Jump to content

My Little Pony Friendship is Magic (2010-)

Honor

Recommended Posts

A ja tylko stoję z boku i czytam ten Wasz dialog o moim fiku... No i muszę powiedzieć, że obaj macie rację, każdy na swój sposób... Jedyny wniosek, jaki mi się nasuwa, to: wrzucić więcej opisów, więcej myśli bohatera, i jeszcze więcej opisów i przeżyć, i emocji itd. Vader byłby zadowolony, a Argaris pewnie też xD

Musiałem się odezwać, chociaż by napisać to... To dziwne nie uczestniczyć w rozmowie, a widzieć co chwilę swoje imię -.-'

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Będę pierwszy! Kolejny spoiler co do 3-go sezonu.

Trolling, nowy jegomość, czy wrócą Wonderbolts i Soarin'?

Na tej stronie nie ma jeszcze artów. biggrin_prosty.gif

Zachciało się japońskich artów

comm___virgin_snow_by_ruaniamh-d5au8sc.png

Origin of Pinkies

origin_of_pinkies_by_nikaru_chan-d4nrc1y.png

Sin - OC

comm___sin_by_ruaniamh-d5b3qjp.png

Ophelia - OC

comm___ophelia_vio_by_ruaniamh-d5a6upk.png

Sweet Serenade

at___sweet_serenade_by_nikaru_chan-d4w1zdw.png

Devil's Thrill

_p__the_devil__s_trill_by_sequin_dancer-d4yokkn.png

Aurora - The Rainbow Alicorn

at___aurora_by_nikaru_chan-d4tl67s.png

Princess Neon Boom

at___princess_neon_boom_by_nikaru_chan-d4tgqpc.png

I powiedzcie, że nie ma już oryginalnych pomysłów.

ga___mirror_by_nekomellow-d571iak.png

Tea - The Torch Hound

tea_the_torch_hound_by_nekomellow-d4x8g2s.png

Prince Neon Bass

neon_bass_by_nekomellow-d4rqk0p.jpg

I na koniec mały tumblr

tumblr_question_12___meeting_the_princesses_by_nekomellow-d55cb1m.jpg

Czyli w końcu zostaną ucięte wszelkie spekulacje dotyczące orientacji RD? W końcu do śmietnika trafi masa shiperów i fanfików? Jak to się sprawdzi to będzie pyszny ból tyłka w niektórych rejonach fandomu trollface.gif Osobiście trzymam kciuki, by przeciek się sprawdził tongue_prosty.gif

Trolling, nowy jegomość, czy wrócą Wonderbolts i Soarin'?

Ciężko powiedzieć, ale stawiam na na scenariusz:

O serce RD konkurować będą ciamajdowaty kuc z dobrym serduszkiem i Soarin. RD wzgardzi na początku wzgardzi dobrym serduszkiem i wybierze przebojowego Soarina, jednak później okaże się on zwykłą szowinistyczną świnią o podejrzanie słabym stopniu higieny osobistej i podobnym poczuciu obowiązku i czystości. Rainbow zostawi Soarina i wróci do tego z dobrym sercem

THE END! <tęcza, cukierki i ending>

I jak, brzmi prawdopodobnie? tongue_prosty.gif

Patrzcie co znalazłem:

1345956045393.jpg

Komuś się przyda? wink_prosty.gif

@spoiler

Mam nadzieję że to się sprawdzi biggrin_prosty.gif Wszelkie Twidashe czy Appledashe staną pod znakiem zapytania (może być przecież skrytą bi biggrin_prosty.gif). Ale za to powstanie cała hałda nowych artów smile_prosty.gif

@up

Brzmi nieźle i nawet pasuje do serialu smile_prosty.gif Z tym ze dobre serduszko może po odrzuceniu przez RD zacząć trenować albo zrobić cosplay Daring Doo i wrócić do gry tongue_prosty.gif

Końcowa autoreklama :

Youtube Video -> Oryginalne wideo

I dołączam pytanie z opisu - robić dalej czy powywalać wszystko w diabły biggrin_prosty.gif?

