bleub Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Witam. Jeszcze niedawno omijałem gry na telefon szerokim łukiem, ale po zobaczeniu, co graficznie oferuje np. LG Swift wprost zaniemówiłem. Mój K800i zaczął mi się ostatnio wyłączać od tak, z siebie, a jako że szkoda mi tych 50zł na naprawę to postanowiłem już na poważnie sprawić sobie coś nowego. Najbardziej zaciekawił mnie właśnie Swift - ma GPS, dobry układ graficzny, nietragiczny procek 600MHz i niektóre gierki graficznie na nim powalają. Największym jego atutem jest jednak cena - nóweczka za 400zł to bardzo dobry stosunek jakość/cena i baardzo kusi. Jestem jednak w stanie dopłacić te 100-150zł za telefon po prostu lepszy. Mile widziane byłyby porady dotyczące samego Swifta - czy warto się jeszcze w niego pakować, czy Android 2.3 na niego można załadować, czy w użytkowaniu przyjemny, jak z tym dotykowym ekranem (czy aż tak tragicznie?). A może coś innego? Jedyną opcją, dla której byłbym w stanie zapłacić więcej niż 4 stówki za telefon z mocniejszym układem graficznym i prockiem co najmniej 800MHz, który w grach chodziłby jeszcze lepiej. Mile widziany również ten Android 2.3 i inne bajerki. Liczę na pomoc fachowców Update 1 - Samsung Galaxy I5700. Grafika 3D ponoć spaprana, to prawda? Bo procek zachęcający. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matidop Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Poszukaj sobie GT540 on sobie lepiej radzi z grami niż i5700.Minusem GT540 jest ekran.Polecę mimo wszystko LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleub Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Poczytalem nieco o Szajsungu i slaby uklad graficzny oraz wyzsza cena dyskwalifikuja go w moich oczach. Jakies inne propozycje? Mile widziane rowniez opinie dot. Swifta od osob, ktore maja/mialy z nim dluzsza stycznosc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dives Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Jeśli chodzi o gry, to i tak większość najlepszych produkcji na andka jest w 2D, są one dużo bardziej grywalne od tytułów 3D. Jeśli natomiast "musisz" grać w gry 3D na telefonie, to żeby to miało sens (dużo ekran, rozdzielczość HD, multidotyk, ekran pojemnościowy, wydajny CPU/GPU) to trzeba niestety na telefon wyłożyć sporo więcej niż 400zł. Chyba, że wydajność rzędu 5 FPS'ów i błędy graficzne nie robią na Tobie wrażenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleub Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Nie musze, ale niektore gry 3D na Swifcie wygladaja bardzo dobrze, szczegolnie w porownaniu ich do tych z k800i. W takim razie cos inaczej - ekran pojemnosciowy i wydajnosc w grach na poziomie GT540. Jakies propozycje? Myslalem jeszcze nad Milestone, ale trzebaby na nia wybulic te 300zl wiecej. Pytanie tylko - czy warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matidop Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Wg. mnie warto.Można jeszcze popatrzeć na SGS 1 albo HTC Desire.To też bardzo dobre telefony, lecz nie wiem jak teraz stoją cenowo używane.Możliwe że za 700zł byś dorwał jak Milestone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaalikk Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Ja polece LG P500. Kupisz w granicach 400zl i ma to czego potrzebujesz czyli pojemnosciowy ekran i wysoka wydajnosc w grach Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKRZYP3X Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Ja również polecam p500. Wyższa wydajność niż w przypadku gt540 a różnica w cenie nie za duża. Do tego dostajesz lepszy ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
preszka Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 A ja polecam samsunga galaxy gio!! Jest to telefon spełniający twoje warunki . Mocny procek 800 mhz i bardzo dobra wydajność w grach oraz multidotyk a cena jest po prostu śmieszna i na pewno jest lepszy od lg p500 bo mój brat używa tego samsunga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleub Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 No i o to chodziło ;] Jestem zdecydowany wstępnie na P500, za 5 stówek można kupić nówkę na allegro. Kwestia taka, że zainteresował mnie również ten Galaxy Gio - mocniejszy procek (ale po podkręceniu LG wychodzi podobnie) ale mniej ramu (aż tak będzie bolało?), na korzyść LG wychodzi lepsze zaplecze moderskie (a to też dla mnie ważne). Edit. Z dwóch powyższych jednak P500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKRZYP3X Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 A ja polecam samsunga galaxy gio!! Jest to telefon spełniający twoje warunki . Mocny procek 800 mhz i bardzo dobra wydajność w grach oraz multidotyk a cena jest po prostu śmieszna i na pewno jest lepszy od lg p500 bo mój brat używa tego samsunga. No to jest ARGUMENT!Mój brat ma Milestone a używa starej Nokii. @bleub P500 po podkreceniu będzie lepszy. Do tego jak już Pisałeś ma wsparcie moderów. Jest także sprawdzoną konstrukcją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleub Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Wybór padnie chyba na LG P500. Zmodowany powinien zaspokoić moje wymagania. Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.