kupciak Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Otóż: - ściągnąłem ModLoader i zgodnie z instrukcjami wrzuciłem go do minecraft.jar (podmieniło to, co trzeba itd.) - następnie dorzuciłem tam jeszcze mod Clay Soldiers I gdy wchodzę do gry, to ekran ładowania kończy się na "Done loading" i koniec. A jak dam Force Update to ściąga mi plik minecraft.jar bez żadnych zmian. Jak sprawić, żeby mody zadziałały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekn Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Możesz spróbować wrzucić je ręcznie, choć maj na uwadze, że niektóre mody mogą po prostu nie działać poprawnie. Jak wygląda ręczne wrzucanie? Nawigujesz się do pliku minecraft.jar i otwierasz go np. WinRARem. Usuwasz folder META-INF, a następnie dodajesz zawartość archiwum z modem. Proste jak konstrukcja cepa. Teraz wystarczy już tylko zamknąć WinRARa, odpalić MeinKrafta i gotowe. Przy okazji, warto jednak spróbować na czystym minecraft.jar czy ów mod Clay Soldiers działa. Zawsze możesz sobie w końcu zrobić backup świeżej kopii po forced update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kondzioss Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Kiedy ściągasz jakąś wersje moda to po updacie gry przestanie ona działać, musisz znaleźć nową wersje moda, albo nie aktualizować minecrafta (jeśli masz pirata). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kupciak Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 @piotrekn Wszystko wcześniej robiłem tak jak powiedziałeś, teraz nawet wrzuciłem samego moda. Lipa. Dochodzi do Done Loading i koniec. :\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekn Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 Czyli najprawdopodobniej sam mod jest wadliwy i/lub nie współpracuje z tą wersją MeinKrafta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.