freshcie Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Tak jak w temacie, jakie są "za" a jakie "przeciwy" co do tych telefonów. Nie jestem do końca pewny czy iPhone 4 też wejdzie w rachubę, bo niby mocno staniał u mnie w erze(wymiana) ale do końca nie wiem ile by wyniosła cena. Do SGS ciągnie mnie Android, wielkość ekranu oraz Super AMOLED(widziałem w akcji Wave'a i naprawdę kolory są jedwabiste), wygląd. A odpycha słabe wykonanie(szkoda że nie takie jak Wave...) i to, że ekran mógłby mieć większą rozdzielczość jak na 4 cale. Co do Desire, przyciąga Android, to, że ekran jest dosyć duży, jakość wykonania lepsza niż SGS. Odpycha wygląd, po prostu mi się nie podoba i tyle w temacie. A co do iPhone'a nie mam jakoś opini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Do czego ma ci służyć urządzenie, bo to najważniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freshcie Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Jako normalny telefon, ale również będę słuchał dużo muzyki, i zapewne grać też będę trochę. O i oglądać filmy czasami gdy będę w podróży. Głównie zależy mi na szybkości działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamesVoo Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Jako telefon, w sumie każdy z nich. Jako odtwarzacz muzyczny - iPhone Do grania - W sumie każdy, ale najbardziej polecam iPhone Oglądanie filmów - Ekran AMOLED jest aktualnie najlepszym ekranem, więc pod tym względem on, nie wiem jednak dokładnie jak wygląda sam player i obsługa formatów, ale jako że to Android nie ma się co martwić Szybkość działania - Nie mogę się wypowiedzieć o dwóch HTC i Samsungu, ale iPhone jest bardzo szybki i działa naprawdę błyskawicznie. Podejrzewam ze te dwa pozostałe nie mają z tym większych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freshcie Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 No właśnie tylko nie mam pewności czy po prostu będzie kasa na niego. Niby bardzo mocno staniał dlatego biorę go tu pod uwagę ale nie wiem dokładnie jak to będzie wyglądać. SGS i Desire pewniejsze są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamesVoo Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Cóż, nie można zaprzeczać że GalaxyS jest bardzo dobrym telefonem, ale nie mogę o nim powiedzieć więcej niż bym wyczytał z internetu Jeszcze jedna ważna sprawa jakbyś się na iPhona zdecydował. Zanim go kupisz, spróbuj jakimkolwiek(czy to 4G, 3G, 3Gs czy nawet 2G) się pobawić, ponieważ iOS jest bardzo specyficzny, a nie ma takiej możliwości konfiguracji jak np. Android(w sumie oryginalnie to nie ma praktycznie żadnej) więc albo ten system zaakceptujesz, albo Cię odepchnie, więc lepiej wcześniej przetestować Link to comment Share on other sites More sharing options...
metalfan Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Do grania - SGS, do muzyki - SGS/Iphone4 (porownania w necie, duzej roznicy nei widze), Filmy - SGS, Ekran - Iphone4. (przynajmniej papierowo, amoled czy super amoled to nic w porownaniu do dobrego IPS. Jesli chodzi o personalizacje i szybkośc to SGS, jesli chodzi o obudowe, wykonanie to jednak Iphone4, jesli chodzi o stosunek jakość cena - bezkonkurencyjnie tutaj SGS, bo można go kupić za ponad 1000 zł taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
freshcie Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Czyli jednym słowem jeśli nie stać na iPhone'a to jedynym słusznym wyjściem będzie SGS? Patrząc na wydajność jest szybszy od Desire, i to nie mało, to prawda jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Tak, SGS to bardzo dobry wybór. Jest szybszy od Desire ale też nie ma co przesadzać, że bije go na głowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.