Guest Malone1995 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Witam, za kilka dni kończy mi się umowa z Erą i chciałbym ją przedłużyć, ale nie wiem, który telefon wybrać. Zastanawiam się nad jednym z tych trzech( możecie podawać też swoje propozycje). Bali całkiem fajny, dobry aparat, ale nie ma wi-fi. GT500 coś w stylu bali tylko, że ma wi-fi, a swifta polecacie( przynajmniej tak wyczytałem w poprzednich tematach). Tylko, że tak na prawdę poza Androidem nie widzę w nim nic specjalnego. W dodatku aparat bez lampy błyskowej. Co polecacie? P.S. Szukam telefonu typowo multimedialnego( muzyka, filmy, może internet, ew. jakieś gry). Nie musi być to smartphone typu HTC HD2, ale powinien być solidny. Z góry dzięki EDIT: Zapomniałem, czy Swift ma multimedialną klawiaturę QWERTY bo wiem, że Samsung Monte, o którym wcześniej myślałem nie ma, a jak dla mnie to podstawa w smartphonach. EDIT2: Zapomniałem, telefon powinien robić dobre zdjęcia, ale nie jakieś powalające, a po prostu w miarę fajne. Jak ze zdjęciami w Swifcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalfan Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 jeśli z tej trójki nie wziąłbyś świfta to ja bym Cie zablokował na moim profilu:D Że tak powiem, Bali to badziew na miare Cookie, gt500 chyba też. Jesli chcesz multimedialny telefon to bierz Swifta. Jeśli ktoś by powiedział, ze Bali to multimedialny telefon, to w takim razie Swift to multimedialny kombajn rozrywkowy. Zdjęcia robi przyzwoite, ale wiadomo, to nie cyfrowka wiec...5mpx w Bali to beznadzieja bo zdjecia robi na miare 2mpx, Lg zachwalalo ten model a tak naprawde to wielka klapa. Co na plus swifta? Android. Poza Androidem mówisz, że nic ciekawego nie widzisz, a właśnie Android to jest chyba najwiekszy plus dla tego telefonu w porownaniu do poprzedniej dwójki..nie mówiąc o kilkukrotnie lepszych bebechach (Swift to najwydajniejszy android w swojej półce). Pograsz na nim w gry i będziesz miał możliwosci których na bali czy gt500 nigdy nie uświadczysz Ma qwerty, w zasadzie to jaką chcesz moższ sobie wgrać, najlepsza jest Swype. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Malone1995 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Po obejrzeniu kilku filmików o Swifcie to chyba masz rację. Tyle fajnych funkcji ... Raczej jego wezmę bo Bali faktycznie od początku takie sobie było, ale ten aparat bez lampy w Swifcie mnie irytuje ;/. Masz ten telefon lub miałeś? Jak z tymi zdjęciami w porównaniu z innymi modelami? A co powiesz o GT500? co prawda Androida nie ma, ale aparat wydaje się być bardzo fajny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszG Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Ewentualnie jeszcze możesz wziąć Xperie X8 bo cena w Erze ta sama co GT540. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tk2121 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Panie, on pisał, że brak flasha go irytuje. X8 też go nie ma, a używa się ogólnie mniej ciekawie niż Swift. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bol3Q Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Jestem posiadaczem LG GT500 od roku. co mogę ci powiedzieć? nie jest to oczywiście telefon z najwyższej półki i nie ma go co porównywać np. HTC HD2. kilka cech: chcesz aparat - ten go ma, 5 mpx, do tego diodowa lampa i autofokus. ja byłem zaskoczony in plus jakością zdjęć bo nie oczekiwałem wiele ale oczywiście do cyfrówki niema go co nawet porównywać. chcesz wifi - ten go ma ale to w zasadzie tyle. przy słabym sygnale trudno się połaczyć, a wbudowana przeglądarka nie jest demonem szybkości. chcesz wirtualną qwerty - ten ją ma (przekręca się tel. poziomo przy pisaniu sms). na początku wydawała się za mała ale mnie pisze się na niej całkiem wygodnie. ponadto: ekran dotykowy - oporowy ale nie mam problemów z dotykiem, do tego jest rysik chowany wygodnie w obudowie; kamerka z przodu - możliwość wideorozmów, nigdy nie próbowałem ; nawigacja - GPS z A-GPS z NaviExpertem, b.dobry program na Javie, minus że na bieżąco łączy się z netem. do tego kilka widżetów, przejrzyste menu, elegancka obudowa (wg. mnie ), wyjście na kartę microSD, wyjście słuchawkowe/ładowanie miniusb, bateria przy średnim użytkowaniu tel. 5-6 dni więc nieźle, odtwarzacza muzyki nie testowałem bo mam dobre mp4. z tych, które podałeś to najlepszym wyborem będzie Swift (Android!) pomijając fakt, że jest po prostu brzydki Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalfan Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Brzydki? Kwestia gustu, to jeden z oryginalniejszych z wyglądu, bo wiekszosc teraz bedzie iphonopodobna. Co do aparatu to jak mówiłem, nie jest zły, taki standardowy i przy dobrym swietle zrobi nawet fajne zdjecia. x8 tez spoko telefon, ale odpada z aparatem - brak autofocusa. W zasadzie pomiedzy 5mpx a 3.2 mpx w telefonach nie ma wielkiej roznicy bo zdjecia i tak slabe wychodza. Dioda Led to takie cos co nie poprawi jakosci zdjecia ale fajnie wygląda na papierze, jesli juz to ksenonowa lampa jak w k800i, gdzie zdjecia mimo 3.2 mpx wychodziły ładne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Malone1995 Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 A co z tymi zdjęciami w Swifcie? Obecnie mam Nokię 5310 XpressMusic z 2Mpx i zdjęcia są takie sobie. Wiadomo, że nie będzie jak w lustrzance, ale raczej dobre czy takie sobie? Nie przeszkadza brak lampy błyskowej? EDIT: Sorki, nie zauważyłem postu wyżej, cofam pytanie Dzięki, rozwialiści moje wątpliwości, wezmę Swifta. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.