Jump to content

Rumcajs40

Forumowicze
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About Rumcajs40

  • Birthday 10/21/1993

Dodatkowe informacje

  • Ulubione gry
    Array
  • Ulubiony gatunek gier
    Array

Informacje profilowe

  • Płeć
    Array
  • Skąd
    Array
  • Zainteresowania
    Array
  1. Ostatnio dokupiłem sobie ram do komputera, ale nie wiem, czy się zbytnio z tym nie pospieszyłem. Mam w komputerze pamięć OCZ 2x2GB 1600 8-8-8-24 xmp 1.65V (PN: OCZ3X1600R2LV4GK) i płytę główną ASUS P8Z68V. Do tego dobrałem pamięć G.Skill 7-8-8-24 xmp 2x4GB 1.5V (F3-12800CL7D-8GBXM). Celem było złożenie zestawu o parametrach 12Gb 1600 8Cl. Czy faktycznie mogę połączyć te dwie pamięci (obie w dual channel) i wycisnąć z nich te obiecane przez producentów soki? Jak to zrobić? Obawiam się, że moja matematyka była naiwna i trzeba będzie zadowolić się albo pamięcią lepszą, albo zaniżyć znacznie parametry, żeby to razem pracowało.
  2. Jak już daliście kotor'a 2, którego nie mogę uruchomić, to dajcie od razu Severance: blade of darkness. Fajny staruszek, który będzie się zapierał nogami i rękami, żeby pójść na nowym sprzęcie, a jak już pójdzie, to czasem mgłą zajdzie, czasem będzie chodził 2x szybciej itp...
  3. Tak, próbowałem znaleźć patch/ bugfix do win7/vista, ale większość linków prowadzi do ślepego zaułka: http://www.gamefront.com/files/936071, poszukam tego jeszcze trochę, jeśli piszesz, że faktycznie ma to pomóc Edit: No niestety nie pomogło, ale spróbuję jeszcze sposobu instalacji stąd: http://pcgamingwiki...._The_Sith_Lords Sporo tu tricków, m.in. na zamrożenie postaci po walce Edit2: No i niewiele mi to dało. Gra włącza się za każdym razem, ale i tak wyłącza się po utworzeniu postaci i obejrzeniu filmiku (buffer i softShadows na 0).
  4. Dobra, 4 rano to chyba najwyższy czas, żeby się przyznać do porażki Nie mogę sobie w żaden sposób poradzić z uruchomieniem kotor'a 2. Z ważniejszych informacji mam win 7 64bit i intel hd3000. Grę zainstalowałem w wersji angielskiej z obydwoma fabularnymi modami z płytki. Po włączeniu zgodności i admina odpalają się filmiki, a później komunikat, że program przestał działać. Gra uruchamia się tylko jeśli jednocześnie wyskoczy dymek o nieoptymalnej rozdzielczości. Nic mi nie dała zmiana ustawień rozdzielczości tym sposobem: http://kotor2.pl/for...p?f=14&t=45207. Nie pomogło nijak wywalenie filmików. Jak już gra się uruchomi to po stworzeniu postaci znowu widzę komunikat, że program przestał działać (widzę filmik, słyszę przez sekundę szum otocznia), a ustawienia Frame Buffer=0 i Soft Shadows=0, jak pisał Smg. I nie mogę mieć inaczej, bo są domyślnie wyłączone i zablokowane, widać słaba karta. Próbowałem różnych kombinacji ustawień; wyłączenie filmów, myszki sprzętowej, osłabienia grafiki, zmiany rozdzielczości, window/fullscreen. Jak ktoś mnie poratuje rozwiązaniem albo dobrą radą będę wniebowzięty. Może ktoś chociaż save'a zarzuci dla testów? Edit: dodanie do ścieżki -dontForceMinReqs znacząco poprawiło częstotliwość uruchomień gry do ponad 50%, co bez filmików wstępnych idzie przeboleć, ale i tak mogę tylko stworzyć postać...
  5. Witam! Zwracam się do was z prośbą o pomoc w sprawie niepoprawnego wyświetlania obrazu. Za każdym razem gdy poruszę szybciej myszką mogę zaobserwować "rozwarstwienie obrazu". Pojawiają się jakby poziome pasy na różnych długościach ekranu. Całość wygląda jakby obraz łączony był z kilku części, albo jakby stary odbiornik pyknąć w antenę, a po obrazie przeszła fala (choć u mnie ma to charakter miejscowy). Przepraszam za brak zdjęć lub filmiku. Nie wiem czy uchwyciłbym to na zdjęciu, a co do filmiku, to byłby to mój pierwszy raz i musi mi to zająć trochę czasu. Problem pojawił się już od nowości, ale nie mam pojęcia, co jest nie tak. Zrobiłem małą podmiankę z kolegą na karty graficzne (moja GTX 670, jego 430), i u obu było ok. Nie miałem też problemów korzystając z grafiki w procesorze (HD3000). Wygląda jakby krzaczyło się tylko u mnie. Standardowo przeinstalowywałem sterowniki, i o ile dobrze pamiętam windows'a też, na samym początku jak tylko zobaczyłem, że coś jest nie tak. Ktoś podrzucił mi pomysł, żeby spróbować na innym monitorze. Z braku laku podłączyłem pod telewizor, ale dalej są zakłócenia. Mam też jakiś problem z cieniami w grach. Czasem zdaje mi się, że migoczą, lub stają się na chwilę częściowo przezroczyste (W starszych grach). W jednej z nowszych gier potrafiły "oderwać się" od dobrego wierzchołka i migając wyświetlać tylko część cienia lub znikając z całością. Wiem, że moje informacje nie są poparte konkretami, a reinstal to już się kompowi należy, postaram się wrzucić filmiki z problemem. Nie mogę się jednak oprzeć wrażeniu od zamiany z kumplem, że problem ma charakter parzysty i karta kłóci się z innym komponentem. Rozważałem oddanie komputer do sprawdzenia, ale kleciłem go sam. Wszystkie podzespoły mają mniej niż 2 lata więc liczę na naprawę w serwisie. Liczę też na wasze pomysły. Teraz mnie zagiął. Nagrałem problem w najbardziej widocznym miejscu frapsem, ale obraz był idealny. Niestety teraz nie mam co wrzucić.
×
×
  • Create New...