middida Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Szczerze mówiąc, Lyry z obsesją na pkt. ludzi nie znałam, dzięki za cynk Skoro już mowa o różnych wersjach językowych niektórych fragmentów, też coś od siebie dorzucę : Rosyjska wersja rządzi ! ^^Art z Luną :http://24.media.tumb...2mplzo1_500.pngNajmniej lubiany Headcannon, nie znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrixDoomsday Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 @UPJej wysokość Księżniczka Luna jest zadowolona i przyznaje ci plusa - Nie ma to jak HL.Ech... Dlaczego musimy jeszcze tyle czekać na Trzeci sezon? Mi zaczyna brakować PMV do oglądania... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 Czyżby rekord?@Vader: Dziękuję za przypomnienie o mojej nienawiści do shipów Luna/NM X Anypony/one. Jeśli chodzi o Vinyl & Octavia - Chyba zbędnie wspomnę, że ich zupełne przeciwieństwo jest jednym z powodów, dla których lubię tą dwójkę (Razem, jak i osobno)Derpy i Doc - Tego shipu nigdy nie potrafiłem potraktować jak... shipu. To w ogóle jest normalny ship? Derpy zawsze mi pasowała na córkę/przyjaciółkę Whooves'a. Ale mają kilka fajnych artów: TU i TU#2I tu zaczynają się plątać pojęcia, szczególnie, że Piecho namieszał mi jeszcze z rozwinięciem skrótu "ship", jako "Friend-ship", kiedy ja zawsze tłumaczyłem to jako "Relation-ship", gdyż to pierwsze rozwinięcie pasuje mi do... No, najnormalniejszych przyjaciół, problem w tym, iż mamy do czynienia z angielskim, więc "Friend-ship" może stanowić skrót myślowy od "Mare/Stallion (Boy/Girl)friend", stąd moje małe wewnętrzne, inne rozróżnienie. Dodatkowo mącą mi w głowie tagi przy fic'ach, gdzie jest rozróżnienie między "FRIENDshipping", a "Shipping", gdzie dopiero to drugie wkracza na pole wątków romantycznych, a pierwsze dotyczy "jedynie" przyjaciół. Umm... Jeżeli komuś jeszcze bardziej namąciłem w głowie, pozostaje mi powtórzyć czasem nadużywane przeze mnie zdanie "At your services".A jak ktoś chce, żeby mu przypomnieć o ewentualnym nielubianym przez niego headcannon'nie Proszę bardzoTak w ogóle, to czy jest to headcannon, czy coś potwierdzonego?@Event: Bardzo prawdopodobnym jest to, iż nie zaszczycę nikogo swoją obecnością, mój internet odmawia współpracy, o grach online, skajpajach i różnych iwentach mogę zapomnieć na czas nieokreślony.At least I still have my precious artsssss... @Chuunin: Jestem ciekaw... Może ja pamiętam lepiej niż Ty? Czy pracę nad Twoim fanfic'iem, o którym wspomniane zostało lata świetlne temu, jakkolwiek ruszyły naprzód?...zrobimy zrzutę międzynarodową...No ta, bronies sporo razy udowadniali, że potrafią oddać "na wyższy cel" niezłą ilość gotówki. EDIT:@Down: Na dzień dzisiejszy posiadam 25 stron kontynuacji mojego pierwszego dzieUa. Problem w tym, że napisałem je podczas choroby, poza weekendami ciężko zmotywować się do pisania, albo coś wykrzesać.Wolę nie spekulować co, kiedy i ile napiszę, gdyż ostatnim razem miałem skończyć bez problemów jakiś miesiąc przed wakacjami, a ostatecznie fic ujrzał światło dzienne zakończony w 100% dopiero w ich połowie. Pomijam to, iż miałem pisać zupełnie co innego, bo Kuce na Ziemi i tego typu stuff, a zamiast tego zacząłem "Płomyczek: część druga". Może wyjdzie to na plus, nadrobię epickość, jaka uleciała z mojego pierwszego zakończenia i włożę ją tym razem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chuunin Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 @Orion - tak dużo niezłych Flutter tak mało dobrych Rarity.