Skocz do zawartości

allman

Forumowicze
  • Zawartość

    620
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

1 Neutralna

O allman

  • Ranga
    Elf
  • Urodziny 16.04.1994

Informacje profilowe

  • Płeć
    mężczyzna

Dodatkowe informacje

  • Ulubiony gatunek gier
    Przygodówki
  • Konfiguracja komputera
    Core 2 Duo E7600 (3,06GHz), GTS 250 1024MB, 4GB RAM Kingstone, Gigabyte GA EP45, Segate 500GB, Chieftec ATX 500W
  1. Wygląda na to, że zadziałało.
  2. Po updacie z Windows 8.1 do Windows 10 i kilkukrotnych restartach z uwagi na problemy z niedziałającymi polskimi znakami (restart naprawia ten problem) zauważyłem, że zużycie CPU oscyluje na poziomie 60% w czasie bezczynności, a otwarcie przeglądarki internetowej z więcej niż 2 kartami powoduje wzrost do 90 - 100% oraz lagi/freezy na ekranie. Od 30 do ok 40% CPU zużywa proces "System i skompresowana pamięć". W internecie piszą, żeby wyłączyć animacje i cienie w ustawieniach efektów wizualnych systemu, ale to nic nie pomogło (poza tym, nie widzę związku z procesem). Innym proces ten zużywa ogromną ilość ramu, ale nie więcej niż 0.1% CPU... Gdzieś jeszcze znalazłem, że to może być wina wadliwych sterowników karty graficznej, ale znów, jaki to ma związek? Laptop Samsunga, Core i5-3210M 2.5 Ghz, 8Gb ram, GeForce 650M
  3. Od pewnego czasu łączyłem się przez wi-fi jednego laptopa z moim drugim laptopem który służył jako hotspot. Od wczoraj jednak mój laptop odmawia połączenia z hotspotem, a diagnostyka wyświetla "Karta sieciowa Wi-Fi nie ma odpowiedniej konfiguracji protokołu IP". We słaściwościach mam zaznaczone oczywiście "Automatycznie uzyskuj adres IPv6", to samo z DNS jak i IPv4. Szukalem w sieci rozwiązania ale ipconfig /release /renew wyrzucają error: "No operation can be performed on ... while it has its media disconnected.
  4. allman

    Mozilla Firefox problem z uruchomieniem

    Jak już wspomniałem w pierwszym moim poście, próbowałem menedżera, reset także nie pomógł (było kilka resetów). Ok, pobiorę to cudo, dam potem znać czy zadziałało. @EDIT: Udokumentowałem wszytko na screenach: http://i.imgur.com/GjW1mM3.png http://i.imgur.com/1jUHx37.png http://i.imgur.com/9o84ezu.png http://i.imgur.com/kq8m44I.png http://i.imgur.com/kuRQx21.png @EDIT2: Po kolejnym resecie pliki zostały usunięte przez Unlockera przy uruchamianiu systemu. Przywróciłem usunięty plik po czym mozilla uruchomiła się normalnie. Mam nadzieję, że nie wykrzaczy się po 10 minutach.
  5. allman

    Mozilla Firefox problem z uruchomieniem

    Mogę odinstalować firefoxa, ale nie mogę usunąć folferu z profilami, ponieważ pojawia się komunikat, że pliki które próbuje usunąć są w użyciu więc to nic nie daje. Z tego samego powodu CCleaner utknął.
  6. Gdy chcę uruchomić Firefoxa pokazuje mi się taki komunikat: http://i.imgur.com/W1u8PIq.png Wciskam enter, po czym widzę ten komunikat: http://i.imgur.com/QfIBhwv.png Odpalam więc menadżera zadań: http://i.imgur.com/vcp9Owd.png http://i.imgur.com/5jepmXb.png Niestety nie udaje się: http://i.imgur.com/4rUFJSv.png Wciskam zatem start >> uruchom ponownie. Po ponownym uruchomieniu laptopa przy próbie włączenia mozilli ponownie wyświetla się http://i.imgur.com/W1u8PIq.png (!), a proces istnieje już w menedżerze zadań. Upewniam się więc, że mozilli nie ma gdzieś na liście uruchamiania przy starcie systemu. Nie ma. Odpalam CCleanera. Pojawia się to: http://i.imgur.com/zt26mMu.png zaraz potem to: http://i.imgur.com/VUpjKgU.png po czym CCleaner zastyga nie robiąc nic. Po 30 minutach gapienia w kręcące się kółko - nic się nie pojawiło wcisnąłem więc "cancel". Uruchamiam chroma, który działa poprawnie, szukam problemów z "wczytywaniem profilu firefox" po czym znajduję to: https://support.mozilla.org/pl/kb/zarzadzanie-profilami Zgodnie z instrukcją wykonuję więc kopię defaultowego profilu który rzekomo jest (usunięty/nie da się go wczytać). Wreszcie udaje się uruchomić firefoxa z utworzonego nowego profilu który jest kopią tego starego. Próbuję wczytać jakąkolwiek stronę internetową... NIC. Otworzyłem kilka nowych kart, nie pojawia się na nich nic, wczytywanie trwa w nieskończoność. Nie pojawia się w tym czasie żaden komunikat (!). Tak poza tym, to firefox działa normalnie. Zamykam go więc. Otwieram ponownie. Co widzę? Oba profile są zablokowane! Nie da się uruchomić firefoxa. Tworzę więc trzeci profil - to samo! Resetuję laptopa. Bez zmian. 3 zablokowane profile, firefox uruchomiony. Odinstalowałem firefoxa. Zainstalowałem ponownie - bez zmian. Nie mam już pomysłu. Forumowicze, help me.
  7. allman

