Jump to content

Armed Assault 2 - mało FPS

Splint3rPL

Recommended Posts

Witam. Od jakiegoś czasu sporo grywam w ARME II w wersji Free to Play. Problem jest taki, że niezależnie od ustawień mam maksymalnie 30 klatek na sekundę. Czasami troszkę więcej, ale bardzo sporadycznie. Średnia wychodzi mniej więcej na 25 FPS, a to trochę mało. Szczególnie dziwi mnie to dlatego, że komputer mam całkiem niezły i niemal wszystko odpalam na maksymalnych ustawieniach graficznych. Wiem, że ARMA to dość wymagająca produkcja, ale żeby aż tak? Może można coś na to poradzić? Specyfikacja kompa w sygnaturce.

Arma faktycznie może "zadławić" wiele kompów i to co o niej piszą to prawda. 25-30 fpsów powinno ci wystarczyć do komfortowego grania bez problemu, jeśli jeszcze masz wszystko poustawiane prawie na full (i też tyle wyciągasz) to tylko powinieneś się cieszyć :). Tu nie ma czegoś takiego jak, w niektórych grach stałe 60 fps itp ;)

Możesz trochę pobawić się opcjami graficznymi ale za wiele nie skorzystasz jak już sam pisałeś, nieraz nawet niektórzy otrzymywali lepsze wyniki zmieniając niektóre ustawienia z niższych na wyższe :) taki urok army.

Możesz trochę zmniejszyć zasięg widzialności ja mam około 5 km, to w zupełności wystarczy nie potrzeba 10 km :), wyłączyć v-sync, zmienić postefekty normalnie lub wysoko, antyaliasing na normal, zmienić ustawienia cieni itp.

Zawsze możesz wejść na arma center forum lub armagame forum czy też na forum bisu i zobaczyć jakie osiągi ludzie mają na jakich kompach przy włączonej armie.

Gram już 2 lata i z własnego doświadczenia mogę ci napisać, że nie jest u ciebie tak źle :)

Są też różne addony, które powinny trochę zwiększyć wydajność, zmienianie zasięgu widzenia, kasowanie trawy itp, ale to nie dla arma 2 free bo na niej addony nie chodzą.

Fakt, ilość klatek zależy także od twojego szczęścia. Gram w tą grę od premiery, a wcześniej masę czasu spędziłem przy OFP, i mogę Ci powiedzieć że na dwóch takich samych komputerach, przy tych samych ustawieniach graficznych, możesz wyciągnąć bardzo różne wyniki i ilości FPS. Ale cóż, gra jest warta grania z 25-30 klatkami na sekundę, niektóre widoczki zapierają dech w piersiach. Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...