Psyq Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Witam, problem nietypowy, zgubiłem niedawno kabel do cyfrówki Kodaka, niby nic bo można włożyć kartę pamięci do czytnika albo innego aparatu w celu zgrania zdjęć. Tutaj pojawia się problem, czytnik kart pamięci w ogóle nie widzi tej karty. Tak samo w innym aparacie, jakby jej w ogóle nie było. Dodam że Kodakiem mogę normalnie robić zdjęcia które zapisywane na tejże karcie. Karta 1 GB Kingstona z opcją blokady Pozdrawiam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmud7543 Posted October 2, 2011 Report Share Posted October 2, 2011 Podaj model tego aparatu i screen z Zarządzania dyskami podczas gdy karta jest w komputerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psyq Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Aparat w którym karta działa to Kodak EasyShare C433. Na karcie są zdjęcia magazynowane ponad 4 lata. Pytałem znajomych czy ktoś nie ma kabla Micro USB ale niestety. Przełożyłem kartę do Canona PowerShot SX100 IS (z wejściem Mini USB), aparat nie wykrywa karty a komp nie wykrywa dysku przenośnego tylko podpięty aparat. Screen nic nie da bo w Zarządzaniu dyskami aparat nie jest uwzględniony. Próbowałem też tej karty z zewnętrznym czytnikiem kart pamięci i lipa, jakby w ogóle nie było karty w slocie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmud7543 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 W menadżerze urządzeń ani w zarządzaniu dyskami po włożeniu karty do czytnika nie ma nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psyq Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 Nie ma nic, jak gdyby karta w ogóle nie została włożona... Link to comment Share on other sites More sharing options...
helmud7543 Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 A sam czytnik jest wykrywany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
strusiek123 Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Raczej nie skoro nie wykrywa tego aparatu. Powiem ci że kombinacje które robisz by to naprawić są zbędne, ponieważ czytnik też ma prawo się uszkodzić i to właśnie ci się stało? Nie widzę innego powodu który by można wyszukać. Według mnie twój czytnik jest uszkodzony. Można kombinować dalej ale nie wiem czy to coś pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.