Apostoł Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 A ja tylko stoję z boku i czytam ten Wasz dialog o moim fiku... No i muszę powiedzieć, że obaj macie rację, każdy na swój sposób... Jedyny wniosek, jaki mi się nasuwa, to: wrzucić więcej opisów, więcej myśli bohatera, i jeszcze więcej opisów i przeżyć, i emocji itd. Vader byłby zadowolony, a Argaris pewnie też xDMusiałem się odezwać, chociaż by napisać to... To dziwne nie uczestniczyć w rozmowie, a widzieć co chwilę swoje imię -.-' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Będę pierwszy! Kolejny spoiler co do 3-go sezonu. Trolling, nowy jegomość, czy wrócą Wonderbolts i Soarin'?Na tej stronie nie ma jeszcze artów. Zachciało się japońskich artówOrigin of PinkiesSin - OCOphelia - OCSweet SerenadeDevil's ThrillAurora - The Rainbow AlicornPrincess Neon BoomI powiedzcie, że nie ma już oryginalnych pomysłów.Tea - The Torch HoundPrince Neon BassI na koniec mały tumblr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klekotsan Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Będę pierwszy! Kolejny spoiler co do 3-go sezonu.Czyli w końcu zostaną ucięte wszelkie spekulacje dotyczące orientacji RD? W końcu do śmietnika trafi masa shiperów i fanfików? Jak to się sprawdzi to będzie pyszny ból tyłka w niektórych rejonach fandomu Osobiście trzymam kciuki, by przeciek się sprawdził Trolling, nowy jegomość, czy wrócą Wonderbolts i Soarin'?Ciężko powiedzieć, ale stawiam na na scenariusz:O serce RD konkurować będą ciamajdowaty kuc z dobrym serduszkiem i Soarin. RD wzgardzi na początku wzgardzi dobrym serduszkiem i wybierze przebojowego Soarina, jednak później okaże się on zwykłą szowinistyczną świnią o podejrzanie słabym stopniu higieny osobistej i podobnym poczuciu obowiązku i czystości. Rainbow zostawi Soarina i wróci do tego z dobrym sercemTHE END! <tęcza, cukierki i ending>I jak, brzmi prawdopodobnie? Patrzcie co znalazłem:Komuś się przyda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMan123 Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 @spoilerMam nadzieję że to się sprawdzi Wszelkie Twidashe czy Appledashe staną pod znakiem zapytania (może być przecież skrytą bi ). Ale za to powstanie cała hałda nowych artów @up Brzmi nieźle i nawet pasuje do serialu Z tym ze dobre serduszko może po odrzuceniu przez RD zacząć trenować albo zrobić cosplay Daring Doo i wrócić do gry Końcowa autoreklama : Youtube Video -> Oryginalne wideo I dołączam pytanie z opisu - robić dalej czy powywalać wszystko w diabły ?EDIT:spoiler spoiler spoilerem pogania...@downNo proszę I uwierz tu internetowi Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 @Spoiler do trzeciego sezonu:Sprzeciw!Zostało potwierdzone że ten screenshot to fake. Pochodzi on ze strony http://fyre-flyee.tumblr.com/, która jest dość wiarygodną kopią deviantARTA, ale URL oraz przyciski "Follow" i "Join Tumblr" pokazują że jest to tylko tumblr kogoś, który zadał sobie wielki trud w tworzeniu fałszywej wiadomości. Zresztą, Lauren Faust nie będzie już producentem wykonawczym trzeciego sezonu Wszelkie shippingi i przekonania fanów mogą spać spokojnie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VaderPL Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 @Argaris i fanficCzy to tylko ja, czy Twoja zmiana tak naprawdę nic nie zmienia? xDNie, nie tylko ty. Pisząc ten fragment spostrzegłem, że to naprawdę wiele nie zmienia jeśli w ogóle. Zabrakło mi wtedy dobrego pomysłu na rozwinięcie tego fragmentu. Twoja propozycja dobra, krótkie