CTRL85 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Dziś odczytałem bardzo dziwnego maila z dziwnego adresu w którym jest napisane o "nagrodzie" jest także załącznik. Wietrzę podstęp, bo sama wiadomość to tylko suchy tekst informujący o domniemanej wygranej, oraz załącznik. Czy to oszustwo, a załącznik jest zainfekowany? Oto screen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrixDoomsday Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Raczej na pewno. Napisali by ci dokładnie o co chodzi w mailu a nie podali informację żeby czytać w załączniku. Wywal to od razu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTRL85 Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Tak jak myslałem - nie jestem debilem żeby we wszystko wierzyć i wszystko ściągać, ale wolałem zapytać. Swoją drogą ciekawe co jest w tym pliku (pewnie wielki napis JOKE" ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrixDoomsday Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Prędzej wielki wirus kradnący ci hasła itd. Nie radzę nawet zaglądać bo skutki - jak się niektórzy już przekonali - mogą być BARDZO nieprzyjemne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTRL85 Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Nie ściągam, nie otwieram, nie przglądam, maila usunąłem, dzięki za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.