@Argaris - prace idą do przodu cały czas tylko, że... BAAAARDZO wolno. Zwłaszcza, że teraz zacząłem studia i mam mniej czasu. Sądzę, że może napiszę coś co można udostępnić najbliżej na ferie. Może nie w całości, ale z 50 stron do tego czasu powinienem mieć. A jak Tobie idzie pisanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 A jak ktoś chce, żeby mu przypomnieć o ewentualnym nielubianym przez niego headcannon'nie Proszę bardzoTak w ogóle, to czy jest to headcannon, czy coś potwierdzonego?Nie jest to potwierdzone, Dinky Doo nie pojawia się w żadnej scenie obok Derpy. W odcinku Sisterhooves Social widać ją w drużynie z Amethyst Star (tutaj). Wychodzi więc na to, że Derpy musiałaby być matką nie tylko Dinky, ale też Amethyst Star, a na to raczej nie wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevaxus Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 @HeadcannonHmm tylko i wyłącznie Gammer Luna za masę bardzo dobrych artów do podziwiania, zresztą Luna idealnie pasuje do roli pro gammera w pro housie w pro wieczorową noc w roli pro no-lifa popijającą pro kuco-colę. Reszta aż tak mnie nie pociąga, ale muszę powiedzieć, że Derpy z muffinami i jako listonosz przypadła mi do gustu. Lyra co ciekawe mnie nie rusza, tak samo Colgate mimo mojej całkowitej sympatii co do niej.... Celestia + Discord mi nie przeszkadza o ile te postacie są przedstawianie jako dobrzy znajomi (głębsze związki obrzydzają mnie).Hmm (myśl z nikąd) ja chcę Apostołowych ankiet!!!!!!! Apostoł jeśli to czytasz zapodawaj jakąś Hmm coś od siebie. Do tradycji czas wrócić czyli czołgowe arty:Flutternie mam pomysłu na tytułKsiężniczkiAJPony reaction:DanceTwiWykład (oby takich wykładowców miał Vader)Octa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sttark Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Video spoiler jeszcze ciepły.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xusKm8Hw8t8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMan123 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 @up Czyli Crystal Ponies BTW, FS w 0:54 i Pinkie Pie - bezbłędne (swoją drogą, okularki nieco steampunkowe)@headcannon Oczywiście gamer Luna, prawdziwe oblicze Colgate oraz Derpy i muffiny A Celestia+Discord.... Nieźle się wpasowuje i ludzie robią do tego genialne arty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beneblade Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 nie mam pomysłu na tytułIS-2 i przyjaciele.Spoilery są używane do ukrywania artów, a spoilery z serialu jak wół na środku...A Derpy Love Song Link to comment Share on other sites More sharing options...
VaderPL Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 @ArgarisCo do par Octavia/Vinyl i Derpy/Whoones; miałem na myśli ogólnie ich łączenie, nie koniecznie odrazu w jakieś poważne związki uczuciowe, ukazanie ich jako przyjaciół/ek. Do tych par można dodać jeszcze jedną, a mianowicie Lyra/BonBon, choć w niej zdecydowanie dominuje ta pierwsza postać. BonBon zazwyczaj stoi na uboczu, czasami próbuje przemówić Lyrze do rozsądku. Rzadko jest współbohaterką, a przynajmniej ja nie napotykam sięzbyt często na takie sytuacje.I tu zaczynają się plątać pojęcia, szczególnie, że Piecho namieszał mi jeszcze z rozwinięciem skrótu "ship", jako "Friend-ship", kiedy ja zawsze tłumaczyłem to jako "Relation-ship", gdyż to pierwsze rozwinięcie pasuje mi do... No, najnormalniejszych przyjaciół, problem w tym, iż mamy do czynienia z angielskim, więc "Friend-ship" może stanowić... i tak dalej i tak dalej.Emm, tak... Po pierwszym przeczytaniu faktycznie byłem lekko skołowany: "co właściwie chciał On przekazać?" Szybko jednak załapałem (chyba).Ja też słowo "ship", w wiadomym kontekście, zawsze traktowałem jako skrót od "relationship". I też pierwszy raz słyszę o "FRIENDshipping". Hmm, może znajdę coś ciekawego z tego "podgatunku". <patrzy na listę fanficów w kolejce> No tak, najpierw jednak nadrobię zaległości zanim zacznę sobie dokładać nowe opowiadania.@SpoilerHumor mam zapewniony na resztę dnia, dzięki. Zachowanie Fluttershy boskie, Pinkie Pie miażdży i mam teraz jakieś dziwne skojarzenia z Sam'em Fisher'em, nie wiedzieć czemu?Mamy już prawię połowę października a zapowiedzi nadal nie widać. Jeszcze się okaże, że pierwszy odcinek wyemitują dopiero 24 listopada. Czy już wspominałem, że chcę go już teraz?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevaxus Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 @Video spoiler.Zdaje się, że jegomość z iphonem troszkę zaspał.... dokładnie o 10 sekund. Jakość filmiku słabsza ale za to w 10 sekundzie widać złowrogie oczy.http://www.youtube.com/watch?v=2fG9_8oMWIUI teraz zagadka co to u diabła jest? jakiś nowy oponent? nie mam jakiejś super umiejętności w tłumaczeniu z angielskiego na nasze więc może coś jest wyjaśnione, czego nie wysłuchałem o tych oczach.A wiecie co? na początku myślałem, że jednak Fluttershy przywali w ten stół (znaczy się delikatnie stuknie tak jak kopnęła kiedyś wazon) ale efekt zaskoczenia był zaiste boski, rozwalił mnie tak samo jak tych widzów. Po Pinkie i RD żadnego innego zachowania się nie spodziewałem, ale te okularki rozwalają system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fori Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 @UP:Spoilerowe wideo pojawiło się na fejsbukowej stronie MLP w jakości powiedzmy, że HD.Złowrogie oczy należą do niejakiego króla Sombera, czyli nowego antagonisty, który gdzieś się przewijał w jakichś grach i takich tam. Co więcej na ComicConie został praktycznie potwierdzony powrót Discorda, a także to że zobaczymy Królestwo Gryfów i ponownie Manehattan.I na przyszłość nie zaszkodzi zakrywać spoilerów odpowiednim tagiem, bo nie wszyscy lubią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 @Niezaspoilerowane spoilery: MUST. NOT. OPEN... No! I won't do this!@Fanfics: No i jednak wystawiam się na to promieniowanie. Dobrze jest mieć co czytać podczas czekania na pociąg/autobus i w czasie jazdy, oraz gdy lekcja jest zbyt nudna, natomiast nie mogąc czytać Fallout: Equestria na telefonie (zbyt problematyczne byłoby połapanie się w stronach) tak więc wychodzi na to, że czytam 2 fici na raz... Wspomnianego wcześniej legendarnego crossovera tylko na komputerze i Vinyl and Octavia: University Days na telefonie. Szkoła znacznie opóźni datę skończenia Fallout'a, zwykle po powrocie do domu nie mam ochoty na jego czytanie, a po skończeniu wszystkiego, co skończyć trzeba... Tym bardziej nie mam ochoty... Jednocześnie działam tak, iż czytać coś muszę, jako że podręczniki się nie liczą to pożywiam się drugim już shipem (chyba można to