opisanie zmiany nastroju, sam pewnie wpadłbym na coś w tym stylu.Ee tam dłuższych... Spodziewałem się połowy tego, co mam, ale to wciąż o wiele mniej niż krótka książka... To znaczy taka, mająca tylko trochę więcej niż 200 stron.Tylko, że to nie książka a tekst na ekranie. To automatycznie wywołuje efekt "nie chce mi się". Nie mam oporów jak Klekotsan, ale mimo wszystko wolę czytać mając tekst na papierze, przed moimi oczami, tam gdzie chcę a nie gdzie jest komputer. A drukować ponad 100 stron nie będę. Ale obiecuję że przeczytam, kiedyś... Pierwszy się o tym dowiesz.@Spoiler z 3 sezonuCóż, chyba post Orionfotl'a wszystko wyjaśnia, znowu (chyba, że ktoś znajdzie jeszcze inne źródło). Osobiście nie miał bym nic przeciwko gdyby postanowiono w końcu oficjalnie zerwać z domysłami dotyczącymi RD i jej orientacji.I nawet gdyby to była prawda to nie musisz się obawiać Orionfolt! Coś takiego by nie przeszkodziło w tworzeniu dalszych opowiadań w tej tematyce. Fani tych klimatów zwyczajnie by to zignorowali. W końcu nie przeszkadza im wiązanie w pary kuców na wszystkie możliwe sposoby.Skoro Pan Adwokat (Phoenix Wright) został wywołany to pozwolę sobie na przedstawienie crossovera z nim i kucami w roli głównej: Pierwsza z czterech części (ostatnia nie została jeszcze wypuszczona). Bohater trafia do Equestrii z powodu pewnej trudnej sprawy, by za wiele nie zdradzać.ArtyDerpyCelestiaLunaWallpaper LunaCelestia & LunaKomiksyThe Wum That BindsHow does that even...P.S. Wybaczcie ale jakoś nie mogę się przestawić, jeśli chodzi o sposób wrzucania artów i pochodnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Ehh, a w zakończeniu Klekota była tęcza i cukierki. Znowu wszystko psujecie.No dobra, to było to pozytywne "zepsucie", bo nie dotyczyło spekulacji i rzeczy, które co najwyżej my możemy sobie wyjaśniać, a faktycznego (a właściwie fake'owego) spoilera. GJ@Shipy: TwiDashy, Appledashy, FlutterDashy, SoarinDashy widziałem tyle, że przestałem myśleć i uważać, które są najwłaściwszym przedstawieniem orientacji i uczuć RD i po prostu oddzielam arty i shipy od tego, co faktycznie istnieje. Wyjątkiem są nierozłączne Lyra & BonBon i OctaScratch, gdyż te "nie istnieją" w serialu.Nie wierzę, że to robię, ale pod względem muzycznym źle nie jest, no i wokal "Rainbow Dash" wymiata. @Vader i pierwszy komiks: Jeden, jedyny minus - Różowe oczy Vinyl, gdy powinny wyglądać mniej więcej Tak, ale Broken Glasses Scratch zawsze wymiata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted August 26, 2012 Report Share Posted August 26, 2012 Redditowy fandom MLP po raz kolejny pokazał, jakimi pozytywnymi ludźmi jesteśmy Subreddity /r/mylittlepony/ oraz /r/TheLastAirbender (ten od Avatara) ogłosiły specjalny konkurs (właściwie to jest to wyzwanie skierowane do MLP przez społeczność TLA), aby pokazać "która społeczność jest lepsza". Oczywiście nie jest to jakaś niepoważna wojna klanów, a zabawa na cel charytatywny. A na czym polega konkurs?Na zarabianiu punktów dla swojej społeczności przy użyciu World Community Grid - największej organizacji działającej podobnie jak Folding@Home. Jestem pewien że o tym słyszeliście więc nie będę wyjaśniał co to jest.Generalne zasady są takie, że wolontariusze z /r/mylittlepony mają dołączyć do grupy MLP, a ci z /r/TLA - do grupy dla nich. Punkty uzyskane dzięki połączonej mocy obliczeniowej tysięcy komputerów Bronies i Avatarów zostaną zliczone, i społeczność która będzie miała ich więcej, wygrywa! Na dodatek dzięki temu wszystkiemu pomagamy w szukaniu lekarstwa