EDIT:

spoiler spoiler spoilerem pogania...

@down

No proszę :D I uwierz tu internetowi :D

@Spoiler do trzeciego sezonu:

Sprzeciw!

fsiwW.jpg

Zostało potwierdzone że ten screenshot to fake. Pochodzi on ze strony http://fyre-flyee.tumblr.com/, która jest dość wiarygodną kopią deviantARTA, ale URL oraz przyciski "Follow" i "Join Tumblr" pokazują że jest to tylko tumblr kogoś, który zadał sobie wielki trud w tworzeniu fałszywej wiadomości. Zresztą, Lauren Faust nie będzie już producentem wykonawczym trzeciego sezonu biggrin_prosty.gif

Wszelkie shippingi i przekonania fanów mogą spać spokojnie!

@Argaris i fanfic

Czy to tylko ja, czy Twoja zmiana tak naprawdę nic nie zmienia? xD

Nie, nie tylko ty.wink_prosty2.gif Pisząc ten fragment spostrzegłem, że to naprawdę wiele nie zmienia jeśli w ogóle. Zabrakło mi wtedy dobrego pomysłu na rozwinięcie tego fragmentu. Twoja propozycja dobra, krótkie opisanie zmiany nastroju, sam pewnie wpadłbym na coś w tym stylu.

Ee tam dłuższych... Spodziewałem się połowy tego, co mam, ale to wciąż o wiele mniej niż krótka książka... To znaczy taka, mająca tylko trochę więcej niż 200 stron.

Tylko, że to nie książka a tekst na ekranie. To automatycznie wywołuje efekt "nie chce mi się". Nie mam oporów jak Klekotsan, ale mimo wszystko wolę czytać mając tekst na papierze, przed moimi oczami, tam gdzie chcę a nie gdzie jest komputer. A drukować ponad 100 stron nie będę.confused_prosty2.gif Ale obiecuję że przeczytam, kiedyś... Pierwszy się o tym dowiesz.smile_prosty2.gif

@Spoiler z 3 sezonu

Cóż, chyba post Orionfotl'a wszystko wyjaśnia, znowu (chyba, że ktoś znajdzie jeszcze inne źródło). Osobiście nie miał bym nic przeciwko gdyby postanowiono w końcu oficjalnie zerwać z domysłami dotyczącymi RD i jej orientacji.

I nawet gdyby to była prawda to nie musisz się obawiać Orionfolt! Coś takiego by nie przeszkodziło w tworzeniu dalszych opowiadań w tej tematyce. Fani tych klimatów zwyczajnie by to zignorowali. W końcu nie przeszkadza im wiązanie w pary kuców na wszystkie możliwe sposoby.

Skoro Pan Adwokat (Phoenix Wright) został wywołany to pozwolę sobie na przedstawienie crossovera z nim i kucami w roli głównej:

Pierwsza z czterech części (ostatnia nie została jeszcze wypuszczona). Bohater trafia do Equestrii z powodu pewnej trudnej sprawy, by za wiele nie zdradzać.wink_prosty2.gif

Arty

Derpy

Celestia

Luna

Wallpaper Luna

Celestia & Luna

Komiksy

The Wum That Binds

How does that even...

P.S. Wybaczcie ale jakoś nie mogę się przestawić, jeśli chodzi o sposób wrzucania artów i pochodnych.confused_prosty2.gif

Ehh, a w zakończeniu Klekota była tęcza i cukierki. :( Znowu wszystko psujecie.

No dobra, to było to pozytywne "zepsucie", bo nie dotyczyło spekulacji i rzeczy, które co najwyżej my możemy sobie wyjaśniać, a faktycznego (a właściwie fake'owego) spoilera. GJ

@Shipy: TwiDashy, Appledashy, FlutterDashy, SoarinDashy widziałem tyle, że przestałem myśleć i uważać, które są najwłaściwszym przedstawieniem orientacji i uczuć RD i po prostu oddzielam arty i shipy od tego, co faktycznie istnieje. Wyjątkiem są nierozłączne Lyra & BonBon i OctaScratch, gdyż te "nie istnieją" w serialu.

