daniel0313 Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Witam podkręcam procesor Amd Athlon II X4 640, ustawienia w BIOSie: CPU Clock Ratio x15 CPU North Bridge Frequency x9 CPU Frequency 210 PCI Express Clock 100MHz HT Link Frequency x9 Set Memory Clock 5,33 CPU Voltage Control 1,35 V Z tych ustawień otrzymałem 15x210 = ~3150 Mhz Chciałem CPU Frequency ustawić na 220, lecz przy ładowaniu Windowsa wyskakuje Blue screen, co zrobiłem źle? Czy to już kres możliwości procesora? Komp w sygnaturce ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ EDIT 1 Po ustawieniu CPU Frequency na 215 jest jeszcze stabilnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Na jakich taktowaniach pracują pamięci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel0313 Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 Coś takiego Nic nie ruszałem w czasie OC ----------------------------------------------------------------------------------------------------- EDIT 2 Pomogło włączenie timingów z Auto na Manual czyli 9-9-9-24 Po podbiciu Vcore na 1,4V CPU Frequency dałem na 230 (razy 15) czyli 3,45 GHz Sprawdzałem OCCT, wygrzewam Prime95 i to chyba kres mojego BOXowego chłodzenia, temperatura ~65 stopni, więcej opiekać procka chyba nie ma co... Chyba że macie jeszcze jakieś inne pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.