Jump to content

Rozwiązany: Dragon Age Przekonanie Anory do małżeństwa...

DUSTDEVIL

Recommended Posts

Witam!

Chcę wyswatać na Zjeździe Możnych Alistera z Anorą. Mam 4 poziom Przymusu i 25 Sprytu. Niestety kiedy daję opcję "Wydaje mi się że bylibyście świetną parą" oboje zaprzeczają. Czy coś robię nie tak? Czy mam za mało Sprytu lub pominąłem jakąś opcję dialogową ?

Możliwe jest, że masz z Alistearem "za mało %", tzn że on lubi Cię w zbyt małym stopniu, żeby zgodzić się na małżeństwo z Anorą. Przymus to nie wszystko, liczą się także stosunki z towarzyszami. Wiesz jak sprawdzić ile masz "%" stosunków z Alistearem?

Kurde nie pamiętam dokładnie, ale przyczyną takiego stanu rzeczy może być to, że podczas wcześniejszych rozmów z Anorą/Alistearem zrobiłeś (powiedziałeś) coś nie tak.. Ale nie potrafię dokładnie sprecyzować jak należało poprowadzić rozmowę żeby Alistear zgodził się ożenić z Anorą bo dawno grałem w DA :/

Do tego rozwiązania prowadzą 3 kroki.

Na początek rozmawiasz z Anorą o małżeństwie z Alisterem.

Potem o tym samym z Alisterem, przekonując go, że Anora będzie miała pełnię władzy (Alister boi się być władcą).

Na zjeździe musisz zabić Loghaina. Nie możesz darować mu życia, nie może zabić za Ciebie którykolwiek z członków drużyny. Loghain musi zginąć z twojej ręki, wtedy Anora ostatecznie zgodzi się na ślub.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...