Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

micholes

Need for speed: Carbon

Recommended Posts

Panel sterowania => system, zakładka zaawansowane. Tam: przycisk wydajność, znowu zakładka zaawansowane. Na samym dole masz Pamięć wirtualna. Naciskasz zmień i wpisujesz wartości. Ja osobiście polecam wpisać w rozmiar początkowy i maksymalny taką samą wartość np. 1024. Właśnie tak mam ustawione i Carbon śmiga mi na dość leciwym jak na standardy komputerowe sprzęcie.

Athlon XP 2400+, 512 RAM 333, GeForce 4 4200. Detale samochodu na maxa reszta na meedium i oczywiście bez bajerów graficznych typu rozmycie i AA. To wszystko w rozdzielczości 1024x768.

Panel sterowania => system, zakładka zaawansowane. Tam: przycisk wydajność, znowu zakładka zaawansowane. Na samym dole masz Pamięć wirtualna. Naciskasz zmień i wpisujesz wartości. Ja osobiście polecam wpisać w rozmiar początkowy i maksymalny taką samą wartość np. 1024. Właśnie tak mam ustawione i Carbon śmiga mi na dość leciwym jak na standardy komputerowe sprzęcie.

Athlon XP 2400+, 512 RAM 333, GeForce 4 4200. Detale samochodu na maxa reszta na meedium i oczywiście bez bajerów graficznych typu rozmycie i AA. To wszystko w rozdzielczości 1024x768.

No i pupa! zmieniłem tą pamieć wirtualną i teraz samochód chodzi z opóźnieniem ;/ i to dużym.

Ja mam Samprona 3100+ 1,8 Ghz 512 DDR grafika Geforce 5200.

I gra strasznie zacina nawet na totalnym minimum. Wyłączyłem wszystkie programy prucz antywira i nadal nic. Mam ściągnięte najnwsze sterowniki i nie wiem co moge jeszcze zrobic.

zwiększ pamięć wirtualną do min.1024 mb, jednemu pomogło.

Ja przejechałem pierwszych trzech bossów...Alfa Romeo Brera - nie są trudni. Nowe auto sprawiłem sobie dopiero w czwartej dzielnicy, jak wszyscy mieli auta Tier 3. Kupiłem na 4 wyścigi Aston Martina DB9 a potem do końca McLaren Mercedesem. Ona z resztą jest najłatwiejsza - w mieście musiałem jechać każdym skrotem i dawać cały czas nitro, a w kanionie ją wyprzedziłem i nie doszło do drugiej rundy.

No to ja się może pochwalę... Że nie mam Carbona :) Kolega ma orginałka, ale na DVD, a ja czytnika DVD nie mam :P No to sobie nie pogram, dopóki go nie kupię :) BTW: Czy zauważyliście jakieś problemy z kartami ATI na Carbonie? (sam korzystam z ATI Radeona 9250 Sapphire) Pytanie stąd, że nieraz nie mogłem grać, bo pewne gry nie chciały odpalić na Radeonie... A na GeForce 2 MX400 odpaliły wredne jedne :D :twisted:

Ja mam Samprona 3100+ 1,8 Ghz 512 DDR grafika Geforce 5200.

I gra strasznie zacina nawet na totalnym minimum. Wyłączyłem wszystkie programy prucz antywira i nadal nic. Mam ściągnięte najnwsze sterowniki i nie wiem co moge jeszcze zrobic.

Najnowsze sterowniki do starszych kart graficznych to nie zawsze dobre rozwiązanie. Musisz poszukać jakichś starszych, na których twoja karta będzie pracować optymalnie. Mój GF 4 najwydajniej chodzi na sterownikach 56.72. Wszystkie próby instalowania nowszych kończyły się zawsze spadkiem wydajności w grach.

Ukończyłem NFS: Carbon, odblokowało się dużo ciekawych wozów i teraz chciałbym pobawić się w ich tuning w menu kariery. Oczywiście kasy jak na lekarstwo, więc zacząłem szukać kodów na dofinansowanie mojego konta.

Takowy znalazłem, a konkretnie '5grand5grand' i wpisałem go gdzie trzeba, a nawet otrzymałem informacja, że 'Castrol Cash' jest 'Activated'. Pytanie tylko gdzie? Bo w menu kariery nie widze, żeby stan konta się podniósł. Chyba, że jeszcze trzeba coś zrobić o czym nie wiem.

Czekam na propozycje.

Co do samej gry, to przeszedłem nią w dwa wieczorki po pracy w celach relaksacyjnych zbytnio się nie przemęczając, więc popieram bluzgi innych mówiące, że gra jest za krótka.

A co do mojego problemu z grą...

Podczas ustawień różnych opcji w tej grze, natknąłem się na taką opcję "pokazuj najciekawsze momenty" (czy coś w tym sensie). Opcja znajduje się w opcjach ogólnych gry zaraz przed opcjami konfiguracji, a po opcjach ekranu. Zastanawia mnie czemu służy ta opcja. W instrukcji nie potrafiłem się doczytać o niej niczego. Czy wie ktoś za co odpowiedzialna jest ta opcja?

I kolejna sprawa:

Czytałem wiele komentarzy o tej grze. Z nich dowiedziałem się, że po zakończeniu trybu kariery odblokowany zostaje koenigsegg. Niestety, kiedy ja ukończyłem tryb kariery, nie doświadczyłem obecności takiego samochodu w sklepie, ani w wyborze swoich aut.

Podczas ustawień różnych opcji w tej grze, natknąłem się na taką opcję "pokazuj najciekawsze momenty" (czy coś w tym sensie).

Jest to bodajże aktywacja animacji, które włączają się, jeżeli auto leci w powietrzu po skoku, albo gdy zaczyna się pościg policyjny.

Ja przejechałem kariere Exotic i mam Koenogzegga CCX dostępnego w Quick Race. W karierze nie mogłem go kupić, a tuningować go nie można :( A szkoda - wielka. Po skończeniu kariery jest dostępny w "zakładce" (auta seryjne, z kariery, tuningowane itp.) razem z Audi Le Mans Quattro. Chyba, Koenig jest dostępny nawet jak sie nie ukończy kariery - tak mi mówił kumpel.

Oj... nie licz na to :? Ja też mam 64mb grafikę i szczerze... w Most Wanted ledwo cierpliwości mi wystarcza jestem na 9 miejscu w czarnej liście(teraz mam przerwę, bo czekam na wymianę płyty :( )... na Carbon nawet nie liczę... chociaż, można przecież sprawdzić DEMO :D

Ja mam problem z uruchomieniem gry!!!! Gra zainsatlowała sie bez zadnego problemu ale jak ja uruchamiam to pokazuje sie czarne tło na 2 sekundy i potem komputer mi sie restartuje i tak za kazdym razem gdy chce ja uruchomic prosze pomuszcie HELPP :cry: :cry: A mam sprzeta taki:

Radeon X1600Pro 256Mb

Pentium 4 CPU 2,66 mhz

512 DDR2 RAM

i wydaje mi sie ze powinna hasac a czego tak sie robi to nie wiem :(:(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...