Jump to content

dziwny problem z minimalizacją gier

Recommended Posts

Witam.

Problem polega na tym,że próbując zminimalizować np BF:bc2 / BF3 gra nie minimalizuje się do paska zadań zostawiając czysty pulpit, tylko przełącza się na tryb okienkowy - co nie do konca pozwala korzystać np z innych programów, bo za każdym zminimalizowaniem np frapsa, internetu etc. gra odpala się na nowo w full screen.

Ponad to,gdy nie mam odpalonego zadnego innego programu, jedynym rozwiązaniem jest ctrl alt del i wtedy tak czy siak gra pojawia się w trybie okienkowym na całą szerokosc monitora zostawiając widoczny pasek zadań.

Nie działa nawet klawisz "windowsa" obok alt.

Ze wszystkich kombinacji działa tylko alt+tab gdy jest chociaz jeszcze jeden program odpalony prócz BF , no i ctrl+alt+del gdy nie ma nic innego, co i tak nie jest satysfakcjonujące (opisane wyżej).

Za cholere nie mogę znalezc opcji odpowiedzialnej za to.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc...

Dodatkowo,jeszcze inna ciekawostka, podczas gdy gram w BF3 i mam włączone gg, gdy ktoś pisze gra przełącza się w tryb okienkowy zajmując połowę rozdzielczosci.

tak,dzieje się tak tylko w przypadku wyżej wspomnianych gier.

BF3 radzi sobie z tym trochę lepiej ale to chyba i tak nie jest to, skoro po wcisnieciu alt tab i przeskoczeniu do frapsa gra schodzi tylko w tryb okienkowy :

bf3okno.jpg

Po dłuższym przytrzymaniu alt tab , można wybrać jeszcze "pulpit" i wtedy tak jakby jest wszystko w porządku,bo gra nie maksymalizuje się z powrotem przy np minimalizacji przeglądarki i można spokojnie coś tam robić.

Ale BC2 akurat już na nic nie pozwala...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...