Puxerek Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Witam, chciałbym abyście doradzili mi jakie słuchawki mam kupić. Miałem do wczoraj Creative Fatal1ty, ale gdy brat mnie zawołał niechcący noga wpadła i w kabel i wyrwałem kabel od wtyczki. Myślę, że cena to około 150zł. Chciałbym aby miały: *Dobry kabel (żebym znowu nie urwał) *Dobrą jakość dźwięku (dużo gram w gry takie jak Counter Strike) *Wygodny materiał *Giętki pałąk *mikrofon (najlepiej odłączany, nie chcę stojącego na biurku) *minimum 1,5m kabla Dziękuję za propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Professor Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Przy tak niskim budzecie taki produkt, niestety, nie istnieje. Ja polecalbym HD201. Maja dzwiek bardzo dobrze spisujacy sie w grach. Kabel jest dlugi, a jednoczesnie nie taki slaby, jak w innych najtanszych modelach sluchawek. Jesli chodzi o mikrofon to najlepiej kupic Zalmana lub Media-Tech MT390 Clip. Przyczepiasz sobie do kabla sluchawek, kiedy chcesz, a sam przekaz dzwieku jest duzo wyzszej jakosci niz w przypadku tanich headsetow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puxerek Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 Wiesz, te słuchawki Fatal1ty były idealnie tym czego mi potrzeba i kosztują teraz ok 100zł (wcześniej zapłaciłem 150) i tylko kabel jest za cienki, nie chciałbym tego samego kupować bo może wyszło już coś lepszego i nowszego, jednak jeżeli nic innego nie będzie kupie ponownie to samo. PS. Oprócz modeli podawaj markę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Professor Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Chodzilo, oczywiscie, o Sennheiser HD201. A wracac do Fatal1ty nie ma po co, bo sa to po prostu bardzo slabe sluchawki, ktore ze wszystkich mozliwocyh zastosowan w grach spisuja sie wrecz tragicznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 KOss ur40 z zalmanem zm-mic1. Dobry duet. Jakość słuchawek jest wręcz zadziwiająca jak na ten przedział cenowy, są modowalne, łatwo się składają (muszle do środka). Przydałaby się do nich też jakaś porządna karta dźwiękowa. No i majhą dożywotnią gwarancję. Jeśli fatal1ty były dla Ciebie idealne, to znaczy że nie miałeś nigdy nic lepszego na (w?) uszach, albo za głośno słuchasz muzyki... A Fatal1ty wcale nie są dobre, to że jakiś "pr0 gameR" ma z nimi zdjęcie, to nie znaczy że są dobre. Przeciwnie. Prawie zawsze te oznaczenia oznaczają (eh) bardzo słabą jakość wykonania i dźwięku). W celu uniknięcia dalszych pytań, gdybyś był skłonny do zakupu karty dźwiękowej, to z dosyć tanich modeli dobre są: - Creative Audigy 2ZS (ok.150zł) - Asus Xonar DS(ok.150zł) Przy czym pierwszy obsługuję więcej systemów (Dolby itp.), ale jest także z reguły droższy. Ogólnie uważam że to lepszy wybór. Na chwilę obecną dokładnych cen nie podam, bo występują problemy z ceneo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puxerek Posted September 28, 2011 Author Report Share Posted September 28, 2011 Tak jak mówiłem wolałbym, żeby słuchawki miały mikrofon wbudowany, mam mało miejsca na biurku, o tym, że Fatal1ty to jakiś gracz dowiedziałem się niedawno, czyli wielu miesiącach posiadania słuchawek, miały dobry mikrofon, było słychać skąd idą ludzie i były wygodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted September 28, 2011 Report Share Posted September 28, 2011 Jeśli Fatal1ty miało dobry mikrofon... to serio bierz zalmana zm-mic1 A zresztą to nie jest mikrofon do postawienia na biurko tylko przypinany (np. do kabla od słuchawek). