macieek20 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Witam, kupiłem ostatnio na wyprzedaży przez steama gry stalker cień czarnobyla + zew prypeci. I z jednym, i z drugim mam problem. Otóż gdy włączam nową grę w cieniu czarnobyla lub próbuję zmienić rozdzielczość to robi się czarny ekran i trzeba kończyć menedżerem zadań. Raz tylko włączyła się nowa gra, obejrzałem filmik początkowy i rozradowany chciałem zmienić rodzielczość, a tu lipa, czarny ekran. W przypadku zewu prypeci można zmieniać co się chce, ale za to gra zacina się przy rozpoczynaniu nowej gry. Moja konfiguracja: -Karta graficzna Nvidia GT 220 (najnowsze sterowniki) -Procek intel Core 2 Quad 2.33 GHz -Windows 7 32bit -3 GB RAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
tk2121 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Pfff... Mnie na Win7 śmigał normalnie. Spatchować powinieneś gry patchami od GSC. Może i to wina Steama? Nigdy nie ma tego typu problemów ze Stalkami bez Steama. Spróbuj może w configu pogrzebać, może tam da się rozdziałkę przestawić. A na oświetleniu grasz? To też ważne być może. Głównie chodzi o oświetlenie z Zewu. Dzieje się coś takiego w innych grach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnShepardSR Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Spróbuj patchować bo kiedyś jak miałem XP też miałem taki problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.