Nie wierzę, że to robię, ale pod względem muzycznym źle nie jest, no i wokal "Rainbow Dash" wymiata.

@Vader i pierwszy komiks: Jeden, jedyny minus - Różowe oczy Vinyl, gdy powinny wyglądać mniej więcej Tak, ale Broken Glasses Scratch zawsze wymiata.

Redditowy fandom MLP po raz kolejny pokazał, jakimi pozytywnymi ludźmi jesteśmy smile_prosty.gif

Subreddity /r/mylittlepony/ oraz /r/TheLastAirbender (ten od Avatara) ogłosiły specjalny konkurs (właściwie to jest to wyzwanie skierowane do MLP przez społeczność TLA), aby pokazać "która społeczność jest lepsza". Oczywiście nie jest to jakaś niepoważna wojna klanów, a zabawa na cel charytatywny. A na czym polega konkurs?

Na zarabianiu punktów dla swojej społeczności przy użyciu World Community Grid - największej organizacji działającej podobnie jak Folding@Home. Jestem pewien że o tym słyszeliście więc nie będę wyjaśniał co to jest.

Generalne zasady są takie, że wolontariusze z /r/mylittlepony mają dołączyć do grupy MLP, a ci z /r/TLA - do grupy dla nich. Punkty uzyskane dzięki połączonej mocy obliczeniowej tysięcy komputerów Bronies i Avatarów zostaną zliczone, i społeczność która będzie miała ich więcej, wygrywa! Na dodatek dzięki temu wszystkiemu pomagamy w szukaniu lekarstwa na raka, wody pitnej i wszystkich innych problemów które rozwiązywać pomaga World Community Grid.

W dniu ogłoszenia wyzwania wydawało się że "my" mamy mniejsze szanse - społeczność MLP na Reddicie liczy sobie około 40 000 osób, a Avatar:The Last Airbender - 48 000. Jednaj już po pierwszym dniu okazało się że mamy ogromną przewagę, a kilka dni później grupa MLP na WorldCommunityGrid ma już trzy razy więcej uczestników (1531 vs 584) oraz wygenerowała 6,6 raza więcej punktów (4 716 000 vs 708 000)!

Aktualne statystyki można zobaczyć tutaj: Grupa MLP Grupa Avatara

Nagrodą jest przywilej zmienienia obrazka nagłówkowego całego Reddita na jeden dzień. Nie jest może specjalnie cenna - w końcu o /r/mylittlepony wie już większość Reddita - ale chodzi o wyścig, a nie o dotarcie do mety smile_prosty.gif Na dodatek na subreddicie MLP pojawił się już pomysł, aby zrobić "połączony" obrazek nagłówkowy jeśli my wygramy. Zavatarizowane kucyki, zkucykowane zaginacze powietrza i tym podobne wink_prosty.gif

Łatwa w odbiorze infografika dotycząca postepów: http://i.imgur.com/EwqqL.png

Więcej szczegółów można zobaczyć tutaj: http://www.reddit.co...allenge_part_1/

Wow...

Ankieta#3 "Twój ulubiony kucyk z głównej szóstki, to:" http://polldaddy.com/poll/6468163/

Wszystkich jak widać znokautowała Twilight o.o

Na drugim miejscu Rainbow Dash. Oj ta, to by się wkurzyła, jakby się o tym dowiedziała...

Ankieta#2 - "Czy poprzez wpływ My Little Pony na Ciebie:" http://poll.fm/3u9lq

Ankieta #1 - "Jakie masz odczucia co do ship'ow pomiedzy main6?" http://poll.fm/3u3v1

Ktoś ma pomysł na nową sondę? -.-'

@Orionfotl

Ech, musiałeś mnie zestrzelić :( A taki fajny scenariusz był...

Ale ta akcja na reddicie nawet fajna. Donoś o postępach i jak powstanie ta crossoverowa grafika to wrzucaj natychmiast ;) Władczyni Ognia Celestia vs. Czarodziejka Wody Luna ma potencjał :P

@MLP vs Avatar: The Power of Friendship Cannot Be Defeated. Resistance is Futile.

