SmithPL Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Witam. Dwa dni temu zaczęły się moje problemy z komputerem. Tamtego dnia ściągałem pare plików z internetu. Po włączeniu antywirusa AVG 2011 okazało się że ma wyłączone wszystkie zapory. Gdy próbowałem odinstalować AVG 2011 pojawiał się komunikat typu "Odmowa dostepu...". Próbowałem również instalacji różnych antywirusów: -Eset Smart Security 4 -Avast! Free -AVG 2012 Przy instalacji Eset'a nie instalowały się zapory. Przy instalacji Avast'a dochodziło do ściągania plików i się wyłączało. Przy instalacji AVG 2012 dochodziło do wypakowania plików i koniec. Podejrzewam, że jest to wirus. Mam: System Operacyjny: Windows XP Professional Procesor: AMD Athlon II X4 640 Płyte Główną: Gigabyte GA-MA770T-UD3 Karta Graficzna: NVIDIA GeForcde GTX 460 Jeśli będzie potrzeba więcej informacji to napisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Zobaczmy co tam w systemie siedzi. 1. Przeskanuj system programem Malwarebytes' Anti-Malware. 2. Uruchom program OTL. W OTL pozaznaczaj opcje Infekcja LOP - Sprawdzanie oraz Infekcja Purity - Sprawdzanie, Skanuj wszystkich użytkowników (resztę zostaw bez zmian), poza tym we wszystkich sekcjach zaznacz opcję Użyj filtrowania i kliknij Skanuj. 3. Jeśli masz jakiś program emulujący napędy, to ściągnij program Defogger, uruchom go i wyłącz nim emulację napędów. Następnie uruchom ponownie system. 4. Ściągnij program GMER. Nie zmieniaj żadnych opcji i kliknij przycisk Szukaj. Po zakończeniu pracy zostaniesz poinformowany, że log został zapisany w schowku. Otwórz notatnik, wklej go i zapisz na dysku. W przypadku problemów z GMERem spróbuj uruchomić go w trybie awaryjnym, jeśli i to się nie uda, to będzie trzeba użyć czegoś innego. Na forum zamieść logi z Malwarebytes', OTL (otl.txt oraz extras.txt) i GMERa. Daj je albo jako załączniki do posta, albo wrzuć na wklej.org. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmithPL Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 W załączniku są pliki tekstowe z OTL i Malwarebytes' Anti-Malware. Plik tekstowy z GMER będzie za jakiś czas bo podczas szukania wyłączył mi się komputer. //EDIT Logi z GMER http://wklej.org/id/601446/OTL.TxtExtras.Txtmbam_log_2011_09_30__09_50_09_.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikaelDorren Posted October 1, 2011 Report Share Posted October 1, 2011 Z logu mbam: d:\program files\two worlds ii\Crack\rld-tw2k.exe (RiskWare.Tool.CK) -> Quarantined and deleted successfully. Otrzymujesz ostrzeżenie za piractwo. W związku z powyższym temat ulega zamknięciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.