suprax Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Siema właśnie przyszła moja karta teraz do którego wyjścia podłączyć przejściówkę? Bo są dwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLDan Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Oba te gniazda muszą być podłączone do zasilacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Obie wtyczki PCI-E 6-pin muszą być podłączone. Do jednego wejścia na karcie wpinasz wtyczkę z zasilacza, do drugiego z przejściówki. Kolejność nie ma znaczenia. PS. Radzę uważać z OC na obecnym zasilaczu. HD 4890 pod największym obciążeniem potrafi uciągnąć ok. 220W i może troszkę zabraknąć mocy (zostałoby wówczas ok. 80W na resztę kompa). Jeśli nie będziesz katował karty testami stabilności typu Furmark/OCCt itp. nie powinno być problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suprax Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Jak już mówiłem komp będzie służył tylko do grania żadnych testów puki co oc też nie ma ale będzie za miesiąc wtedy napisze tak tylko w zasilaczy nie mam 6pin może da się przejściówkami> Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 W takim razie potrzebne będą dwie przejściówki 2 x molex->6-pin. Jakim okablowaniem dysponuje Twój zasilacz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suprax Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 ATX24pin 4pin floppy4pin molex4pin ata 1 1 1 1 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Dysk twardy i napęd optyczny masz na Serial ATA? Jeśli nie, konieczne będzie dokupienie rozgałęziacza molexów (klik) Link to comment Share on other sites More sharing options...
suprax Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Chyba tak dysk mam wd caviar blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.