Splint3rPL Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Witam. Od jakiegoś czasu sporo grywam w ARME II w wersji Free to Play. Problem jest taki, że niezależnie od ustawień mam maksymalnie 30 klatek na sekundę. Czasami troszkę więcej, ale bardzo sporadycznie. Średnia wychodzi mniej więcej na 25 FPS, a to trochę mało. Szczególnie dziwi mnie to dlatego, że komputer mam całkiem niezły i niemal wszystko odpalam na maksymalnych ustawieniach graficznych. Wiem, że ARMA to dość wymagająca produkcja, ale żeby aż tak? Może można coś na to poradzić? Specyfikacja kompa w sygnaturce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom3kb Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Arma faktycznie może "zadławić" wiele kompów i to co o niej piszą to prawda. 25-30 fpsów powinno ci wystarczyć do komfortowego grania bez problemu, jeśli jeszcze masz wszystko poustawiane prawie na full (i też tyle wyciągasz) to tylko powinieneś się cieszyć . Tu nie ma czegoś takiego jak, w niektórych grach stałe 60 fps itp Możesz trochę pobawić się opcjami graficznymi ale za wiele nie skorzystasz jak już sam pisałeś, nieraz nawet niektórzy otrzymywali lepsze wyniki zmieniając niektóre ustawienia z niższych na wyższe taki urok army. Możesz trochę zmniejszyć zasięg widzialności ja mam około 5 km, to w zupełności wystarczy nie potrzeba 10 km , wyłączyć v-sync, zmienić postefekty normalnie lub wysoko, antyaliasing na normal, zmienić ustawienia cieni itp. Zawsze możesz wejść na arma center forum lub armagame forum czy też na forum bisu i zobaczyć jakie osiągi ludzie mają na jakich kompach przy włączonej armie. Gram już 2 lata i z własnego doświadczenia mogę ci napisać, że nie jest u ciebie tak źle Są też różne addony, które powinny trochę zwiększyć wydajność, zmienianie zasięgu widzenia, kasowanie trawy itp, ale to nie dla arma 2 free bo na niej addony nie chodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenk Posted October 9, 2011 Report Share Posted October 9, 2011 Fakt, ilość klatek zależy także od twojego szczęścia. Gram w tą grę od premiery, a wcześniej masę czasu spędziłem przy OFP, i mogę Ci powiedzieć że na dwóch takich samych komputerach, przy tych samych ustawieniach graficznych, możesz wyciągnąć bardzo różne wyniki i ilości FPS. Ale cóż, gra jest warta grania z 25-30 klatkami na sekundę, niektóre widoczki zapierają dech w piersiach. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.