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puxerek Posted September 29, 2011 Author Report Share Posted September 29, 2011 Nie wiem, czemu wszyscy chcecie mi powiedzieć, że dwa sprzęty są lepsze niż jeden, ja potrzebuję czegoś takiego jak Fatal1ty, wszystko w jednym, tylko lepszego niż Fatal1ty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crom3ll Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Bo... dwa sprzęty SĄ lepsze niż jeden. Założyłeś temat, by inni doradzili Ci wybór słuchawek, ale zdaje się że ty jednak i tak kupisz drugi raz fatal1ty, więc... po co w ogóle pytać o radę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Professor Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Jak juz pisalem - w tym przedziale cenowym nie ma sprzetu spelniajacego podane przez Ciebie warunki. Zasugerowalem zestaw najbardziej dopasowany do Twoich wymagan i jednoczesnie mieszczacy sie w budzecie, ktory przy okazji sprawdzi sie znacznie lepiej niz Fatal1ty. Wybor nalezy do Ciebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted September 29, 2011 Report Share Posted September 29, 2011 Myślę że HD201 będzie tak samo dobrym wyborem jak Koss'y UR40. Najlepiej poczytaj trochę o nich i wybierz bardziej dopasowane. Jeśli nadal chcesz 2 w 1, to za dopłatą możesz wziąć Koss SB40. Choć z kolei przy takim budżecie na horyzoncie są CAL!e z zalmanem. Uważam że pomogliśmy Tobie w wyborze, jednak sam musisz go dokonać. Poczytaj testy, mini-recenzje, a na pewno nie wyrzucisz pieniędzy w błoto*. * O ile będziesz czytał wartościowe recenzję a nie "Mam i polecam". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puxerek Posted September 30, 2011 Author Report Share Posted September 30, 2011 Zdecydowałem się, że dołożę trochę kasy i wezmę "RAZER CARCHARIAS", dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Professor Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Gratuluje wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman18 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Hahaha takie dobre propozycje padły a ten wziął Razera xD to kwalifikuje się na FAIL. No to po co pytać jeżeli i tak nikogo ni posłuchałeś. Razer, roccat, steelseries to filmy nie znają się na produkcji słuchawek i tylko wyłudzają kasę od nieświadomych graczy. Creative też nie zrbił w tej kategorii nic ciekawego a Aurvany Live on sam nie robi tylko ktoś inny. Jeżeli chcesz konieczni z mikrofonem to przecież są jeszcze koss sb45, sb49, hq2 lub nawet plantronicsy będą bardziej opłacalnym wyborem. No ale jak chcesz wydawać kasę na zabawki twoja wola Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crom3ll Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Sam korzystam obecnie z Plantronics Gamecom 367 i do grania są ok - ale przy muzyce się nie sprawdzają. Plusem jest solidny kabel i nienajgorszy mikrofon. Minusem - wygląd (na wygode noszenia nie narzekam, a łeb mam duży) i ten nieszczęsny dźwięk przy słuchaniu muzyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman18 Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Zapomniałem dodać że koss daje dożywotnią gwarancję. Ale pewnie i tak ich nie weźmiesz bo przecież nie są jak razery czy fatal1ty (swoją drogą bardzo adekwatna nazwa do tego modelu) "for gamers" Do moderatora Przepraszam za tą polewkę ae widząc jego butę w innym poście nie mogłem się powstrzymać ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Jezu następny, ja tu się ledwo otrząsnąłem po temacie z wyborem myszy a tu następny taki... FAIL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
