ProXimoPL Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Witam , mam problem ;/ mój dysk twardy WD15EARS 1,5 TB z serii "green" nie działa , próbowałem go połączyć w innym komputerze próbowałem przedkładać zworki niestety dysk nie działa , bios wykrywa go prawidłowo a w systemie (menadżer urządzeń) jest wykrywany jako urządzenie , niestety nie widać partycji , a miałem tam ważne dane , po pewnym czasie bios wykrywa dysk dalej ale w menadżerze urządzeń już go nie wykrywa ;/ są jakieś sposoby żeby to naprawić własnoręcznie lub sprawdzić czy dysk jest uszkodzony na amen... jak by coś dysk działa bo czuć i słychać że działa ale nie wydaje żadnych niepokojących dźwięków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmud7543 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Podaj jak jest wykrywany przez BIOS (przepisz dokładnie co BIOS pokazuje), daj screen z menadżera urządzeń i podaj SMART tego dysku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.