DUSTDEVIL Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Witam! Chcę wyswatać na Zjeździe Możnych Alistera z Anorą. Mam 4 poziom Przymusu i 25 Sprytu. Niestety kiedy daję opcję "Wydaje mi się że bylibyście świetną parą" oboje zaprzeczają. Czy coś robię nie tak? Czy mam za mało Sprytu lub pominąłem jakąś opcję dialogową ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treser Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Możliwe jest, że masz z Alistearem "za mało %", tzn że on lubi Cię w zbyt małym stopniu, żeby zgodzić się na małżeństwo z Anorą. Przymus to nie wszystko, liczą się także stosunki z towarzyszami. Wiesz jak sprawdzić ile masz "%" stosunków z Alistearem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUSTDEVIL Posted January 3, 2011 Author Report Share Posted January 3, 2011 Zapomniałem dodać: 100% z Alisterem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treser Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Kurde nie pamiętam dokładnie, ale przyczyną takiego stanu rzeczy może być to, że podczas wcześniejszych rozmów z Anorą/Alistearem zrobiłeś (powiedziałeś) coś nie tak.. Ale nie potrafię dokładnie sprecyzować jak należało poprowadzić rozmowę żeby Alistear zgodził się ożenić z Anorą bo dawno grałem w DA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exclusive Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Do tego rozwiązania prowadzą 3 kroki. Na początek rozmawiasz z Anorą o małżeństwie z Alisterem. Potem o tym samym z Alisterem, przekonując go, że Anora będzie miała pełnię władzy (Alister boi się być władcą). Na zjeździe musisz zabić Loghaina. Nie możesz darować mu życia, nie może zabić za Ciebie którykolwiek z członków drużyny. Loghain musi zginąć z twojej ręki, wtedy Anora ostatecznie zgodzi się na ślub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DUSTDEVIL Posted January 4, 2011 Author Report Share Posted January 4, 2011 Problem rozwiązany ! Dziękuję wszystkim !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cragir Posted January 4, 2011 Report Share Posted January 4, 2011 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.