Senshin Posted August 31, 2011 Report Share Posted August 31, 2011 Witam ! Na wstępie dodam, że jestem świeży jeżeli chodzi o PHP i wszystko co z nim związane. Ostatnio kupiłem sobie książkę na temat tego języka, jednak już mam pewien problem. Otóż chcąc dodać PHP do konfiguracji serwera wpisując jak podaje książka: "LoadModule php5_module c:/PHP/php5apache2_2.dll PHPIniDir "c:/PHP/" AddType application/x-httpd-php .php" wyskakuje błąd "The requested operation has failed!" Dodam, że ścieżki zgadzają się w 110%. Mój OS to Windows 7 32bit. Wołam o pomoc koledzy ! APACHE w wersji 2.2 PHP w wersji 5.3 dla jasności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted September 1, 2011 Report Share Posted September 1, 2011 Nie wiem do konca, jak to wyglada na windowsie, ale czy w pliku php.ini masz podana sciezke do htdocs ? EDIT: a plik error.log nic nie mowi ciekawego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senshin Posted September 1, 2011 Author Report Share Posted September 1, 2011 Nic. Koledzy z forum PC Format doradzili mi zainstalowanie XAMPPA. Faktycznie pomogło i wszystko działa jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...