zaliczyć jako zwycięstwo).Nie-odcinkowy spoilerDisc(tat)ordEpicki materiał na tapetę numer jedenEpicki Materiał na tapetę numer dwaClassy ZecoraZecora and TrixieZebra... Unicorn?SpitfireWciąż nie wiem, czemu ten art mi się tak podoba... To chyba przez samego autora. Warning! Prawdopodobny alert shippingowy.Spitfire CloneNyx Socks...FlutterpaintBlood (Jeden z moich ulubionych artów OC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klekotsan Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Dla leniuszków - [media=]http://www.youtube.com/watch?v=LYw9RKwq_FQ&feature=player_embedded Wrażenia? Flutter jak zwykle wymiata, podobnie jak Pinkie parodiująca Sama Fishera Poza tym ciężko cokolwiek wywnioskować - myślę że ten Król Somber ukradł Kryształowym Kucom radość i harmonie czy coś podobnego - świadczy o tym tekst, że "ich szata nie jest już kryształowa" czy jakoś tak.Cieszy mnie też powrót Discorda - jest zdecydowanie najciekawszym z antagonistów i domagam się dla niego więcej czasu antenowego Tak czy siak nie ma końca nasze czekanie na S3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chuunin Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Ciekawe spoilery, zwłaszcza Pinkie w okularach... a może... ten cały Somber jak pisze Klekot pozbawił kryształowych harmonii co przyzwie tam Discorda. @Argaris - ulegnij spojlerom 3 sezonu, opór nie ma sensu.http://denver.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw575_Applejack_Spooky.gif ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michalski Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Nie szkoda wam oglądać tych zapowiedzi? Pamiętam jak w trakcie 2 sezonu urywki przyszłych odcinków psuły mi zabawę i sobie je odpuściłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevaxus Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Nie szkoda wam oglądać tych zapowiedzi? Pamiętam jak w trakcie 2 sezonu urywki przyszłych odcinków psuły mi zabawę i sobie je odpuściłem. To już zależy od osobistych upodobań, wielu ludziom psują zabawę i jest to zrozumiałe. Ale w takim razie po co oglądać coś co może zepsuć zabawę?. Jeśli o mnie chodzi to apetyt rośnie w miarę jedzenia i te spojlery tylko zaostrzają moją ciekawość, co więcej mam o czym rozmyślać przez kilka godzin, gdybać i uwalać sobie możliwy dalszy ciąg odcinka.Podsumowując dla mnie spojlery są jak najbardziej na plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VaderPL Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 @Spoiler alertTe oczy które pojawiają się na krótką chwilę jednoznacznie wskazują na tego czarnego kuca/alikorna(?) który jest już chyba wszystkim znany. Kryształowe kuce są/były chyba pod jego jakimś silnym czarem, który wywołuje/ał taki stan rzeczy. Mam też nadzieję, że Król Somber okaże się kimś więcej niż tylko zwykłym tyranem, NM już zaklepała tę pozycję. Powrót Discorda cieszy, pytanie tylko w jakiej formie. Retrospekcja jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobna, fizyczny powrót odpada, jest on przecież wciąż zaklęty w kamień. No i ja czekam również na powrót Chrysalis w 4/5/6(?) sezonie. Ciekawi mnie też te Królestwo Gryfów, może spotkamy Gildię. A z miast chciałbym zwiedzić również inne, na przykład Fillydepphie czy Los Pegasus.Nie szkoda wam oglądać tych zapowiedzi? Pamiętam jak w trakcie 2 sezonu urywki przyszłych odcinków psuły mi zabawę i