na raka, wody pitnej i wszystkich innych problemów które rozwiązywać pomaga World Community Grid.W dniu ogłoszenia wyzwania wydawało się że "my" mamy mniejsze szanse - społeczność MLP na Reddicie liczy sobie około 40 000 osób, a Avatar:The Last Airbender - 48 000. Jednaj już po pierwszym dniu okazało się że mamy ogromną przewagę, a kilka dni później grupa MLP na WorldCommunityGrid ma już trzy razy więcej uczestników (1531 vs 584) oraz wygenerowała 6,6 raza więcej punktów (4 716 000 vs 708 000)!Aktualne statystyki można zobaczyć tutaj: Grupa MLP Grupa AvataraNagrodą jest przywilej zmienienia obrazka nagłówkowego całego Reddita na jeden dzień. Nie jest może specjalnie cenna - w końcu o /r/mylittlepony wie już większość Reddita - ale chodzi o wyścig, a nie o dotarcie do mety Na dodatek na subreddicie MLP pojawił się już pomysł, aby zrobić "połączony" obrazek nagłówkowy jeśli my wygramy. Zavatarizowane kucyki, zkucykowane zaginacze powietrza i tym podobne Łatwa w odbiorze infografika dotycząca postepów: http://i.imgur.com/EwqqL.pngWięcej szczegółów można zobaczyć tutaj: http://www.reddit.co...allenge_part_1/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostoł Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Wow...Ankieta#3 "Twój ulubiony kucyk z głównej szóstki, to:" http://polldaddy.com/poll/6468163/Wszystkich jak widać znokautowała Twilight o.oNa drugim miejscu Rainbow Dash. Oj ta, to by się wkurzyła, jakby się o tym dowiedziała...Ankieta#2 - "Czy poprzez wpływ My Little Pony na Ciebie:" http://poll.fm/3u9lqAnkieta #1 - "Jakie masz odczucia co do ship'ow pomiedzy main6?" http://poll.fm/3u3v1Ktoś ma pomysł na nową sondę? -.-' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klekotsan Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @OrionfotlEch, musiałeś mnie zestrzelić A taki fajny scenariusz był...Ale ta akcja na reddicie nawet fajna. Donoś o postępach i jak powstanie ta crossoverowa grafika to wrzucaj natychmiast Władczyni Ognia Celestia vs. Czarodziejka Wody Luna ma potencjał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @MLP vs Avatar: The Power of Friendship Cannot Be Defeated. Resistance is Futile.Nie mogę się powstrzymać, wy również mnie nie powstrzymacie, więc wstawiam paczkę podtytułem "Ponies with Cars!"Vinyl Disco Luna Luna #1 Chrysalis Nightmare Moon #1 Nightmare Moon #2 Trixie Soarin Spitfire Princess Cadence Fluttershy Fluttercard Fleur De Lis Derprarri Doctor Whooves (innego wozu nie dało się do niego dodać) Applejack Pinkie Killer Pinkie Swag Twilightlicious I na koniec Celestia z najszybszym wozem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevaxus Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @ArgarisCzy ja dobrze widzę? czy RD ma białą Corsę w arcie Pinkie Swag??. Oczywiście subiektywnie oceniam, iż najlepsze bryki ma Twi i Tri po drugiej stronie barykady a jakże, Celestia z tandetną bryką.Odnośnie Twojego fanfica to jestem już, albo dopiero, w połowie czwartego rozdziału. Więc jak by co czyta się dobrze.