Jump to content

Rozwiązany: Shogun 2: Total War - Gra zawiesza się samoczynnie.

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Pragnąc wytężyć zmysł taktyczny zachciało mi się pograć w Szoguna 2 zatem zainstalowałem go, grzecznie poczekałem aż STEAM ściągnie patcha i odpalam grę. Grając dużo wczesniej- praktycznie świeżo po premierze gry żadnych kłopotów nie miałem. Otóż gra lubi często po prostu się zawiesić i jedynym rozwiązaniem jest wyłaczenie i tak nie odpowiadającego procesu z poziomu menedżera zadań. Krzaczki takowe zachodzą najcześciej: gdy w grze ma uazać się jakieś okno( np. wybór sposobu rozegrania bitwy, dyplomacja), w trakcie tury przeciwników. Byłbym wdzięczny za okazaną pomoc;)

Config:

System Operacyjny

MS Windows 7 Home Premium 32-bit SP1

CPU

Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.50GHz

RAM

4,00 GB DDR3 @ 666MHz

Płyta Główna

ASUSTeK Computer INC. P5P43TD PRO (LGA775)

Grafika

512MBGeForce GTS 250

Dyski Twarde

977GB Seagate ST31000528AS ATA Device (SATA)

Audio

Realtek High Definition Audio

Pozdro!

Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów. Treść problemu piszemy w tytule - Kawalorn

Wydaje mi się, że to może być problem podobny do mojego. Na początku spróbuj uruchomić grę na DX9, u mnie to było przyczyną problemu. Wiem, że to śmieszne bo wcześniej gra spokojnie chodziła na DX10 ale co zrobić...Jeśli to nie to spróbuj zrobić to co proponowała pomoc techniczna bodajże producentów(wyczytałem to na jakimś forum) czyli: zaktualizuj sterowniki, Visual C++, DX'a, Javę i Net frameworka. Powinno pomóc.

Przełączenie na tryb DX 9 rzeczywiście pomógł. Dziwi jedynie to, że CA nie zrobiło jeszcze odpowiedniej łatki wykluczającej takiego błędu. Toż to niedopuszczalne-.-

Problem rozwiązany- temat to zamknięcia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...