sobie je odpuściłem. Nope, a przynajmniej mi nie przeszkadzają. Filmiki i "przecieki" mają przede wszystkim charakter promujący, i za wiele nie zdradzają. Właściwie ten ostatni potwierdził tylko jedną rzecz, mamy już raczej pewną informację kto jest głównym antagonistą na otwarcie sezonu. Wszystkie klipy są (podobno) wyłącznie z pierwszego odcinka więc i tak wiele nie tracimy. Spoilery muszą być dla mnie odpowiednio podawane i jak na razie Hasbro robi to dobrze. Mamy narazie strzępy informacji i trudno coś konkretnego z tego wywnioskować.Czy zepsują mi zabawę? Mam nadzieję że nie, wierzę w wyrozumiałość twórców i że nie rzucają wszystkiego co mają do zaoferowania przed faktyczną premierą.@ArgarisDzięki za Epicką tapetę nr 2. Jak znudzi mi się obecna to ta trafi na pulpit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 Pamiętam trochę stare dobre czasy, kiedy to wychodziły gry, jak i filmy, czy też ich następne części i nie wiedziało się nic, poza jakimś ogólnym zarysem fabuły. Czasem nawet same newsy dotyczące mechaniki gry, sposobie zdobywania nowych rzeczy itp. (np. nowość przy najnowszym NFS: Most Wanted) to już potrafi być za dużo. Tym bardziej jeśli dostaję nowy sezon serialu, nie chcę NIC wiedzieć, mam dostać odcinkami po twarzy i najwyżej próbować domyślać się przebiegu zdarzeń na podstawie tego, co dzieje się na ekranie i ewentualnego tytułu. Nie wiem, jak jest z nowymi książkami, ale sięgając po te starsze jedyne, co zdradza zarys fabuły jest opis z tyłu okładki, która nie mówi właściwie nic! My Little Story: Surprise is Magic.@Epickie Tapety: Ogólnie, to cała galeria tego autora jest niezwykle warta przejrzenia, znając mnie, pewnie jeszcze coś mnie uderzy od niego i zdecyduje się wstawić jakieś jego dzieło.Natomiast na razie dwa muzyczne kawałki:Bronyfied i Aviators, jeżeli ktokolwiek od razu skreślił piosenkę przez metalowe "Bronyfied", niech natychmiast wróci, bo to jest jeden z łagodniejszych kawałków (Nie jak na metal/rock, a ogólnie) - I coś epickiego, wykonaniem, oraz ... a zresztą, po prostu spójrzcie w opis... .EDIT:Arty będą późniejArty będą teraz:KING ChrysalisYoung Granny SmithOC Shipping alertTime after TimeWinter WonderlandI heart you (Od biedy ostrzegam, że może być "niebezpieczny", ostrożności nigdy za wiele)Nowy zwierzak Kakashi'egoDead End - Epicki materiał na tapetę nr. 3Chrysalis - Świetnie narysowany rógInner UniverseFluttershy badass versionLittlepip (Fallout: Equestria)Pinkie snowglobe - Wielkie i EpickieLion KingRainbow Dash nanosuitBalance of NatureLuna's pillowHooves vs ClawsNinja Nurse Force Squad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sttark Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Ja tam w sumie się cieszę,że dają te spoilery.Samo oczekiwanie na 3 sezon jest dość męczące,pomijając fakt,że miał się ukazać w wrześniu/październiku.O ile same w sobie są raczej mało wystarczające to można przy nich nieźle podumać,co daje dużo frajdy.Znalazłem jeszcze coś takiego,nie pamiętam czy było już wrzucane,jak tak to sorry.Sporo ciekawych rzeczy.W tym m.in:Powrót Discorda.Plany na dalsze sezony.Kolonia dzieci księżyca.Prawdopodobny konflikt Celesti i Luny.Nowy antagonista.Królestwo gryfów. Zapowiada się iście epicko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FreeSoldier Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 O tak, dobrze to ująłeś Sttark, ech jeden z moich ulubionych seriali rośnie w tabeli coraz wyżej. Jaram się, baardzo, być może ten sezon będzie najlepszy, wszystkiego w końcu można się spodziewać.Kolonia dzieci księżyca. Nowy antagonista. Prawdopodobny konflikt Celesti i Luny.To będzie masakra.Muszę częściej zaglądać do tego tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
