Wczoraj nastąpił makaronowy przełom. Jeżeli lubicie spaghetti carbonara to przestańcie. Jeżeli jecie je teraz, to wyrzućcie całą porcję na śmietnik. Zamiast tego przyrządźcie sobie znacznie lepsze Pasta con broccoli (Adamo) - oczywiście możecie to nazywać po prostu makaronem z brokułami, ale wtedy dostaniecie -10% do lansu i aż -25% do hipsterstwa. Przechodząc do składników:
Pasta con broccoli:
100 g makaronu pełnoziarnistego (osobiście wywaliłem całe opakowanie - to był błąd)
250 g brokuła
50 ml śmietany 18% (zależnie od tego jak intensywny chcecie sos)
Kilka pieczarek
5 g masła
Pierś z kurczaka (oczywiście im większa tym lepsza)
Czosnek, sól, pieprz
Standardowo, makaron i brokuły gotujemy tak żeby nie przegotować. Kurczaka podsmażamy, a następnie dorzucamy na patelnię pieczarki, czosnek, trochę masła a na końcu wlewamy śmietanę. Potrawa jest dość lekka choć zadziwiająco syta. Walor smakowy również mnie bardzo pozytywnie zaskoczył.
Hipsterskie fotki:
8 komentarzy
Rekomendowane komentarze