DUSTDEVIL Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Jak w temacie: proszę o nazwę dobrego programu do tworzenia aplikacji na iPhone? Oraz garść porad na start, jeśli jest taka możliwość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arct2 Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Jak w temacie: proszę o nazwę dobrego programu do tworzenia aplikacji na iPhone? Oraz garść porad na start, jeśli jest taka możliwość Z tego co wiem, to to, że IDE do iPhone'a jest... XCode. Jest on dostępny tylko a MAC OS. Słyszałem, że jest dostępny kompilator na Windę albo/i Linux'a. Ale teraz nie mogę go nigdzie znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xayan Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Nie ma nic na Windowsa. No chyba, że jakieś proste SDK zawierające jedynie kilka funkcji. Reasumując: jeśli chcesz tworzyć aplikacje pod iOS, musisz mieć maka. Albo Mac OS X na wirtualnej maszynie. Ja bym ci poradził: daj sobie spokój z iOS, pomyśl nad Androidem. Na każdy system, mnóstwo poradników. Link to comment Share on other sites More sharing options...