middida Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Już nie mogę się doczekać, nie mogę, nie mogę, nie mogę ! Dwa arty + fanfic z Twilight w roli Gordona Freemana ( czyt. Half-Life w wersji kucykowej ) :http://www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=618&tbm=isch&tbnid=kvtuGp6bxJSn7M:&imgrefurl=http://www.fimfiction.net/story/724/Half-Life%253A-Equestria&docid=PxlPGg9EhXL7NM&imgurl=http://static.fimfiction.net/images/story_images/724.png%253F1332459550&w=500&h=444&ei=3lV8UIiII8bbtAbd9oCoCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=999&vpy=293&dur=1965&hovh=212&hovw=238&tx=198&ty=97&sig=118025561528651329513&page=3&tbnh=137&tbnw=160&start=44&ndsp=25&ved=1t:429,r:42,s:20,i:256http://www.google.pl/imgres?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1280&bih=618&tbm=isch&tbnid=l4NZ7Ua5SUPAlM:&imgrefurl=http://www.fge.com.pl/2012_09_01_archive.html&docid=l914L6Xrck45VM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-DCnEG7x_OCk/UGNcqnuIFEI/AAAAAAAAAE8/v6qta4zZrQw/s1600/Fallout%252BEquestria%252BMain%252BCharacters.jpg&w=1500&h=1084&ei=tVR8UMqENMbBswaHuIHgCw&zoom=1&iact=hc&vpx=259&vpy=50&dur=1329&hovh=191&hovw=264&tx=195&ty=45&sig=118025561528651329513&page=2&tbnh=130&tbnw=160&start=18&ndsp=24&ved=1t:429,r:19,s:0,i:123Fiu, nie lubię jak mi tak odbija Bardzo mnie ciekawi upadek tego królestwa, jak to się stało i z jakiego powodu, czemu te kucyki są takie ... bez życia ? I tak, Pinkie z tymi okularkami rządzi ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ylthin Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 *ahem* Gentlemen...Piszę artykuł o naszej kucykosekcie a.k.a. subkulturze bronies i fenomenie kultu Szatana MLP: FiM. W związku z tym przeprowadzam ankietę o bronies w naszym jakże pięknym kraju.Ankieta poszła już do FGE, a zanim ją zaakceptują lub poślą na Księżyc z triumalnym "bee-YEETCH!", proszę was:Wypełnijcie to dla mnie Oczywiście wszystko jest anonimowe, nie sprzedam wyników żadnym obcym wywiadom ani waszym rodzinom, artykuł pójdzie na FGE, mojego bloga i do szkolnej gazetki, w której pisuję.Oczywiście dziękuję za odpowiedzi.A - oczywiście tekst będzie na tyle obiektywny, na ile się da, bez lukrowania i zamiatania brudów pod dywan, ale i bez chlustania pomyjami i wyzywania od Szatanów. Chcę pokazać: hej, jest takie zjawisko, powstała subkultura, to nie sami dziwacy, pryszczate nerdy i homoseksualiści, to normalni ludzie, którzy po prostu oglądają fajny serial .To wy sobie to wypełnijcie, a ja pójdę interpretować Miłosza (biedny Miłosz, zamiast pozwolić mu leżeć w tym grobie, to katują go interpretacjami pryszczatych licealistów...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Wow, Piecho miał nieco racji z tym, że avatar jest ważny, z ledwością Cię rozpoznałem asasyn101, sygnaturkę jakoś zapamiętałem , ona sporo pomogła.Ok, a tak odchodząc od failów mojego mózgu:Nie wiem, jaki demon mnie opętał, ale kliknąłem w spoiler. Na 100% bym go zamknął, gdyby był w formie video z YT, ale po zobaczeniu jego "napisowej" postaci w mojej głowie rozegrała się mniej więcej taka scenka:- Hej! Otworzyłeś spoiler o trzecim sezonie... Zdajesz sobie sprawę, co to znaczy?