pawelk3k Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Witam Dziś postanowiłem napisać świąteczną grę Lecz nigdy nie używałem trybu graficznego w TP. Zrobiłem prosty program który ma narysować linie zaczynając z punktu X1,Y1 a kończącą się w X2,Y2. Oto właśnie ten program: Uses GRAPH,CRT; {1} Var ster,tryb:integer; Begin ster:=VGA; tryb:=VGAHi; InitGraph(ster, tryb, 'C:\BP\BGI' ); Line(30,30,610,450); Repeat Until Keypressed; CloseGraph; End. 1. w tym miejscu mruga znacznik. I tu właśnie zaczynają się problemy. Po pierwsze do ścieżki "C:\BP\BGI" do jakiego pliku ma prowadzić ta ścieżka ? Po drugie gdy chcę skompilować program wyświetla mi się błąd "Error 15: File not found (GRAPH.TPU).". Lecz plik "GRAPH.TPU" jest i znajduję się w folderze Units. Znacznik mruga zaraz za pierwszym średnikiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herobrine Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 ściezka ma prowadzić do folderu Units w ktorym masz Graph Link to comment Share on other sites More sharing options...