Jump to content
Smuggler

Klopoty z dwuwarstwowym DVD9?

Recommended Posts

Mam problem!!! Gdy wkładam płytke do napedu pisze: stream read error. Pomocy!!! dodam ze inne plytki od was dzialaja mi bez problemu...

Edited by Yooo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam taki problem, że gdy włożę płytkę do napędu i chcę zainstalować demo Drakensang to niestety płyta szaleje w napędzie i jedyne co mogę zrobić to wyciągnąć, bo niestety płyta już nie rusza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A masz tak tylko przy demie Drakensang? Jeśli tak Obejrzyj dokładnie płytę pod światłem. Może masz jaką mocną rysę(lub małą :P )

Share this post


Link to post
Share on other sites
A masz tak tylko przy demie Drakensang? Jeśli tak Obejrzyj dokładnie płytę pod światłem. Może masz jaką mocną rysę(lub małą :P )

Tak mam tak tylko przy demku Drakensang, obejrzałem płytę, ale żadnej nawet najmniejszej ryski nie ma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

też mam problem z tym "trzeszczeniem" płyty w DVD wszystkie gry da się winstalować ale demka nie ,po prostu komputer nie odpowiada

Share this post


Link to post
Share on other sites
też mam problem z tym "trzeszczeniem" płyty w DVD wszystkie gry da się winstalować ale demka nie ,po prostu komputer nie odpowiada

Zupełnie nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Posiadam również płytę nowego Clicka i również wszystko działa oprócz dema Drakensang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam liczne problemy z waszymi płytami. Ten temat wstawiłem tu, ponieważ beć może jest to problem z moim oprogramowaniem.

No więc problem 1:

Kiedy wkładam dowolną płytę z waszego pisma, wszystko pięknie się ładuje, ale kiedy pokazuje się menu, nie pokazuje się ono pełne!!!

Cała lista górna (tj. Pełne wersje, wersje demo, bunus itp.) pokazuje się, lecz z prawej strony jest jakby "przycięta".

Cała lista boczna (tj. programy które znajdują się w tej kategorii) jest OK.

Lecz opis programu, prawie zawsze jest mocno przycięty z praewej strony (1-4 słowa). Dodatkowo tytuł jest prawie nie widzoczny (przykład: Tycoon Cit. . ....[kropki to część nazwy, której nie ma].

Jednak mam wyjątkowe szczęście, ponieważ mimo wszystko mogę instalować gry. Z trudem, ale mogę. Jest widoczna jakaś 1/3 część pierwszej ikonki od lewej. Jeśli idealnie wyceluje, urochamia się instalator/"rozpakowywacz".

Acha, jeszcze jedno. Ikonka dyskobola na dole jest prawie całkowicie obcięta, posostaje tylko głowa i jedna ręka.

Tworzy to jakby półkole, wystające z dołu.

Jest to bardzo denerwujący problem, i z całej siły proszę o pomoc.

I problem 2, znacznie mniejszy:

Nie mogę odczytać płyty z numeru 12/2008. To znaczy mogę, ale nie menu. Wyskakuje mi błąd, że:

"Nie mogę odszukać czcionki".

I nicz się nie dzieje.

Proszę pomóżcie!!! Dodam, że w problemie 1, płyty były sprawdzane na komputerze stacjonarnym, i laptopie. Nie było widać zmiany.

Edited by Bylon

Share this post


Link to post
Share on other sites

co prawda nie wiem czemu obcina ci to menu(dziwne że na dwóch różnych komputerach), ale jeśli masz problem z kliknięciem któregoś przycisku to przecież zawsze można otworzyć mój komputer i tam otworzyć płytę, znaleźć folder i odszukać instalator danej gry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, wiem, tylko że chciałbym zobaczyć kiedyś wasze menu w pełnej krasie;)

