rane33 Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Witam. Dopiero zaczynam przygodę z php, natknąłem się jednak na spory problem. Początkowo próbowałem zainstalować Apache + PHP i konfigurować zgodnie ze wskazówkami, niestety bez efektu obsługi PHP, to co zostało zainstalowane wyleciało z dysku. Dlatego zainstalowałem ostatecznie Krasnala 2.7 (tak, wiem, zawiera Apache), problem jest taki: Krasnal działa, nie wyświetla mi się jednak skrypt php jako strona, tzn. mam wpisane: < body> <?php echo "Witaj w świecie PHP!"; ?> ale tekstu w przeglądarkach internetowych nie widać. Wiem, że to prosty problem, ale może ktoś powie co i jak zielonemu w temacie koledze? Nie bawiłem się z konfiguracją czegokolwiek, po prostu zainstalowałem krasnala, strona phpinfo wyświetla się, strona localhost krasnala pokazuje, że php działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 19, 2011 Report Share Posted January 19, 2011 Skrypt oczywiście zapisujesz z rozszerzeniem *.php i wrzucasz go do folderu htdocs ? Link to comment Share on other sites More sharing options...