Alaknar Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Witam, Potrzebuję laptopa, najlepiej 17", ale ostatecznie może być 15", stricte do oglądania filmów, max 1500-1600 zł. Byłoby ekstremalnie dobrze, gdyby miał matowy ekran, bo będzie stał w jasnym pomieszczeniu, a dodatkowego lustra nie potrzebuję w domu. : ) Co do systemu - wiem, że Linux ma problemy z którymś kodekiem do DVD. Niektórych oryginalnych filmów po prostu nie da się na nim oglądać, bo kodek jest płatny, ale w Windowsie siedzi. Przynajmniej tak słyszałem i czytałem, wiem też, że kilku płyt po prostu nie byłem w stanie na Kubuntu odtworzyć mimo spędzenia całego dnia na forach internetowych i instalowania kolejnych pakietów. Jeśli znacie jakieś oprogramowanie, które sobie radzi ze WSZYSTKIMI płytami (VLC odpada, już próbowałem), to laptop może być z Linuxem, albo bez systemu, zawsze będzie to trochę taniej. Jeśli nie, to Windows. Z góry dzięki za podpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.