Jump to content

Witam wszystkich forumwiczów prosze o pomoc

Darthpawel

Recommended Posts

Witam jestem nowy na forum więc z góry przepraszam za nieprawidłowości mam pewien problem mianowicie z kartą graficzną aktualnie posiadam radeona hd 2600 pro ale chciałbym wymienić na coś niezbyt drogiego ale żeby poprawa wydajności i jakości była zauważalna myślałem nad radeonem hd 4850 lub gf 8800 gtx ale ta ponoć jest już przestarzała z góry dziękuje z pomoc

a oto moja specyfikacja:

procesor: intel core 2 quad q 6600 2.40 ghz

ram:ddr 2 2 giga kingston 800mhz

płyta główna:asus p5k

hdd:samsung 160 giga

zasilacz:tracer 4life 400w

grafika: aktualnie gigabyte radeon hd 2600 pro silentpipe

I jedno, i drugie. Tracery są tak beznadziejnej jakości, że ich użytkowanie może się skończyć nieprzyjemnie. Z tańszych używanych zasilaczy bym polecał np. Fortrony HLN/HLC/GLN/GLC 350W.

Z kart szukaj HD4870, ew. GTS250/HD4850/9800GT. Oglądając GeForce uważaj na okrojone wersje Green. 8800GTX raczej w ostateczności.

Wydajnościowo jest tak jak uszeregowałem wcześniej ;) HD4870 jest najwydajniejsza, GTS250 nieco słabsza, HD4850 jeszcze nieco słabszy i 9800GT najsłabszy z tej czwórki. pisząc GTS250/9800GT mam na myśli wersje nieokrojone; wersje ekologiczne (Green) będą mieć odczuwalnie niższą wydajność (GTS250 Green będzie wolniejszy od HD4850).

a taka karta? 9800gtx 512mb/256 bit jakiś użytkownik forum mi zaproponował za 250 zł porównywalna do tego HD 4870? opłaca się za 250? i czy czymś szczególnym różni się od 9800gt? tak w ogóle to dzięki jesteś naprawdę bardzo pomocny :smile:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...