Guest Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Wrzuciłem do Obliviona kilka modów, ale nie zrobiłem backupu i podmieniłem czcionki na takie duże i niepasujące. W związku z tym postanowiłem przeinstalować grę. Niestety, po filmiku przy uruchomieniu gra zawsze wywala do pulpitu. Grę usuwałem, dodatkowo czyściłem folder z pozostałości, korzystałem z CCleanera. Reinstalację robiłem z 5 razy, zgrałem też grę z DVD na dysk i zainstalowałem, to samo. Gra na czysto ma 4,35GB, w wersji bez patcha (próbowałem też z patchem + PL - to samo). Dodaję screeny z katalogu z grą, bo wydaje mi się, że brakuje plików / folderów (np. folderu textures). Dziwne, bo gra zgrywa się na dysk i instaluje bez problemu. Sprzęt jak w sygnaturce, Windows 7 x64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zelman Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 A próbowałeś kilkanaście (-dziesiąt) razy ją zmaksymalizować? Ja po updacie sterowników do karty graficznej (Vista) miałem podobny problem, ale po jakiś 5 minutach maksymalizowania udało się i potem już wszystko śmigało normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diabolos Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Może to problem z kodekami, zrób tak ( jeśli masz kodeki K-lite Codec Pack): Start > K-Lite Codec Pack > Configuration > ffdshow audio decoder i tam w zakładce DirectShow control ( jak na obrazku ) dodaj oblivion.exe, zobaczymy, może pomoże. ( co do porady to pozwoliłem sobie zacytować kolegę xirgan'a, który poradził to rozwiązanie przy grze Fallout 3 : http://forum.cdaction.pl/Fallout-3-GOTY-wy...it-t113013.html ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Owszem, mam te kodeki, ale nie pomogło. Co do tego folderu np. Textures, czemu u licha go niema (jest tylko jakiś plik)? Wcześniej jak dodawałem mody, to był. UPDATE: Usunąłem pliki konfiguracyjne z Moje dokumenty/My Games/Oblivion i gra działa. Problem rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minamir Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Folderu textures nie ma (i chyba meshes też) na "czystej" wersji gry, bo wszystkie pliki gry są popakowane w archiwa z rozszerzeniem .bsa. Jesli gra znajdzie plik "luzem" o takiej samej nazwie jak ten z .bsa, to użyje tego luzem, czyli nowszego. Dzięki temu działają mody na podmianę modeli i tekstur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turambar Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.