Jump to content

SGS vs Desire vs iPhone 4?

freshcie

Recommended Posts

Tak jak w temacie, jakie są "za" a jakie "przeciwy" co do tych telefonów. Nie jestem do końca pewny czy iPhone 4 też wejdzie w rachubę, bo niby mocno staniał u mnie w erze(wymiana) ale do końca nie wiem ile by wyniosła cena.

Do SGS ciągnie mnie Android, wielkość ekranu oraz Super AMOLED(widziałem w akcji Wave'a i naprawdę kolory są jedwabiste), wygląd. A odpycha słabe wykonanie(szkoda że nie takie jak Wave...) i to, że ekran mógłby mieć większą rozdzielczość jak na 4 cale.

Co do Desire, przyciąga Android, to, że ekran jest dosyć duży, jakość wykonania lepsza niż SGS. Odpycha wygląd, po prostu mi się nie podoba i tyle w temacie.

A co do iPhone'a nie mam jakoś opini.

Jako telefon, w sumie każdy z nich.

Jako odtwarzacz muzyczny - iPhone

Do grania - W sumie każdy, ale najbardziej polecam iPhone

Oglądanie filmów - Ekran AMOLED jest aktualnie najlepszym ekranem, więc pod tym względem on, nie wiem jednak dokładnie jak wygląda sam player i obsługa formatów, ale jako że to Android nie ma się co martwić ;)

Szybkość działania - Nie mogę się wypowiedzieć o dwóch HTC i Samsungu, ale iPhone jest bardzo szybki i działa naprawdę błyskawicznie. Podejrzewam ze te dwa pozostałe nie mają z tym większych problemów.

Cóż, nie można zaprzeczać że GalaxyS jest bardzo dobrym telefonem, ale nie mogę o nim powiedzieć więcej niż bym wyczytał z internetu ;)

Jeszcze jedna ważna sprawa jakbyś się na iPhona zdecydował. Zanim go kupisz, spróbuj jakimkolwiek(czy to 4G, 3G, 3Gs czy nawet 2G) się pobawić, ponieważ iOS jest bardzo specyficzny, a nie ma takiej możliwości konfiguracji jak np. Android(w sumie oryginalnie to nie ma praktycznie żadnej) więc albo ten system zaakceptujesz, albo Cię odepchnie, więc lepiej wcześniej przetestować ;)

Do grania - SGS, do muzyki - SGS/Iphone4 (porownania w necie, duzej roznicy nei widze), Filmy - SGS, Ekran - Iphone4. (przynajmniej papierowo, amoled czy super amoled to nic w porownaniu do dobrego IPS. Jesli chodzi o personalizacje i szybkośc to SGS, jesli chodzi o obudowe, wykonanie to jednak Iphone4, jesli chodzi o stosunek jakość cena - bezkonkurencyjnie tutaj SGS, bo można go kupić za ponad 1000 zł taniej

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...