- Cicho! Nie widzisz, że czytam?- Co!? Jak śmiesz czytać spoiler!? Zamknij go, natychmiast!- To tylko mały, niewinny spoiler, w dodatku nic nie zobaczę, tylko przeczytam, to nie to samo.- Widzę, że nie masz pojęcia o ...- Zamilcz! Próbuję czytać.- Jestem tu po to, by ci to uniemożliwić! Jeszcze kilka minut temu miałeś zamiar zacząć trzeci sezon bez żadnego otwartego spoilera- Hej, tu jest wzmianka o starym konflikcie Celestii i Luny, oraz coś z opuszczoną kolonią na księżycu.- Że co!? Posuń się, też chce zobaczyć!Muszę przyznać, FGE dziwną stroną jest. Opublikowano na głównej mojego fic'a i... Opinie są podzielone między ludzi, który lubią rozpisywać się o mnogości błędów i swoim zupełnym brakiem zainteresowania, oraz tym, jak z ledwością przebili się przez prolog i ewentualnie pierwszy rozdział, a userów nie sprawiających już wrażenia, jakby jedynym celem istnienia ich kont było zjechanie każdego fic'a, bo nie jest doskonały, jak oficjalna książka, która przeszła przez czujne oko wydawnictwa. Przez "spam" (inaczej czegoś takiego nie potrafię nazwać) tych pierwszych chyba odechcę mi się wysyłania kontynuacji na tą stronę, a fic wywarł wrażenie nawet na adminie... Okej, koniec narzekania na inną stronę, trzeba by coś bardziej na temat napisać.@SpoilerJak już zabrałem się za Sttark'owego spoilera, tak więc:- Jestem ciekaw Królestwa Gryfów, a moja ciekawość została dodatkowo wzmocniona tym, co czytałem w Fallout: Equestria, trochę tych powietrznych przyjaciół jest i zostali ciekawie ukazani, mam nadzieję, że nie wszyscy będą tacy, jak Gilda. No i może powstanie więcej artów z gryfami? W końcu to dla mnie najważniejsza sprawa. - Abandoned Colony on Moon: Czy to jest to, co przetłumaczono na "Kolonia dzieci księżyca."? Znaczyłoby to, że Luna miała na Księżycu... towarzystwo?- Konflikt Celestia vs Luna: Artów, komiksów i całej maści innej twórczości fanów jest już od groma, zobaczenie tego bezpośrednio w serialu (i co za tym idzie, dodatkowa porcja twórczości po tym odcinku) będzie... AWESOME!- Dwie piosenki na odcinek? 200% Cooler! Bring it on!Muszę częściej zaglądać do tego tematu. Oj tak, musisz, musisz...@Fanfici: Właśnie skończyłem Vinyl and Octavia: University Days i... Dlaczego ja muszę trafiać na niedokończone fici!?I Want MOAR! Podobało mi się o wiele bardziej niż The Wind Beneath her Wings*, ale tego można było się spodziewać, wysoko oceniany fic o mojej ulubionej parze, gdzie Octavia została przedstawiona nieco inaczej niż zawsze ją sobie wyobrażałem (np. brak przyjaciół). Nie mam pojęcia, w jaki sposób sceny NSFW wpływają na moją ocenę, ale tego fic'a czytałem bez tego typu zawartości i zajmuje bardzo wysokie miejsce w moim rankingu, przewyższając pozycją dwa inne, w których takie coś się pojawiło, ale ciężko je przyrównać do shipu OctaScratch... Aż nie mogę uwierzyć, iż autor początkowo miał wahania co do publikacji tego fic'a...