qb16 Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 FIFA 12 raz po raz mi przycina. Szczególnie wtedy, gdy dzieje się nieco więcej. Czasem to denerwuje, bo jak jestem sam na sam... Czemu tak? Przecież mój PC przynajmniej 2-krotnie przewyższa zalecane wymagania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qb16 Posted November 6, 2011 Author Report Share Posted November 6, 2011 Teraz to mi co minutę przycina! Pomocy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qb16 Posted November 7, 2011 Author Report Share Posted November 7, 2011 Odświeżam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qb16 Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Kolejny raz odświeżam... Pomoże może ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiqARBUZ Posted November 10, 2011 Report Share Posted November 10, 2011 Chyba nikt nie zna odpowiedzi Może spróbuj reinstall gry i na czas grania wyłącz zbędne aplikacje (komunikatory, Steam itp.) Wgraj także patche, jeżeli takowe zostały wydane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki970 Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 No niestety, ale ja również mam ten problem, jak i wiele osób w internecie. Nie wiem od czego to zależy, chyba FIFA się z kartami Nvidii nie lubi. Nie sprawdzałem czy są jakieś patche od EA i stery od Nvidii, jeśli są to ściągnij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matidop Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Ja też mam ten problem.Częściowo pomaga wł. gry w Trybie Offline Origin. poza tym to chyba trzeba czekać na patch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sephia Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Odświeżam, nie chcąc tworzyć nowego tematu o tym samym. Mam bardzo podobne problemy co kolega wyżej. Konfiguracje PC mam teraz konkretną (BF3 śmiga na wysokich detalach), dziś zmieniłem karte graficzną z 9800GT na HD6770, licząc, że coś to da. Nie dało nic. Mimo 40-50 FPSów gra przycina. Trochę poprawia się, gdy włączy się wysoki priorytet, ale dalej nie jest to super płynne, tak jak być powinno. Zna ktoś jakiś sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sypcio Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Spróbuj zainstalować to: http://fifa-12-real-performance-optimizer.softonic.pl/ Zobacz ten temat, większość rzeczy można wykorzystać w FIFA 12 - http://forum.fifaserwis.com/showthread.php?t=42790 Ustaw priorytet gry nie na wysoki, tylko na powyżej normalnego (u mnie pomaga) Ja używam jeszcze GameBoostera, ale szczerze mówiąc nie wiem czy on coś pomaga. Oczywiście defragmentacja gry także pomoże. Ja jeszcze na czas gry zostawiam włączonego tylko firewalla, wyłączam antywira i defense+ (mam pakiet od COMODO) Co do twojej nowej karty, wydaje mi się że w Fifie chodzi bardziej o procesor, u mnie nawet w menu używa 50% mocy procka. EDIT: Sprawdźcie jeszcze ten link, jest tu kilka ciekawych programów do fify 12, w tym poprawiające wydajność. http://www.soccergaming.com/forums/showthread.php?t=170667 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sephia Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Odświeżam poraz kolejny i zapewniam - ostatni. Z rad kolegi Sypcia skorzystałem, ale niestety nic one nie dały. Mam jednak dobrą wiadomość - po blisko 4 miesiącach zmagania się z potężnymi lagami w Fifie 12, w końcu mogę powiedziec, że gra chodzi płynnie! Co zrobiłem? Oto rozwiązanie: 1. Ściągamy i uruchamiamy plik D3DOverrider.exe (do pobrania tutaj: http://www63.zippyshare.com/v/87968314/file.html) 2. Klikamy "+", następnie wskazujemy plik fifa.exe znajdującym się w folderze game 3.Z listy po lewej wybieramy fifa.exe i ustawiamy: - Application detection level - High - Force triple buffering - ON - Force VSync - ON 4. Minimalizujemy program- NIE zamykamy 5. Uruchamiamy grę W ustawieniach gry dobrze mieć zaznaczone "czekaj na synchronizację pionową", a kiedy już jesteśmy w menu, wypada zwiększyć priorytet na wysoki (w menadżerze urządzeń), co zapewni jeszcze płynniejszą rozgrywkę. Najwyższe detale - płynność - 60 FPS bez zacinek. Ufff... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spontan Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 sephia dzięki. Twoje porady mi pomogły. Inne programy/rady/szperanie po forach/nowe rozwiązania nic nie dały. Teraz wreszcie mogę się cieszyć płynną grą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.