    X-Men orgins: Wolverine instalacja nie rusza

    Ok, przeinstalowałem Direct X, zrestartowałem lapka, dzięki czemu po uruchomieniu gry nie wywala żadnego errora. Nic nie wywala. Nic się nie dzieje. W procesach pojawiają się wolverine.exe oraz raportowanie błędów systemu windows. Po chwili oba znikają. Ciągłe klikanie w ikonkę przez 10 min też nic nie dało. Próba uruchomienia w trybie zgodności jako admin też nic nie zmienia.
  8. allman

    X-Men orgins: Wolverine instalacja nie rusza

    brakowało d3dx10_39.dll, ale wklepałem w google i po przetestowaniu pierwszej lepszej solucji pojawia się error: Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b).
  9. allman

    X-Men orgins: Wolverine instalacja nie rusza

    Udało się zainstalować po przekopiowaniu folderu "pełne" z płyty na dysk odpalając dodatkowo jako admin. Teraz tylko muszę rozwiazać problem brakującego pliku .dll i po 2 tygodniach zmagań może wreszcie ją odpalę.
  10. Kilkam, aby się instalowało, uruchamia się instalator, akceptuję warunki, wybieram folder, klikam dalej i pojawia się okienko z paskiem postępu i napisem "Computing space requirements". Od teraz klikanie czegokolwiek nic nie daje. Pasek postępu stał przez 30 min i nie ruszył. Nie da się tego zamknąć. Da się tylko alt-tabować. Zamknąłem to menadżerem zadań. Po ponownej próbie uruchomiania instalacji: "Error 1500. Another installation in progress (jaki progress ja się pytam? to jakiś żart?) You must complete that installation before continuing this one.". Próbowałem odpalać z launchera, próbowałem prosto z płyty, skutek ten sam. Czy ja już jestem tak żałosny, że nie potrafię zainstalować gry z płyty? @Edit: Odpaliłem jako admin: instalacja stoi i nie rusza.
  11. Soft od Samsunga, udało mi się zmusić lapka do odpalenia hot-spota przez cmd, działa, ale z Samsungowego softu przycisk jak wyparował, tak go nie ma. Jedyne co się aktualizowało to windows.
  12. Przez ponad rok bez problemu tworzyłem hot-spota na moim laptopie, ale od wczoraj zakładka (przycisk) w softwarze którego używałem nie istnieje. Zniknęła. Mam windows 8.0 (nie 8.1). Zamieszczam screen, zaznaczyłem gdzie brakuje przycisku. http://i.imgur.com/rFloDC7.png Próbowałem ustawić hotspota ręcznie poprzez cmd, ale wywala błąd "grupa lub zasób nie jest w odpowiednim stanie aby wykonać żądaną operację". Jak to naprawić.
  13. Chciałem napisać taki programik, który pomnoży 2 liczby składające się z dużej ilości cyfr (max 100). Mam coś takiego i chciałbym uniknąć tego 1dnego wycieku pamięci, który się tam pojawił. http://pastebin.com/RNSwgMi8 ps: tak wiem, tylko naturalne Moje wątpliwości: string wynik; /*....*/ wynik=new char[t+1]; for(i=0;t>=0;t--,i++){ wynik[i]=((char)(tab3[t]+'0')); } return wynik; EDIT: już nie ważne
  14. allman

    Rozwiązany: Laptop za 2300

    Ok, dziękuje za wszystkie odpowiedzi
  15. allman

    Rozwiązany: Laptop za 2300

    Jedyne moje obawy dotyczyły tego, czy w tej ofercie/konfiguracji tkwi jakiś haczyk lub wąskie gardło (myślałem, że może jest to radeon), bo przeglądając całą masę innych laptopów - wszystkie miały na oko gorsze parametry, a często były w wyższej cenie. Dlatego na wszelki wypadek wolałem zapytać
×