jajo1212 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Witam. Otóż mój kolega a dokładniej jego dziewczyna chciała by kupić sobie laptopa. Z racji tego, że ani ona ani on się nie znają na komputerach to poprosili mnie o pomoc. I tu zwracam się do ekspertów o pomoc. Jaki będzie najlepszy laptop do max 2000zł, który będzie służył głownie do neta, muzyki, filmów ale też czasami do gier. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel81uk Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Witam. Ja osobiście mam HP Pavilion DV5-1110EM I do wszystkiego co piszesz w zupełności wystarcza. Podam Ci konfig: AMD Turion RM-72 2x2.1GHz (mozna zamienić na wersje ULTRA z 2MB cache) 3GB DDR2 (800MHz) ATI Radeon 3450 (uciągnie Fallout:NV z ustawieniami na MEDIUM) napęd BD ...tak tak ma Blue Ray HDD 360GB HDMI 4xUSB pilot do Media Center czytnik kart pamięci kamerka ekran o rozdzielczości 1280x800 (15.4 cala, format 16:10, glossy) waga 2.7kg Ogólnie lapek bardzo fajny ale jeśli kupisz używany to licz się z tym że trzeba będzie go rozkręcić, wyjąć chłodzenie i odseparować wiatraczek od radiatora celem oczyszczenia + wsmarować nową pastę na procka bo HP zawalił sprawe z układem chłodzenia i zbiera sporo syfu po latach. Sam tak miałem że procek gonił do ponad 90 stopni a teraz po tej operacji jest średnio 40-50 w grach 75-80. NIe wiem jak wygląda sytuacja z tymi lapkami w polsce ale w UK można kupić za około 150-200 funtów na aukcjach a przy tym cena samego procka Turion ULTRA 2x2.2GHz (2MB cache) wacha się w granicach 36 funtów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.