Jump to content

pejter

Forumowicze
  • Content Count

    64
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About pejter

  • Rank
    Ork
  • Birthday 09/15/1989

Informacje profilowe

  • Płeć
    Array
  • Skąd
    Array
  • Zainteresowania
    Array

Dodatkowe informacje

  • Ulubiony gatunek gier
    Array
  • Konfiguracja komputera
    Array
  1. @gu2ma - Dziś (niedziela) mam czas od ok. 19. od poniedziałku w zasadzie od rana do ok. 21. Zależy kiedy będę przy komputerze.
  2. @gu2ma, Tak - Kamera jako cel ma obranego bohatera, który opada na platformę. Jak ustawię, że kamera ma podążać za platformą, to dalej nic się nie wyświetla.
  3. @gu2ma Tła nie ruszałem w ogóle. Na początku wszystko miało domyślną warstwę. Po twoim poście poeksperymentowałem z tymi warstwami i ich kolejnością. Niestety bez rezultatów. Jedyne co udało mi się odkryć, to że po spauzowaniu gry widać, że bohater wylądował na platformie, a kamera "leży na nim".
  4. Tak. Kiedy uruchamiam grę przez przycisk "Play" u góry ekranu, to zarówno postać jak i platforma na której powinna ona lądować, znika.
  5. To Ja mam pytanie dotyczące pierwszej części kursu. Zrobiłem platformę, bohatera, dałem im kolizje itp., jednak problem pojawił się przy podłączaniu postaci do kamery - Wszystko kompletnie znika, pozostawiając jedynie domyślne tło (którego nie zmieniałem). Wiem jednak, że sterowanie działa, co można poznać po zmieniających się współrzędnych kamery. Sprawdziłem, czy dobrze zakodowałem postać, kamerę, ale żadnego błędu nie wykryłem. Ktoś ma pomysł, co robię źle?
  6. Witam serdzecznie Mam problem z komputerem, na którym jest zainstalowany stary, pocziwy Windows XP Home Edition (Service pack 3). Kiedy wczoraj próbowałem się zalogować, wyskoczył błąd, przez który nie mogę się zalogować. Wszystko zaczęło się od tego, że nie można było znaleźć pliku, przez co komputer nie mógł się uruchomić. Włożyłem zatem płytę w Windowsem, tryb naprawy, "chkdsk /r" i lecimy z koksem. jeden błąd zniknął, ale był jeszcze drugi, właśnie ten przez który uniemożliwia mi logowanie. Poszukałem porad w internecie i coś znalazłem: Podejście nr 1: Wg. Microsoftu należy najpierw przywrócić komputer do stanu działania (Przywrócenie ostatniej dobrej konfiguracji) a potem ręczne zainstalowanie akutualizacji, która sprawia problem. Myślę sobie - szybko pójdzie, ale oczywiście przywrócenie komputera do stanu działania nie poskutkowało. Podejście nr 2: Na jakiejś innej stronie znalazłem poradę, by za pomocą konsoli odzyskiwania i komendy EXPAND zamienić plik. EXPAND D:\i386\MSGINA.DL_ C:\WINDOWS\system32 Efekt: Nie można odnaleźć pliku Sprawdzam więc płytę na innym komputerze - faktycznie nie ma takiego pliku, ale jest za to samo "msgina.dll". Myślę zatem "BINGO! tylko skopiuję plik i będzie po sprawie". Tym sposobem dochodzę do... ... Podejścia nr 3: Ponownie konsola odzyskiwania, polecenie COPY (po uprzedniej zamianie nazwy starego pliku) REN C:\WINDOWS\system32\msgina.dll msgina.old COPY D:\i386\MSGINA.DLL C:\WINDOWS\system32 Ponowne uruchomienie - dalej to samo + walenie głową w klawiaturę... Podejście nr 4: na jeszcze innej stronie znalazłem, że są jeszcze pliki w folderze C:\i386\servicepackfiles. Możliwe, że napisałem błędną ścieżkę, nie pamiętam jej dokładnie. skopiowałem zatem pliki (oczywiście zas pomocą konsoli odzyskiwania), ponowne uruchomienie... brak efektów... Podejście nr 5: Może uda się wejść do trybu awaryjnego, by wtedy pobrać i zainstalować ręcznie wadliwą aktualizację? A gdzie tam! tam też czeka na mnie ten komunikat. --===--- Tu pojawia się moje pytanie: Czy ktoś jeszcze ma pomysł, co można zrobić? Wiem, że reinstalacja to najprostsze rozwiązanie, ale nie najlepsze (przynajmniej tak myślę). ---===--- EDIT: 2 dni później: Podejście nr 6: Wyczytałem, że Windows ma jeszcze inną opcję naprawy, poza konsolą odzyskiwania (po zaakceptowaniu umowy). To taka reinstalacja, ale tylko folderu "Windows". Spróbowałem tego zatem, pliki zostały skopiowane, prosiło o sterowniki, później o płytę z service pack 1 (Mam dość starą płytę) i poszło, ale nie bez problemów, bo coś wyskakiwało że nie mogło pozyskać logo windows czy coś i instalacja nie będzie kontynuowana. Dałem "OK", ale widzę, że idzie dalej. Po skończeniu nadszedł czas na ponowne uruchomienie i... ... jest okienko logowania! Super! wpisuję hasło, pojawia się komunikat, że należy aktywować system Windows. No dobra, niech mu będzie. Daję "TAK", pojawia się okno, że system został aktywowany. Trochę wydało