varamir Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 http://forum.pclab.pl/topic/727074-Recenzj...r-Barracuda-51/ i tyle w temacie x) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Dobra już nie spamujcie, zmarnował nasz czas na pomoc innym użytkownikom, nie ma sensu tu wracać, zwracam się z prośbą do moderatora o zamknięcie wątku. No bo przecież autor starannie przeanalizował nasze propozycje i uznał że są g*wno warte więc wybrał model dla prawdziwych graczy, a nie dla jakichś n00bów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vimes Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Może jemu chodziło o wygląd? Trzeba mu było Skullcandy polecić, a nie kossy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted September 30, 2011 Report Share Posted September 30, 2011 Prosiłbym o zaprzestanie dalszego nabijania postów. Jeśli autor uzna Wasze narzekania za słuszne to na pewno raczy o tym napisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puxerek Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Uzasadnię mój wybór, już nawet nie chodzi o to, że 4gamers bo jak się przekonałem [beeep] warte jest, przeczytałem kilka recenzji, sam posiadam sprzęcik Razera i jestem bardzo zadowolony, jestem duży chłopak, lubię grać po nocach, mam utrudniony dostęp do tyłu komputera a z przodu nie mam jak się podpiąć, więc podwójny sprzęt odpada. Wasze propozycje, przepraszam, ale moim zdaniem były mierne. Kabel maja baaardzo gruby, więc o jakimkolwiek wyrwaniu nie ma nawet mowy, a tak jak wspomniał kolega wyżej, wygląd też ma znaczenie. EDIT Nie lubię kilku rozwiązań tylko jedno czyli słuchawki z mikrofonem, a nie z mikrofonem doczepianym z oddzielnym kablem plączącym się pod nogami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThePanda Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Bardzo mierne propozycje. A w cenie tych Razerów byłyby Kossy lub HD201 z porządną kartą dźwiękową, albo CAL!e i recabling do nich. Te propozycje może nie wyglądają zachwycająco, ale za to GRAJĄ zachwycająco. A w temacie napisane było "słuchawki", a nie "ozdoba na biurko, tudzież wydobywająca jakieś dźwięki", nie pisałeś też w poście NIC o wyglądzie. Paradoksalnie wybrałeś zaprzeczenie swoich wymagań, które CAL!e po recablingu by spełniały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doman18 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 lubię grać po nocach, mam utrudniony dostęp do tyłu komputera a z przodu nie mam jak się podpiąć, więc podwójny sprzęt odpada No a jak podłączałeś te Fatal1ty? Nie lubię kilku rozwiązań tylko jedno czyli słuchawki z mikrofonem, a nie z mikrofonem doczepianym z oddzielnym kablem plączącym się pod nogami. Przecież podałem ci propozycje z zintegrowanymi mikro. a tak jak wspomniał kolega wyżej, wygląd też ma znaczenie. Jest różnica między "też" a "głównie". Wspomniałeś o dobrej jakości dźwięku, dobrym mikrofonie a wygląd, tak jak kolega tomsto stwierdził, pominąłeś zupełnie. A zresztą... >Jak wybrać słuchawki do CS'a< Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puxerek Posted October 4, 2011 Author Report Share Posted October 4, 2011 Poradnik ten widziałem już z dziesięć, razy nie jest on i pomocny w żadnym wypadku, Fatal1ty miały 1 kabel rozchodzący się na końcu w dwie wtyczki i był jeden kabel, gdy będą dwa, i o różnej od siebie długości, a jak wspomniałem mam utrudniony dostęp do biurka, więc gdy czasem będę musiał coś z tyłu, odłączyć/podłączyć będę miał wielką plątaninę kabli (i tak mam ich już sporo). Co do twoich propozycji, wspominałem, że wygląd tez ma znaczenie, a te są brzydkie, na dodatek materiał gumowy na nausznikach bardzo szybko mi się zedrze, wiem bo brat miał z takim czymś, zdarło się, kolega miał takie coś zdarło się, a ilekroć miałem coś takiego na uszach było nieprzyjemne. Nie myślcie, że ignoruje wasze propozycje i tak robię po swojemu bo tak nie jest, wszy6stkie modele podawane przez was nie odpowiadały mi z tego czy innego względu. np. 2 zamiast jednej czy jak wyżej wspomniane uroda i materiał. Przepraszam, jeżeli czujecie się, że jakiś **** ma gdzieś wasze doświadczone (wnioskuje z porad) zdanie, ale taki już jestem. I takie pytanie na koniec. Czemu uważacie że Razery to shit? Znalazłem ofertę o 100 niższą tych słuchawek i dlatego chciałem e kupić, ale po waszych negatywnych zdaniach nie kupiłem ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.