B0nes49 Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 Chciałbym stworzyć platformówkę od podstaw, sam zrobić grafikę, animację i w ogóle wszystko, ale bez pisania tysięcy skryptów. Szukam programu łatwego w ogarnięciu dzięki któremu będę mógł zrobić dobrą grę platformową z dobrą wizyką i animacjami. Co polecacie? Proszę abyście mi podali jakiś program i najlepiej tutoriale (po polsku jeśli są ) ponieważ chce to dobrze ogarnąć, w tym temacie też chciałbym od czasu do czasu zadać jakieś pytanie gdybym nie wiedział jak coś zrobić ponieważ jestem zielony, a chciałbym stworzyć po prostu dobrą grę w którą ja i inni ludzie będą chcieli grać, bo jest po prostu dobra, a nie zrobiona kiepsko przez mój brak skilla Z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
zx81 Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 Szukam programu łatwego w ogarnięciu dzięki któremu będę mógł zrobić dobrą grę platformową z dobrą wizyką i animacjami. Co polecacie? Dowolny kompilator C++, ewentualnie innego języka, ale polecam C++. Proszę abyście mi podali jakiś program i najlepiej tutoriale (po polsku jeśli są ) Program - Dev C++ lub Visual C++. Tutorial - http://xion.org.pl/productions/texts/coding/megatutorial/ (świetny). Ponieważ pewnie przypomnisz, iż napisałeś ale bez pisania tysięcy skryptów to z góry odpowiadam - w C++ skryptów się nie pisze . Pisze się programy . A zresztą - napisałeś to w dziale o programowaniu i webmasteringu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herobrine Posted April 3, 2011 Report Share Posted April 3, 2011 the games factory , Game Maker Link to comment Share on other sites More sharing options...