McRamiro Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Witam! Mam oto taki problem - Napisałem program odczytujący dane z pliku lecz już mi się skończyły opcje dlaczego on może nie działać. Mógłby ktoś na to rzucić okiem? PS. Nie przejmujcie się programem w komentarzach... #include <iostream> #include <stdlib.h> #include <fstream> using namespace std; /*struct Dane { char imie[20]; char nazwisko[20]; int rok_urodzenia; int kod_pocztowy; char miejscowosc[25]; int numer; char kraj[20]; char wojewodztwo[30]; char powiat[20]; char gmina[20]; char wyksztalcenie[30]; };*/ int main(int argc, char *argv[]) { /*Dane osoba; cout << "Podaj imie" << endl; cin >> osoba.imie; ofstream wyj("dane.dat"); cout << "Podaj nazwisko" << endl; cin >> osoba.nazwisko; cout << "Rok urodzenia" << endl; cin >> osoba.rok_urodzenia; cout << "Podaj kod pocztowy" << endl; cin >> osoba.kod_pocztowy; cout << "Podaj miejscowosc" << endl; cin >> osoba.miejscowosc; cout << "Podaj numer domu" << endl; cin >> osoba.numer; cout << "Podaj kraj" << endl; cin >> osoba.kraj; cout << "Podaj wojewodztwo" << endl; cin >> osoba.wojewodztwo; cout << "Podaj powiat" << endl; cin >> osoba.powiat; cout << "Podaj gmine" << endl; cin >> osoba.gmina; cout << "Podaj wyksztalcenie" << endl; cin >> osoba.wyksztalcenie; wyj << osoba.imie << endl; wyj << osoba.nazwisko << endl; wyj << osoba.rok_urodzenia << endl; wyj << osoba.kod_pocztowy << endl; wyj << osoba.miejscowosc << endl; wyj << osoba.numer << endl; wyj << osoba.kraj << endl;\ wyj << osoba.wojewodztwo << endl; wyj << osoba.powiat << endl; wyj << osoba.gmina << endl; wyj << osoba.wyksztalcenie << endl; wyj.close();*/ char temp[30]; ifstream odczyt("dane.dat"); while(!odczyt.eof()); { odczyt >> temp; cout<<temp<<endl; } odczyt.close(); system("PAUSE"); return 0; } -- "Wiedza jest naszą twierdzą... Im więcej wiemy tym ciężej jest nas pokonać" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sevard Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Zapoznaj się z tym. Na przyszłość pisz chociaż co nie działa, lub jakie błędy wyskakują przy kompilacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...