z Androidem, a klawiatura ekranowa nie jest taka zła. Jeżeli chcesz mieć "tradycyjny" telefon z guziczkami kup coś za mniejszą kase, jak smartfona to tylko android lub iOS z dotykiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam1118 Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Też poleciłbym ci motorole milestone ale jeżeli nie chcesz to trudno.Tylko pod żadnym pozorem nie bierz x10 mini pro! Miałem ten telefon i żałuje że tak było! Oprócz qwerty nie ma w nim żadnych zalet. Nawet nie można było normalnie pograć w angry birds bo strasznie cieło. A słuchanie muzyki przez słuchawki dołączone do zestawu to katorga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peka_17 Posted November 7, 2011 Author Report Share Posted November 7, 2011 leman0005 - nie chcę klawiatury ekranowej, miałem z nią problem na telefonie dziewczyny i na pewno się w to nie wpakuję. Jeżeli uważasz, że te telefony to zły wybór, to co mógłbyś polecić? Jeszcze tylko dodam od siebie, że zależy mi TYLKO I WYŁĄCZNIE na aparacie i Wi-Fi. Nie gram w gry, nie słucham muzyki, od tego jest inny sprzęt. Aparatu potrzebuję na studia i w robocie czasami się przydaje, a Wi-Fi przyda się, żeby nie walczyć z dziewczyną o miejsce przy kompie Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKRZYP3X Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 No to tak jak napisaliśmy z Adamem rozważ kupno motoroli Milestone. Wi-fi jest, aparat dobry i do tego QWERTY. W tej cenie jeszcze samsung 533 z Qwerty Ale na słabej BADZIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dives Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 leman0005 - nie chcę klawiatury ekranowej, miałem z nią problem na telefonie dziewczyny i na pewno się w to nie wpakuję. Można wiedzieć co to był za telefon? Bo jeśli było to coś w stylu avilli to się nie dziw, że pisało się okropnie. Ekran ekranowi nie równy, poza tym masz do dyspozycji technologię swype, dzięki której ustanowiono rekord świata w szybkości pisania, do tego jest wygodna, bo nie musisz odrywać palców do ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peka_17 Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Dzięki za pomoc! Wyciągnąłem z tej dyskusji najważniejsze dla siebie wnioski, teraz czas odwiedzić allegro Temat nadaje się do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.