@Apostoł.Hmm może ulubiony kuc spoza mane 6?Arty, arty ,arty czas na czołgowe arty.Już rozumiem dlaczego ZSRR wygrał wojnę. Z taką załogą to świat można podbić.Twi i TigerCoś dla miłośników Colgate i World of TanksTo jest epickie. (jak dla mnie)Artyleria Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 @Kevaxus: Jej co najmniej zaskoczona mina mogłaby wskazywać na to, że jest niesamowicie zazdrosna, z drugiej strony czy Wielka i Niezwyciężona (poza tym AWESOME) Rainbow Dash zniżyłaby się tak bardzo i jeździłaby Corsą? W dodatku całą białą!Aaand good to hear that. Pierwszy art Mane6+Tank jest super. Perfekcyjnie przedstawiona szóstka, może poza RD, która powinna być podekscytowana, a Rarity przejąć jej znudzenie i brak entuzjazmu, chyba, że to akurat reakcja na Fluttershy. FAST EDIT: Brohoof - Też nie przepadam za Bugatti, poza kształtem (zdecydowanie wolę Lambo, Pagani, Koenigsegg) wydaje mi się nieco Manestreamowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Trochę nam temat zastygł, więc wrzucam aktualizację postępów w konkursie Benders vs Bronies:Jak widać, fani MLP kolektywnie wygenerowali już prawie 20 lat "czasu obliczeniowego" I dla porównania, screenshoty obydwu subredditów na dzień dzisiejszy Najbardziej widać różnice w bocznych obrazkach, choć muszę przyznać że ten z /r/TLA wygląda imponująco.http://i.imgur.com/eEOac.jpghttp://i.imgur.com/rzrcu.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sttark Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Widzę,że fani avatara są w mniejszości choć osobiście lubię oba te seriale.Ważne,że to wszystko pójdzie na szlachetne cele...Fajny utwór,jakby ktoś chciał do odsłuchania.http://www.youtube.com/watch?v=IYxgzc4QGdM&feature=g-all-c Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axee Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Ja Bronie już jest od 6 miesięcy, ale zrobiłem sobie przerwę od oglądania kucyków.Mój ulubiony kucyk to Rainbow Dash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IronMan123 Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 @upW dodatku tęczowy @Bender vs Bronies Co mi tam, dodałem pare punktów Niewiele ale zawsze coś Btw, jako iż temat nieco ucichł : Youtube Video -> Oryginalne wideo Moze dorzucę jakieś arty, bo nowych wiadomości na DA znalazłem 880 (ile? 4-5 dni nieobecności...). Zanim to przejrze mni pare godzin (Dni, lat?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VaderPL Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Nastąpiła cisza, bo wszyscy pewnie szykują się do szkoły/poprawek. <Patrzy na stos z notatkami> Eh, trzeba się za to w końcu wziąć...@AxeeWelcome to the herd!@Apostoł i ankietaMoże najbardzej lubiany background, lub ulubiona piosenka/utwór (sugeruję podzał na sezony)? Albo też stosunek do Solar Empire i New Lunar Republic. Przekonajmy się ilu mamy tutaj szpiegów obu stron.Trochę artów:Spike's JourneyMeep MeepShoulda turn left at AlbuquerqueOctavia with carCelestia on fire - WallpaperLuna - WallpaperKomiksów:Why is she your friend?QuarrelDash to the FutureI muzyki:A Long Way from Equestria kolejny utwór który nie jest w moim guście, ale ma jednak to coś. Lunar Republic dla utrzymania równowagi mocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Argaris Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 Jako, że dopadła mnie choroba i dużo, poza lamieniem we wszelkie posiadane gry i przeglądania artów nie mogę robić, tak więc odwalę trochę swojej prawie-codziennej roboty, z którą obijałem się ostatnio, nie bez powodu.@Ankieta: Jeśli przy backgroundach będziemy kombinować, będzie trzeba zrobić selekcję, np. wymienić tylko "najważniejsze" backgroundy, pomysł jest dobry, bo chętnie dowiem się, kto wygra z przykładowej paczki Vinyl, Tavi, Lyra, BonBon, Roseluck, Colgate, Doctor Whooves, Derpy. Jeśli już o muzykę chodzi, może by tak poruszyć temat naszych, ludzkich (ale czy na pewno?) wykonawców? Tombstone, Glaze, Bronyfied, Aviators itd.Nastąpiła cisza, bo wszyscy pewnie szykują się do szkoły/poprawek.Brony please, ja się przygotowałem chorobą xD Choć zdążę wyzdrowieć przed poniedziałkiem, nie jestem pewien czy to dobrze, czy to źle, lecz nie jest fajnie zmarnować kilka ostatnich dni wakacji. >.