matusiak97 Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Witam. Pobrałem z Origina betę Battlefielda 3. Gdy ją uruchamiam przenosi mnie do Battleloga. Wybieram serwer i klikam "Join Server". W menedżerze gry pisze "Joing Server", potem "Initializing". I na tym się kończy. Obciążenie procesora wzrasta do 100% i pojawia się białe okno Battlefielda. Dalej nie idzie. Czekałem półgodziny i nic się nie zmieniło. Dzieję się tak na wszystkich serwerach. Mój sprzęt: - AMD Athlon II X4 620 2.6 - 4GB RAM-u - NVIDIA GeForce 9600GT - Windows 7 Home Premium 32 bity. - Używam Gogle Chrome 14.0.835.187 m Screeny: Białe okno. Obciążenie procesora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XanTyp Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Przejrzyj podgląd zdarzeń - może tam znajdziesz odpowiedź. Może też warto by zaktualizować przeglądarkę. Strzelam w ciemno, bo nie nic wartościowego nie napisałeś. Same objawy a zero o środowisku i możliwych przyczynach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 1, 2011 Author Report Share Posted October 1, 2011 Ponowne ściągnięcie Battlefielda, aktualizacja przeglądarki, uruchamianie origina jako administratora = nic nie pomaga. Próbowałem odpalić grę przez Firefoxa ale też nic nie daje. W podglądzie zdarzeń nie widzę nic nie normalnego w ciągu 24h. Że nie napisałem nic o środowisku to napisz co chcesz to napiszę. Co do możliwych przyczyn do głowy przychodzi mi tylko jedna, że mam za słabego proca. Gdybym wiedział co jest przyczyną to bym nie pisał o tym tutaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahhmett96 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Dołączam sie do pytania, u mnie jest to samo z wyjątkiem tego że ikonki battlefielda 3 nie ma nawet na pasku zadań podczas łączenie z serwerem, jest ale w procesach, a i żeby pograć sobie trzeba nieźle natrudzić sie, mi nieraz pomaga restart kompa lub połączenia, a nieraz wyczyszczenie ciasteczek itd. ale dzisiaj nie chce sie już włączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebawilk Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Jeśli w menadżerze urządzeń widnieje BF3, a gra się nie odpala to przerywamy łączenie z serwerem i zamykamy proces bf3 i klikamy ponownie join na serwer i gra powinna ruszyć. Często się to zdarza nie tylko u was u mnie także Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahhmett96 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Próbowałem dzisiaj tego sposobu wiele razy ale na marne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daxan Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Ja również mam ten problem i nie ma nigdzie znaleźć rozwiązania... Mam najnowsze sterowniki (beta od Nvidii), bf3 ma zezwolenie na odpalenie od strony zapory... sebawilk twój pomysł nie pomógł... Co tu dodać. Mam vistę 32-bit, ale czy te 32-bity są problemem? Reszta to gts 450 i 3gb ramu. Prockiem nie będę się chwalił, ale to od niego nie zależy czy bf3 sie odpali, bo ludzie z innymi komputerami, lepszymi mają identyczny problem... @down: ja również mam 2mb/s, ale internet tez nie jest winą... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahhmett96 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Na pewno nie jest to wina sprzętu, tylko albo gry albo serwerów, sterowniki mam najnowsze, w gre grałem już kilka razy, ale co to za komfort kombinować za każdym razem żeby sie z serwerem połączyło, a może to wina neta ja mam 2mb/s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Ja mam 6MB na kablu, od Multimedii. Sebawilk twój sposób nie działa. Nie udało mi się ani razu wejść na jakikolwiek serwer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebawilk Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Spróbujcie z przeglądarki chrom może pójdzie, bo tak stąd to nikt za wiele wam nie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 5, 2011 Author Report Share Posted October 5, 2011 - Używam Gogle Chrome 14.0.835.187 m Najnowszy chrome, IE, MF - na każdym nie działa, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahhmett96 Posted October 6, 2011 Report Share Posted October 6, 2011 Ja próbowałem na IE, MF i Google Chrome i nie działa , może jeszcze na operze by sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 7, 2011 Author Report Share Posted October 7, 2011 Próbowałem ale Battlelog nie wspiera opery. Wyświetla się że ta przeglądarka nie jest do końca kompatybilna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opti Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 U mnie jest dosyć podobnie, z tym, że w końcu przy 5-6 podejściu w końcu wbiję na jakiś serwer. Z reguły pomaga mi reset kompa, albo wylogowanie się i ponowne zalogowanie do całego systemu Origin. Używam najnowszej Opery, i także wyświetla mi się komunikat, iż przeglądarka nie jest do końca wspierana... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizardius Posted October 7, 2011 Report Share Posted October 7, 2011 @matusiak97 Sądze, że na tym sprzęcie, tak czy siak nie pograsz komfortowo w BF3. Ja mam praktycznie taki sami i sie grać nie da, nawet na low. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 8, 2011 Author Report Share Posted October 8, 2011 @opti Mi nic nie pomaga. Wczoraj spędziłem 2 godziny na próbie dołączenia do serwera... @Wizardius A w jakiej rozdzielczości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizardius Posted October 8, 2011 Report Share Posted October 8, 2011 U mnie na 1650x1080 grać sie nie da. Sprawdzałem na mniejszych, to nie dosyć, że przyrost klatek był prawie niewidoczny, to na dodatek gra wyglądała OKROPNIE, wszystko rozmazane itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 8, 2011 Author Report Share Posted October 8, 2011 Maksymalna rozdzielczość mojego monitora to 1280x1240. Chciałem pograć w betę właśnie po to żeby sprawdzić czy Battlefield u mnie ruszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matusiak97 Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Beta zamknięta, temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Pod join server wybierz configure server list i wybierz serwer ręcznie bo są one przepełnione. Mam nadzieje że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.