pinacoladaa Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Witam, mam problem z połączeniem PPPoe. Przez jakiś miesiąc wszystko chodziło bez zarzutu,nagle zaczynam tracić połączenie. Czasem posiedzę godzinę,czasem wywala już po paru minutach. Usługodawca kłóci sie ze mną,że problem lezy po stronie komputera i systemu Vista.... możecie mi cos poradzic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Masz jakiś router lub modem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinacoladaa Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 jest to internet radiowy, w pokoju mam gniazdko i stamtąd połączenie kablowe do komputera. usługodawca upiera się, że jest to wina albo przeciążonego systemu albo karty sieciowej - moim zdaniem próbuje obarczyć mnie winą,bo sam nie wie dlaczego taka sytuacja ma miejsce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Zadzwoń do usługodawcy i powiedz, że nie masz internetu. W jego obowiązku jest naprawić to. Patrząc na sytuacją winą może być właśnie usługodawca więc od niego zacznij. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinacoladaa Posted January 5, 2011 Author Report Share Posted January 5, 2011 zadzwoniłam, byli parę razy i stwierdzili,że nie widzą problemu w połączeniu...koleś przywiózł nawet swojego laptopa i udowodnił,że na jego działa bez problemu.... tylko,ze u mnie też działa...chwilami...dłuższymi bądź krótszymi... rozmowa skonczyła sie ta tym,że zrzucił wine na komputer twierdząć, że w każdej chwili możemy rozwiązać umowę,ale to mnie nie satysfakcjonuję - kazał mi przeinstalować system....tylko zastanawia mnie czy może w ustawieniach cos mam nie tak a oni nie potrafią do tego dojść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
politan Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Skoro czas, w którym połączenie zostaje przerwane jest różny to ustawienia muszą być dobre. Połączenie wraca samo po jakimś czasie czy np. musisz zrestartować komputer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.