Nie mogę się powstrzymać, wy również mnie nie powstrzymacie, więc wstawiam paczkę podtytułem "Ponies with Cars!"

Vinyl

vinyl_scratch_and_her_holden_lumina_by_the_lexus_guy789-d4sdul1.jpg

Disco Luna

updated___luna_and_her_lamborghini_by_the_lexus_guy789-d4three.jpg

Luna #1

200_watchers___luna_and_her_lamborghini_by_the_lexus_guy789-d54wb26.png

Chrysalis

_new__queen_chrysalis_and_her_ferrari_f458_by_the_lexus_guy789-d523xxf.png

Nightmare Moon #1

nightmare_moon_and_her_lamborghini_by_the_lexus_guy789-d4tubd6.jpg

Nightmare Moon #2

nightmare_moon_looking_for_new_lamborghini_by_evilimpala_ss-d5b1qde.png

Trixie

_new_version__trixie_and_her_dodge_challenger_by_evilimpala_ss-d5a4mto.png

Soarin

request_soarin_and_his_ford_gt_by_the_lexus_guy789-d4ul3z3.jpg

Spitfire

spitfire_and_her_wonderbolt_corvette_gtr_by_the_lexus_guy789-d52y6hb.png

Princess Cadence

_old_style__princess_cadence_and_her_mclaren_mp4_by_the_lexus_guy789-d54jo0x.png

Fluttershy

nfs_h2_fluttershy_and_her_porsche_carrera_gt_by_the_lexus_guy789-d56t7g6.png

Fluttercard

fluttercard_and_her_porsche_carrera_gt_by_the_lexus_guy789-d4yi5ux.png

Fleur De Lis

fleur_de_lis_and_her_lambroghini_aventador_by_the_lexus_guy789-d4uuq4x.jpg

Derprarri

just_derpy_being_derpy_by_evilimpala_ss-d59q7qq.png

Doctor Whooves (innego wozu nie dało się do niego dodać)

doctor_whooves_and_his_bttf_dmc_delorean_and_derpy_by_the_lexus_guy789-d50lk08.png

Applejack

_new_version__applejack_and_her_dodge_charger_srt8_by_the_lexus_guy789-d4yx8rd.png

Pinkie Killer

_new__pinkiemena_and_her_killer_mustang_by_the_lexus_guy789-d55nus1.png

Pinkie Swag

_new_version__pinkie_pie_and_her_ford_mustang_by_the_lexus_guy789-d549ust.png

Twilightlicious

twilicious_with_gone_in_60_seconds_mustang_eleanor_by_the_lexus_guy789-d53bcy7.png

I na koniec Celestia z najszybszym wozem

princess_celestia_gets_a_new_bugatti__concept__by_the_lexus_guy789-d4vsd56.jpg

@Argaris

Czy ja dobrze widzę? czy RD ma białą Corsę w arcie Pinkie Swag??. Oczywiście subiektywnie oceniam, iż najlepsze bryki ma Twi i Tri po drugiej stronie barykady a jakże, Celestia z tandetną bryką.

Odnośnie Twojego fanfica to jestem już, albo dopiero, w połowie czwartego rozdziału. Więc jak by co czyta się dobrze.

@Apostoł.

Hmm może ulubiony kuc spoza mane 6?

Arty, arty ,arty czas na czołgowe arty.

Już rozumiem dlaczego ZSRR wygrał wojnę. Z taką załogą to świat można podbić.

Twi i Tiger

Coś dla miłośników Colgate i World of Tanks

To jest epickie. (jak dla mnie)

Artyleria

@Kevaxus: Jej co najmniej zaskoczona mina mogłaby wskazywać na to, że jest niesamowicie zazdrosna, z drugiej strony czy Wielka i Niezwyciężona (poza tym AWESOME) Rainbow Dash zniżyłaby się tak bardzo i jeździłaby Corsą? W dodatku całą białą!