mi się to podejrzane, bo chyba powinien się pytać o aktywację przez internet, albo telefon. No ale niech mu będzie - daję OK, i cofa mnie do logowania. Znowu wpisuję hasło, znowu trzeba aktywować i znowu pokazuje, że został aktywowany pomyślnie... ech... Podejście nr7: Ponowna naprawa systemu (ta reinstalacja-nie reinstalacja), ponowne uruchomienie... nie ma nawet logowania, bo przez ułamek sekundy pojawia mi się "niebieski ekran śmierci". Wymawiam tylko ciche "ups!" Zakończenie: Bootuję płytę, reinstaluję system, cicho szlocham w kącie z utraconymi danymi... I widzę jak komputer patrzy na mnie z pogardą. Tym razem mu się udało. Wygrał ze mną. Ten jednopostowy temat można zamknąć. Mam jednak nadzieję, że przyda się innym użytkownikom w tej samej sytuacji.
  7. Dziękuję bardzo - Firefox przestał pobierać pliki. Problem rozwiązany.
  8. Witam serdecznie Dziś pojawił mi się pewien problem z Firefoxem. Otóż gdy go włączam, po chwili na pulpicie pojawia się kilkadziesiąt nowych ikon. W menedżerze pobierań widnieje, że są one z serwisu "video.google.com". Czy ktoś z forumowiczów wie co można zrobić, by przeglądarka nie pobierała tych plików zaraz po włączeniu? - Komputer przeskanowałem "Malwarebyte's Antimalware", nie wykryto zagrożeń. - sprawdziłem "about:config", ale nic nie znalazłem. Mógłbym po prostu przeinstalować program, ale wolałbym jednak dowiedzieć się co się stało.
  9. Sprawdziłem sam mikrofon - wszystko wydaje się być w porządku - kable się nie stykają, nic nie jest uszkodzone czy też oderwane.
  10. Witam, mam pewien problem z słuchawkami (Jeżeli to ważne to są firmy e5, model nieznany). Zaczęło się od tego, że kolega rozmawiając ze mną przez Skypa narzekał na dźwięki ode mnie przypominające spięcie lub ciągłe majstrowanie przy mikrofonie. Sprawdziłem Windowsowym rejestratorem - faktycznie brzmiało jakbym prawie cały czas szturchał mikrofon. Następnego dnia okazało się, że w ogóle mnie nie słychać. Sprawdziłem, rozebrałem słuchawki, widziałem że coś jest luzem to przylutowałem, ale nie wiem czy dobrze. Możliwe że tak, bo w pewnym sensie coś słychać, ale tylko jeżeli nagrywa BARDZO głośny dźwięk, który następnie odtwarza się również na durzym podgłośnieniu, a i tak nagrana sekwencja jest strasznie zniekształcona. Załączam zdjęcie gdzie zaznaczyłem przylutowaną część. Byłbym wdzięczny za pomoc.
  11. Jeżeli to nie pomoże, po prawej górnej stronie okna (tego z przyciskiem "Play" oraz ogłoszeniami) masz takie trybiki. Daj "repair" i przez kilkanaście minut, a może dłużej będzie skanować pliki gry, i ściągało nowe w razie awarii. Sposób przydaje się również, gdy gra w ogóle się nie uruchamia, a rzekomo wszystkie updaty są pobrane.
  12. Może podana nazwa użytkownika jest już zajęta? Sprawdzałeś czy NA PEWNO wszystko jest w porządku? Wiem, wiem... sądzisz, że wszystko dobrze, ale sam miałem kilka razy przypadek, że byłem święcie przekonany o poprawności wpisywanych danych, by potem się przekonać o błędzie.
  13. Wiele osób ma ten problem. W związku z tym "Riot" otrzymywał mnóstwo skarg na forum. Na szczęście znalazł rozwiązanie podaję linki (UWAGA! po angielsku) http://euw.leagueoflegends.com/board/showt...123#post4041123 --------------- http://euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=371963 ============ Mam nadzieję, że pomogłem.
  14. Mam ten sam problem. Ponadto gdy uruchamiam grę za pomocą skrótu na pulpicie pojawia mi się, że wystąpił błąd podczas dokonywania wpisu do rejestru. Potem uruchamia mi program do ustawień gry, który oprócz paru przycisków świeci pustkami. Gdy wciskam "Graj" lub "Zapisz", program wywala się. Ktoś ma jakieś pomysły? Dodam, że dawałem zgodność, uprawnienia Administratora itp. Mam najnowsze sterowniki. Specyfikacja komputera: Notebook ACER Aspire 5738 ZG Procesor: Intel Pentium T4200 (2 GHz) Grafika: NVIDIA GeForce G105M RAM: 3 GB System: Windows Vista Home Premium, Service Pack 2, 32-bit ----- Gra nie instalowana na partycji systemowej, po instalacji zostało ponad 30 GB wolnego miejsca na partycji z grą, więc nie ma mowy o małej ilości wolnego miejsca na dysku.
  15. pejter

    Czcionka DragonAge

    Gdybym był wredny, napisałbym że google nie gryzie. Ale ponieważ taki nie jestem, postaram się pomóc. Może ta strona ci pomoże: http://czcionki.skryptoteka.pl/ Nie miałem czasu szukać, ale może tobie się uda znaleźć interesującą cię czcionkę. Jeżeli nie, to nie pozostaje nic innego jak stworzyć samemu (Wiem - mi też by się nie chciało tworzyć).
×
×
  • Create New...