Kofeina Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Tak jak w temacie posiadam Router TL-WR841N v7 i internet o prędkości 10 mb\s. Do tego routera mam podłączony PC (ja go używam) oraz notebooka(bezprzewodowo) i laptopa(przewodowo) i moje pytanie brzmi, jak ustawić aby notebookowi i laptopowi ustawić limit prędkości powiedzmy 1 mb\s? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Przy tym routerze nie da się tego zrobić. Możesz pobawić się podstawowymi opcjami QoS ale to i tak nie da ci oczekiwanego efektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kofeina Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 No cóż szkoda a może jakiś program nawet do zainstalowania na laptopie i notebooku aby ograniczył prędkość? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Istnieje coś takiego jak NetLimiter. Nigdy nie testowałem ani nie używam. Możesz się nim zainteresować lecz również nie wiem na ile % jest skuteczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kofeina Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Ok, dzięki za udzielone odpowiedzi Zobaczymy czy zadziała czy nie Jak na razie temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.