Aaand good to hear that. biggrin_prosty.gif

Pierwszy art Mane6+Tank jest super. Perfekcyjnie przedstawiona szóstka, może poza RD, która powinna być podekscytowana, a Rarity przejąć jej znudzenie i brak entuzjazmu, chyba, że to akurat reakcja na Fluttershy. tongue_prosty.gif

FAST EDIT: Brohoof - Też nie przepadam za Bugatti, poza kształtem (zdecydowanie wolę Lambo, Pagani, Koenigsegg) wydaje mi się nieco Manestreamowe.

Trochę nam temat zastygł, więc wrzucam aktualizację postępów w konkursie Benders vs Bronies:

CaGis.png

Jak widać, fani MLP kolektywnie wygenerowali już prawie 20 lat "czasu obliczeniowego" ;)

I dla porównania, screenshoty obydwu subredditów na dzień dzisiejszy :D Najbardziej widać różnice w bocznych obrazkach, choć muszę przyznać że ten z /r/TLA wygląda imponująco.

http://i.imgur.com/eEOac.jpg

http://i.imgur.com/rzrcu.png

@up

FANMADE_Welcome_to_the_herd_text_by_astanine-d49kfhu.png

W dodatku tęczowy tongue_prosty.gif

5443401889_43a95b66e0.jpg

@Bender vs Bronies Co mi tam, dodałem pare punktów smile_prosty.gif Niewiele ale zawsze coś smile_prosty.gif

Btw, jako iż temat nieco ucichł :

Youtube Video -> Oryginalne wideo

Moze dorzucę jakieś arty, bo nowych wiadomości na DA znalazłem 880 (ile? 4-5 dni nieobecności...). Zanim to przejrze mni pare godzin smile_prosty.gif (Dni, lat?)

Nastąpiła cisza, bo wszyscy pewnie szykują się do szkoły/poprawek. <Patrzy na stos z notatkami> Eh, trzeba się za to w końcu wziąć...confused_prosty2.gif

@Axee

Welcome to the herd!

@Apostoł i ankieta

Może najbardzej lubiany background, lub ulubiona piosenka/utwór (sugeruję podzał na sezony)? Albo też stosunek do Solar Empire i New Lunar Republic. Przekonajmy się ilu mamy tutaj szpiegów obu stron.biggrin_prosty.gif

Trochę artów:

Spike's Journey

Meep Meep

Shoulda turn left at Albuquerque

Octavia with car

Celestia on fire - Wallpaper

Luna - Wallpaper

Komiksów:

Why is she your friend?

Quarrel

Dash to the Future

I muzyki:

A Long Way from Equestria kolejny utwór który nie jest w moim guście, ale ma jednak to coś.

Lunar Republic dla utrzymania równowagi mocy.wink_prosty2.gif

Jako, że dopadła mnie choroba i dużo, poza lamieniem we wszelkie posiadane gry i przeglądania artów nie mogę robić, tak więc odwalę trochę swojej prawie-codziennej roboty, z którą obijałem się ostatnio, nie bez powodu.

@Ankieta: Jeśli przy backgroundach będziemy kombinować, będzie trzeba zrobić selekcję, np. wymienić tylko "najważniejsze" backgroundy, pomysł jest dobry, bo chętnie dowiem się, kto wygra z przykładowej paczki Vinyl, Tavi, Lyra, BonBon, Roseluck, Colgate, Doctor Whooves, Derpy. Jeśli już o muzykę chodzi, może by tak poruszyć temat naszych, ludzkich (ale czy na pewno?) wykonawców? Tombstone, Glaze, Bronyfied, Aviators itd.

Nastąpiła cisza, bo wszyscy pewnie szykują się do szkoły/poprawek.

Brony please, ja się przygotowałem chorobą xD Choć zdążę wyzdrowieć przed poniedziałkiem, nie jestem pewien czy to dobrze, czy to źle, lecz nie jest fajnie zmarnować kilka ostatnich dni wakacji. >.<

@Komiksy Vadera:

Number one - I jak tu nie lubić długiego komiksu Tavi x Vinyl? Uwielbiam moment, gdy DJ-PON3 mówi "It's only a scratch", poza tym... "WOW CAKE!".