<@Komiksy Vadera:Number one - I jak tu nie lubić długiego komiksu Tavi x Vinyl? Uwielbiam moment, gdy DJ-PON3 mówi "It's only a scratch", poza tym... "WOW CAKE!".Number two: Komiks bez tekstu, a i tak perfekcyjny. Sad Fluttershy is... The best Fluttershy?Number three: Szkoda, że zawartość opisu nie została "zkomiksowana", końcowy tekst AJ: " Uh, you shore ya got the right Rainbow Dash, Doc?" miażdży.Jest! Następny utwór, przy którym The Living Tombstone i WoodenToaster pracowali razem! - Moim zdaniem wokal miejscami zgrzyta, ale fragment od 2:20 to... Cóż, nie mogłem oczekiwać mniejszego stężenia epickości po tym duecie.ARTZ!Fleur and Fancypants. ChrysalisRainbow Crash - Chyba mój ulubiony szkicRarityTwilight Fire Sparkle - GIFTwilight Fire Sparkle - WallpaperPrincess Luna - Mówcie, co chcecie, ale ta humanizacja jest epickaNowy art PonyKillerX-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axee Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 U was też jest coś takiego w tym temacie jak "szamani" kucyków?Nie wiedziałem, że tutaj też są Bronies. Nie obrazicie się, jeżeli w avatarze nie będę miał kucyka? Słyszał ktoś z was o grze Second Life?Czytałem na For Glorious Equestria, że Bronies zamieniło tą grę w... no po prostu w wielką grę o kucykach.Kurczę, znowu mnie minusują. ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Orion Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 @Axee: Witamy w naszym stadku Powiedz nam coś o sobie!Nie obrazicie się, jeżeli w avatarze nie będę miał kucyka? To the moon!A na poważnie, to nie musisz mieć kucyka w avatarze. Ja też nie mam Możesz rozwinąć tą myśl o "szamanach kucyków"? Szczerze powiem że nie załapałem.Ja się Second Life nie interesuję, ale słyszałem że swego czasu był tam ostry napływ kucykowej społeczności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ylthin Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Nie wiedziałem, że tutaj też są Bronies.Jesteśmy wszędzie.Nie obrazicie się, jeżeli w avatarze nie będę miał kucyka?A jest gdzieś napisane, że musisz? Ja od samego początku miałam na avku moją ulubioną elficę i jakoś nie zamierzam zmieniać.Słyszał ktoś z was o grze Second Life?Czytałem na For Glorious Equestria, że Bronies zamieniło tą grę w... no po prostu w wielką grę o kucykach.Słyszałam, nie grałam. Bronies są, nawiasem mówiąc, w 75% społeczności związanych z grami sieciowymi (vide "drunk guy singing Winter Wrap Up in Team Fortress 2"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axee Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 @UPTy jesteś Pegasis, a nie Bronie. Bro... - Brother ...nie - PoniePegas... - Pegaz ...sis - Sister. I wszystko jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sttark Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 Nie do końca.brony to słowo,które nie powstało od ,,bro'',ale od działo na 4chanie w którym ,,b''(random)kucyki zaczęły swoją ekspansję na internet.Kobieta też może być brony(albo pegasister,czy jakoś tak).Zresztą to tylko etykieta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axee Posted September 1, 2012 Report Share Posted September 1, 2012 @UPAha, nie wiedziałem. Po prostu raz przeczytałem tą nazwę i tak sobie uświadomiłem. ^^A poza tym, widzę cię już na trzecim forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.