Sexyriusz Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Witam. Problem polega na tym,że próbując zminimalizować np BF:bc2 / BF3 gra nie minimalizuje się do paska zadań zostawiając czysty pulpit, tylko przełącza się na tryb okienkowy - co nie do konca pozwala korzystać np z innych programów, bo za każdym zminimalizowaniem np frapsa, internetu etc. gra odpala się na nowo w full screen. Ponad to,gdy nie mam odpalonego zadnego innego programu, jedynym rozwiązaniem jest ctrl alt del i wtedy tak czy siak gra pojawia się w trybie okienkowym na całą szerokosc monitora zostawiając widoczny pasek zadań. Nie działa nawet klawisz "windowsa" obok alt. Ze wszystkich kombinacji działa tylko alt+tab gdy jest chociaz jeszcze jeden program odpalony prócz BF , no i ctrl+alt+del gdy nie ma nic innego, co i tak nie jest satysfakcjonujące (opisane wyżej). Za cholere nie mogę znalezc opcji odpowiedzialnej za to. Z góry bardzo dziękuję za pomoc... Dodatkowo,jeszcze inna ciekawostka, podczas gdy gram w BF3 i mam włączone gg, gdy ktoś pisze gra przełącza się w tryb okienkowy zajmując połowę rozdzielczosci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLDan Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 A coś takiego dzieje się tylko w przypadku BF BC2 i BF3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sexyriusz Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 tak,dzieje się tak tylko w przypadku wyżej wspomnianych gier. BF3 radzi sobie z tym trochę lepiej ale to chyba i tak nie jest to, skoro po wcisnieciu alt tab i przeskoczeniu do frapsa gra schodzi tylko w tryb okienkowy : Po dłuższym przytrzymaniu alt tab , można wybrać jeszcze "pulpit" i wtedy tak jakby jest wszystko w porządku,bo gra nie maksymalizuje się z powrotem przy np minimalizacji przeglądarki i można spokojnie coś tam robić. Ale BC2 akurat już na nic nie pozwala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLDan Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Na to chyba nic nie poradzisz. Takie są dzisiaj silniki i powinieneś się raczej cieszyć, że problem występuje tylko w przypadku tych dwóch gier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FishY Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Miałem podobny problem z BC2 ale po kliknięciu na ikonkę na pasku zadań wracał/a do normalnej postaci. A spróbuj kombinacji alt+enter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sexyriusz Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Fishy chyba nie zrozumiałeś mojego posta. Aktualnie bc2 odchodzi za 20 dni w zapomnienie a BF3 nie jest aż tak poważnym problemem jednak,trzeba tylko chwile dluzej przytrzymac alt tab i wybrac pulpit. Jakoś przeżyje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.