*O wiele bardziej, ale nie jest to jednoznacze z tym, że Winda była "tylko" dobra, albo gorzej, była świetna i też zajmuje wysokie miejsce w moim skromnym rankingu (który mam zamiar przedstawić dokładniej w pewnej przyszłości), wciąż jednak OctaScratch podobało mi się o wiele bardziej... Ulubieni bohaterowie Ulubione bohaterki + nowe miejsce akcji (w porównaniu z takim Ponyville ) + sytuacja, z którą można się częściowo utożsamić, uniwerek, inni uczniowie, nauczyciele i wszystko, co za tym idzie.Kolejne dzieło, którego znajomość zawdzięczam Orionfotl'owi. Od razu mówię, że następnych credits'ów nie zgarniesz, moja lista ficów do przeczytania powiększa się, na razie pomijam Fallout: Equestria, muszę odpocząć od radioaktywności, jednak nie da się przeczytać dwóch tysięcy stron "na raz", chociaż może bym to osiągnął, gdybym pozostał chory nieco dłużej?...Ostatnio dałem chyba wystarczająco dużo artów, choć była też dwudniowa przerwa od postów, dam maksymalną dawkę muzycznej, rockowo-metalowej epickości od Prince Whatever - - Przez tą piosenkę mam zamiar wprowadzić Wonderblots do kontynuacji swojego fic'a... Stali się dla mnie 200% bardziej niezwykli niż ukazani w serialu, TWÓRCZOŚĆ FANÓW FOR THE WIN!EDIT:@Ylthin: That post gave me ROTFL, w dobrym znaczeniu. EDIT2:@Orionfotl: Gwiazdek nikomu nie mam zamiaru zabierać. Windę zostawiam sobie po The Steadfast Sky i czymś, o czym nie wspominałem - Night's Favoured Child. Nightmare Moon panuje Equestrią i bierze Twilight Sparkle za swoją uczennicę... Nie mam zamiaru odpuścić dobrze ocenianego fic'a z NM Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 @Ylthin: Wypełnione. Bardzo przemyślanie zrobiona ankieta Nie zapomnij podzielić się wynikami za jakiś czas!Mówisz że trafi to też do szkolnej gazetki. Czy to będzie pierwszy artykuł o MLP który w niej zamieścisz?@Spoilery: Jedyny "spoiler" jaki pozwoliłem sobie obejrzeć to oficjalny trailer zamieszczony na facebookowej stronie MLP. Na nic więcej nie patrzę - dla trailera zrobiłem wyjątek, bo siłą rzeczy nie może zdradzać za dużo, a takie np. szczegółowe przecieki mogą zepsuć zabawę. Dlatego od wszelkich dyskusji na ten temat się odcinam Niestety nie mam ostatnio za dużo czasu na czytanie fanficów. Podczas jazdy autobusem wciąż kończę Bechdel's Law, a a przecież zalegają jeszcze dwa najnowsze rozdziałyThe Wind Beneath Her Wings...*Wracając do Bechdel's Law - nie spodziewałem się cudów, ale jest dość solidnie napisany. Niestety szybko stało się jasne, że nie ma aspiracji do bycia czymś więcej niż shipping z prostym tłem fabularnym, ale elementy takie jak dobrze ukazana osobowość Fluttershy czy oryginalny wybór partnera Twilight zaliczam na plus. Tu i tam widać też przejawy pomysłowości autora (sposób w jaki Rarity ukazuje swoje wspomnienia). Podobała mi się też relatywna zmysłowość/sensualność relacji między postaciami. Nie oczekujcie jednak wiele - to nadal jedynie niedługi fanfic opowiadający o krótkich związkach bohaterek, gdzie dużą jego część zajmują soczyste opisy punktów kulminacyjnych. Nie polecam ale też nie odradzam - zaliczę go to kategorii "fanficów do czytania wtedy, kiedy nie masz ochoty na coś bardziej ambitnego". *? Liczba mnoga to nie błąd. Zaledwie tydzień po opublikowaniu rozdziału Aftermath TAW wypuścił kolejny, zatytułowany Lightning Strike. Argi, skoro mówisz że robisz sobie przerwę na "odreaktywowanie się", to teraz masz szansę na wyprzedzenie mnie w czytaniu Pozwoliłem sobie pożyczyć pomysł z gwiazdkami. Skoro użyłem znaczka copyright to nic nie jestem winien, tak? :POd razu mówię, że następnych credits'ów nie zgarnieszTo się jeszcze zobaczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.