Jump to content

Napęd do 100 zł i obudowa do 200zł

tomi8191

Recommended Posts

Witam mam do wydania jak napisałem wyżej 100zł i chcę wymienić w kompie napęd DVD/nagrywarkę na nową . Mam w tej chwili jakiegoś starego samsunga w końcu czas zmienić bo się już przycina i boje się o płyty.

A więc jaki napęd polecacie do nabycia w granicach 100zł żeby był szybki i wydajny a także solidny ...

A tak poza tematem czy sądzicie że nowa obudowa do kompa to dobra będzie "cooler master elite 430 " bez zasilacza .W granicach do 200zł ?? (chodzi mi o chłodzenie) i przypadła mi do gustu fajnie wygląda :D

W tej chwili mam Tracer za 65zł :/ i nie za dobrze się sprawuje mimo 4 wiatraczków bardzo się nagrzewa .

Z góry dziękuje za odp :) Sorka nie ten dział nie zauważyłem zakładki .

Z tego co się orientuję najlepsze recenzje zbierają nagrywarki firmy NEC (Sony Optiarc). Możesz poszukać modelu AD-7263S. Dobry jest też LG GH22LS50, a jak chcesz zaoszczędzić mogą być i Samsungi.

CO do obudów, to w tej cenie najlepsze są ThermalTake V3/V4, Cooler Master Elite 430/370, NZXT Gamma, Cyclone CR606/CR707, Aerocool VS-9, Apertech Venator. Z naciskiem na TT i CM.

Guest GTAIVKiller

Napęd kup jakiegoś liteona nie wiem czy mogę podać link do sklepu >>>KLIK<<< tani i niezawodny. (napędy i tak padają po gwarancji wiec nie ma sensu się pakować w koszta lepiej wydać te 60zł a pochodzi 2lata a może i dłużej.

Obudowa polecałbym SilentiumPC Gladius 600 Window Pure Black >>>KLIK<<< jest też wersja bez okna jak wolisz.

Razem prawie mieścisz się w 300zł

NIE MAM ZAMIARU REKLAMOWAĆ SKLEPU KTÓRY JEST W LINKACH ŻEBY BYŁA JASNOŚĆ PO PROSTU MAJĄ CIEKAWY WYBÓR I ROZSĄDNE CENY A GDZIE KUPISZ ZALEŻY OD CIEBIE. JEŚLI NIE MOŻNA WKLEJAĆ LINKÓW DO SKLEPÓW TO PROSZĘ MODERATORA O ICH USUNIĘCIE I O ŁASKĘ W NIEKARANIU MNIE :)

Spokojnie, nie musisz używać capslocka :P Linki do sklepów jak najbardziej można wklejać.

Co do Gladiusa to wg mnie jego cena nie jest adekwatna do tego co oferuje. Owszem, to fajna buda, ale nie na tyle by dopłacać te bagatela 80zł od takiego np. Thermaltake V4. Z ceną 260zł Gladius niebezpiecznie się zbliża w rejon takich obudów jak CM 692 czy Lancool K58, które Gladiusa biją na głowę jakością wykonania.

Dzięki za propozycje ale jednak wybiorę tego colermastera 430 elite z powodu ceny. Na obudowę wydam max 200 zł a napęd kupie chyba tego liteona bo tani :) a żeczywiście nie ma co dużo kasy na napęd tracić bo rzeczywiście dłużej niz 3 lata nie ciągnie :P

Dzięki jeszcze raz ^^ Temat do zamknięcia.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...