Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Borys

Modem Sagem Fast 800.

Polecane posty

Witam!

Mam problem z modemem Sagem Fast 800 na Windows XP (32 bitowy) po formacie komputera.

Polega on na tym, że po pomyślnej instalacji modemu oraz poprawnej konfiguracji połączenia, wyskakuje błąd 651: "Błąd modemu lub innego urządzenia". (Błąd ten pojawia się podczas łączenia z Neostradą).

Żeby uniknąć standardowych pytań:

-modem działa bo jestem połączony obecnie z neostradą na laptopie (Windows 7 x64);

-wiem jak poprawnie skonfigurować połączenie (bo jestem połączony obecnie), nie używam w tym celu aplikacji Neostrada dostępnej na płycie- instaluję sterownik ze strony Sagema i konfiguruje połączenie ręcznie;

-podczas odłączania modemu z USB pojawia się BSOD i restartuje komputer (po wyjęciu wtyczki!);

-status modemu podczas prób łączenia jest poprawny (zielona dioda);

-wszystkie pozostałe sterowniki sprzętowe mam zainstalowane;

-nie mam zainstalowanych żadnych innych programów poza Windows XP oraz sterownikami do sprzętu (płyta główna, karta graficzna);

-sprawdzałem na różnych wejściach USB, działają na nich: mysz oraz pendrive;

-poprzedni system jaki miałem na tym komputerze to Windows 7 (x64)

-mój sprzęt to: Płyta główna MSI K8N SLI, Procesor Athlon 3000+ (64bit), Karta graficzna GeForce 8400GTS, Dysk twardy Maxtor 250GB, pamięć GEiL 1GB;

-próbowałem formatować kompa jeszcze raz przy użyciu tej samej płyty oraz innej;

Czy możliwe, że jest to problem z biosem, który wpływa na porty USB? Albo z płytą główną?

Pozdrawiam i liczę na rzetelną pomoc. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Napisz jeszcze jaki masz zasilacz. Masz dostęp do miernika uniwersalnego, czy czegoś podobnego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zasilacz Chieftec 400W. Mam dostęp do miernika, ale nie mam skilla jak go używać. Jeżeli napiszesz co mam dokładnie z nim zrobić to spokojnie wystarczy mi punktów nauki, żeby to ogarnąć. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to zmierz napięcia na liniach +5V i +5Vsb. Tu masz opisane jak to zrobić, tylko niestety zdjęcia są źle podlinkowane. W każdym bądź razie tu masz przedstawione jak zmierzyć napięcia na linii +5V (czarny do czarnego, czerwony do czerwonego). W przypadku linii +5Vsb robi się to podobnie, tyle tylko, że czarna sonda idzie do czarnego kabla, a czerwona do fioletowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zmierzyłam napięcia na wszystkich kablach i wszystkie wartości są w normie: nie odchodzą od wartości normalnych, podanych w tabeli, na więcej niż 0,05V.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×