darktangram Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Witam. Mam problem. Podczas zywkłego uzytkowania komputer sie zacial, musialem zrestartowac. Przy ponownym uruchomieniu pojawilo sie czarne tlo i napis "Reboot and Select proper boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key". Sadze ze padl dysk albo system. Probowalem zainstalowac nowy system, ale nawet nie dochodzi do okienka kiedy moge wcisnac klawisz rozpoczynajacy instalacje, tylko wyskakuje ten nieszczesny napis. Zresetowalem bios przywracajac domyslne ustawienia. W biosie dysk chyba czyta, gdyz jako hard drive pokazuje w miare dokladna nazwe podlaczonego dysku. Czy zresetowanie biosu poprzez wyjecie i wlozenie baterii na mobo moze pomoc? Co moge zrobic, aby moj komputer znow radosnie dzialal? Czy padl dysk? z gory thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmud7543 Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Podaj całą konfigurację komputera łącznie z dokładnym modelem dysku (i wykrywaną nazwą w BIOS) oraz marką i modelem zasilacza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 @up: Wszystko masz w sygnaturce. @darktangram: Byłbyś w stanie podać Smart dysku (klik)? Probowalem zainstalowac nowy system, ale nawet nie dochodzi do okienka kiedy moge wcisnac klawisz rozpoczynajacy instalacje, tylko wyskakuje ten nieszczesny napis Dla pewności - ustawiłeś napęd optyczny jako pierwszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darktangram Posted November 5, 2011 Author Report Share Posted November 5, 2011 Z dumą mogę stwierdzić, że problem został rozwiązany. Próbowałem wszystkiego co udało mi się wyczytać w necie, pomogło przepięcie dysku do innego złącza. Temat można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.