Czarnobyl97 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Panowie i panie mam pytanie odnośnie do msp.Otóż czy znacie jakiś sklep gdzie można je nabyc taniej niż te nieszczęsne 200 zł za 4200msp?I czy oferty na allegro 12000 punktów za 100 zeta są legalne?Bo swego czasu kupiłem taki i nie miałem żadnych problemów(bana)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dives Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 Na allegro prawdopodobnie wyrwiesz 4200 MSP taniej, niż za 200zł. Jeśli chodzi o te oferty typu 10000MSP/100zł to działa to na takiej zasadzie - ktoś kupuje te punkty w krajach stosunkowo biednych, gdzie Microsoft obniża ich cenę. Potem odsprzedaje je w UE/Stanach i zarabia na tym. Co prawda raczej legalne to nie jest (zwłaszcza z punktu widzenia osoby sprzedającej), ale nie sądzę żeby MS coś z tym robił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarnobyl97 Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Na allegro prawdopodobnie wyrwiesz 4200 MSP taniej, niż za 200zł. Jeśli chodzi o te oferty typu 10000MSP/100zł to działa to na takiej zasadzie - ktoś kupuje te punkty w krajach stosunkowo biednych, gdzie Microsoft obniża ich cenę. Potem odsprzedaje je w UE/Stanach i zarabia na tym. Co prawda raczej legalne to nie jest (zwłaszcza z punktu widzenia osoby sprzedającej), ale nie sądzę żeby MS coś z tym robił. Niepokoi mnie jedna rzecz w ofertach 12000 msp za 100 zeta:osoba sprzedająca daje nam nowiutkie konteczko na które mamy się zalogować nie mam nawet ustawionego avatara!A na konteczku jakby nigdy nic 6000 msp!Ostatnio był artykuł na cda o tym,że micro$oft banuje użytkowników pozyskujących msp w "nieuczciwy" sposób stąd tez się obawiam,ale zastanawia mnie jedna rzecz:jeśli kupiłbym season pass do GoW 3 na takim koncie to mam też na swoim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLDan Posted November 4, 2011 Report Share Posted November 4, 2011 Takie rozwiązanie nie jest legalne, więc odradzam zakupu. To zwyczajne oszustwo i tyle. A i można za to zarobić baniaka od Microsoftu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.