Number two: Komiks bez tekstu, a i tak perfekcyjny. Sad Fluttershy is... The best Fluttershy?

Number three: Szkoda, że zawartość opisu nie została "zkomiksowana", końcowy tekst AJ: " Uh, you shore ya got the right Rainbow Dash, Doc?" miażdży.

Jest! Następny utwór, przy którym The Living Tombstone i WoodenToaster pracowali razem!

- Moim zdaniem wokal miejscami zgrzyta, ale fragment od 2:20 to... Cóż, nie mogłem oczekiwać mniejszego stężenia epickości po tym duecie.

ARTZ!

Fleur and Fancypants.

fleur_and_fancypants_by_kp_shadowsquirrel-d4n4gq7.jpg#.UED0PqNhFOE

Chrysalis

chrysalis_portrait_by_kp_shadowsquirrel-d573pim.jpg#.UED0KqNhFOE

Rainbow Crash - Chyba mój ulubiony szkic

bad_crash_by_applesarcum-d57yagd.png#.UED1rKNhFOE

Rarity

rarity_by_applesarcum-d57smz0.png#.UED_c6NhFOE

Twilight Fire Sparkle - GIF

rapidash_gif_stenberg_by_tamalesyatole-d5c2i23.gif

Twilight Fire Sparkle - Wallpaper

wallpaper___fire_sparkle__by_mackaged-d5cdalb.png#.UEEBNKNhFOE

Princess Luna - Mówcie, co chcecie, ale ta humanizacja jest epicka

fan_princess_luna_by_mauroz-d5aj8ni.png

Nowy art PonyKillerX-a

31062%20-%20blue_fur-cutie_mark-element_of_loyalty-elements_of_harmony-equine-female-feral-friendship_is_magic-hair-horse-multi-colored_hair-my_little_pony-pegasus-pony-ponykillerx-rainbow_dash_%28mlp%29-sword-weapon-wings.png

U was też jest coś takiego w tym temacie jak "szamani" kucyków?

Nie wiedziałem, że tutaj też są Bronies. ;)

Nie obrazicie się, jeżeli w avatarze nie będę miał kucyka? :D

Słyszał ktoś z was o grze Second Life?

Czytałem na For Glorious Equestria, że Bronies zamieniło tą grę w... no po prostu w wielką grę o kucykach.

Kurczę, znowu mnie minusują. ;(

@Axee: Witamy w naszym stadku wink_prosty.gif Powiedz nam coś o sobie!

Nie obrazicie się, jeżeli w avatarze nie będę miał kucyka? biggrin_prosty.gif

IJBs3.jpg

To the moon!

A na poważnie, to nie musisz mieć kucyka w avatarze. Ja też nie mam smile_prosty.gif

Możesz rozwinąć tą myśl o "szamanach kucyków"? Szczerze powiem że nie załapałem.

Ja się Second Life nie interesuję, ale słyszałem że swego czasu był tam ostry napływ kucykowej społeczności.

Nie wiedziałem, że tutaj też są Bronies.

Jesteśmy wszędzie.

Nie obrazicie się, jeżeli w avatarze nie będę miał kucyka?

A jest gdzieś napisane, że musisz? Ja od samego początku miałam na avku moją ulubioną elficę i jakoś nie zamierzam zmieniać.

Słyszał ktoś z was o grze Second Life?

Czytałem na For Glorious Equestria, że Bronies zamieniło tą grę w... no po prostu w wielką grę o kucykach.

Słyszałam, nie grałam. Bronies są, nawiasem mówiąc, w 75% społeczności związanych z grami sieciowymi (vide "drunk guy singing Winter Wrap Up in Team Fortress 2").

Nie do końca.

brony to słowo,które nie powstało od ,,bro'',ale od działo na 4chanie w którym ,,b''(random)kucyki zaczęły swoją ekspansję na internet.Kobieta też może być brony(albo pegasister,czy jakoś tak).Zresztą to tylko etykieta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...