Jestem nowym czytelnikiem (i będę już zawsze czytelnikiem tak genialnego pisma), jest to jedna z niewielu rzeczy które mnie zniechęcają do was. Naprawdę wygląda to tragicznie, a wchodzenie na mój komputer mi się nie uśmiecha, chociaż musiałem to zrobić. Liczę na pomoc kogoś doświaczonego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, mam pewien problem z płytami czasopisma CDA. A mianowicie gdy klikam na jakąś grę w menu płyty, pojawia mi się cuś takiego:

8b3ddf061cf4f301med.jpg

Czy wie ktoś w czym tkwi problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witam, mam pewien problem z płytami czasopisma CDA. A mianowicie gdy klikam na jakąś grę w menu płyty, pojawia mi się cuś takiego:

8b3ddf061cf4f301med.jpg

Czy wie ktoś w czym tkwi problem?

Niestety ja też mam ten problem, ale łatwo go obejść. Wystarczy wejść w mój komputer, nacisnąć "ppm'em" na swój dysk z płytą i przycisnąć "Otwórz". Wtedy wybierasz co chcesz np. dema lub pełne tam znajdują się "setupy" z grami.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kondzior5533 - zaktualizuj DirectX do najnowszej wersji

nero11 - prawdopodobnie nasze menu gryzie się z jakimś programem jaki działa u Ciebie pod Windowsem, ale ciężko mi powiedzieć z jakim bo ani w redakcji ani w domowych komputerach nie mamy takiego komunikatu. Popróbuj powyłączać rożne programy przed uruchomieniem naszego menu i być może uda się dojść, który to i wtedy zainstalujemy go u nas i spróbujemy ustalić jak wyeliminować ten błąd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem jest dość "dziwny" mam napęd TSSTcorpCD/DVDW TS-L632d [AS06]

W czasie gdy na moim dysku panoszyła się Vista Home Edition płyty DVD9 nie miały najmniejszego problemu z uruchomieniem się i dalszą pracą.

Po reinstalacji na XP Home Edition [sP2] żadna płytka DVD9 nawet nie drgnie, a napęd wydaje z siebie piękne "chropowate" dźwięki. Płytką nic się nie dzieje ale jednak trochę straszy. Firmware AS06 oczywiście zainstalowałem zgodnie z radami na forum, niestety nic nie pomogło.

Stad moje pytanie czemu na Viscie działa a na XP nie i czy ktoś ma jakieś rozwiązanie tego "dziwnego" problemu?.

Nurlaf.

Edited by nurlaf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam podobny problem z tą różnicą, że mi bez zmiany systemu nagle przestało czytać płyty DVD9, choć wszystko inne, wraz z nagrywaniem działa bez zarzutu... Napęd Optiarc DVD RW AD-7201S ATA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam wszystkich,nie rozumiem waszych problemów z płytkami.Mam płytki cd action od długiego czasu i prawie zero problemu,jedyny problem z jakim sie spotkałem to był ze Speedball 2,mianowicie gra śmigała normalnie,ale po wyjściu z gry bladły kolory ,ale to jedyny problem jaki miałem.Może poprostu zbyt rzadko aktualizacja sterów do wszystkiego? pozdrawiam serdecznie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam problem na notebookowym napędzie HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N. Płytka wczytuje się dopiero przy 3-4 próbie. Nie wiem czy to firmware czy jakaś usterka, ale z normalnymi DVD (+/-) czy CD nie mam najmniejszych problemów.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja mam problem z najnowsza plyta ;/ Wkladam plyte , pokazuje sie menu, kilkam pelne no i np Tunguske... Komp mi sie zacina i nic nie moge zrobic... Jak wchodze w folder sam tez tak jest... Nigdy tak nie mialem... Plyta dziala na 2 kompie... Musialem skopiowac na moj komputer i dziala... Nie wiem o co chodzi. Prosze o pomoc.... Mój sprzęt: Windows Vista,4Gb RAM,Intel Core 2 quad 2,7GHz,1Gb (ATI Radeon HD 4650

Edited by Shinabi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.