Skocz do zawartości
  • wpisy
    168
  • komentarzy
    728
  • wyświetleń
    73265

AlE żAl - KoNCik KóLiNarNy oDc. 10 - MeTaLOwA kÓhNiA mEtALórGa


MetalurgPL

501 wyświetleń

AlE żAl - KoNCik KóLiNarNy oDc. 10:


patronx.jpg


Witam ponownie moi drodzy smakosze w drugim sezonie naszego serialu kulinarnego sponsorowanego przez Telewizję CD-Action! Na początek może opowiem dowcip: Przychodzi baba do lekarza z gwoździem w uchu. Lekarz pyta: "co się pani stało?", a ona na to "słucham metalu".
Zapewne już się domyślacie, kto dziś będzie gotował, prawda? Oto przed Państeeeeeeeem... MeeeeetaaaaaluuuurgPL!


<stukanie do drzwi do studia>
<po chwili drzwi otwierają się za pomocą kopniaka z glana>
Wybacz, ale miałem zajęte ręce, bo się trochę przyszykowałem na pokaz, a to mój debiut w tym programie kulinarnym.


Właściwie winieneś zwracać się do mnie per Kuchenny Guru, Następco Makłowicza, Władco Patelni, Panie Ogórków, czy jakoś tak, ale łatwiej rzeczywiście będzie przejść na ty. Witam więc Ciebie, Metalurgu. Powiedz drogiej widowni w studiu i przed telewizorami monitorami co zamierzasz dziś ugotować.

Rozmyślałem nad przyrządzeniem kota albo solidnego schabowego, ale będzie dla widowni za trudne. Ba! Nawet hardcore'owe, gdyż sam z chęcią lubię twój oglądać program kulinarny i także szlifować moje umiejętności. No cóż... Nie każdy jest doskonały... Więc dziś postanowiłem zrobić coś prostego, a mianowicie kanapkę z szynką i serem.

Spodziewałbym się raczej kanapki z metalem, ale może być szynka i ser. Podejdź do stołu i zgotuj nam coś pysznego! A państwo niech przywitają naszego gościa brawami!

:brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa: :brawa:


Więc przedstawienie czas zacząć!

Potrzebne składniki/przedmioty:

Sposób przyrządzenia:

Na początek bierzemy jedną kromkę chleba w lewą dłoń. W prawą zaś nóż, który wbijamy w masło. Należy pamiętać, żeby przed tym opakowanie od masła było otwarte. Inaczej odkładamy na chwilę wzięte w ręce nóż i kromkę chleba i otwieramy masło. Jeśli już to zrobiliście to, jak mówiłem wcześniej, wbijamy nóż w masło. Nie za głęboko, ale i nie za płytko. Potem smarujemy masłem kromkę chleba. Początek mamy za sobą. Bierzemy szynkę, trzymając nadal w prawej ręce nóż. Następnie delikatnie odkrajamy kawałek szynki lub po prostu bierzemy już gotowy plasterek. Pozostał nam jeszcze ser. Z nim robimy to samo, co z szynką. Następnie kładziemy gotowy plaster szynki na kromkę chleba, a na szynkę ser. Tak oto ma wyglądać gotowa kanapka. Dla tych, co lubią przyprawy, polecam także do kanapki przyprawę goździki. Bierzemy kilka i kładziemy je na kanapkę. Smacznego! Jeśli chcecie więcej, wystarczy całość powtórzyć.

Ja mam tylko nadzieję, że nie zadźgaliście tymi nożami siebie i wszystkich w pobliżu. Do zobaczenia w następnym odcinku (jeśli się nie zadźgaliście)!



kucharzresNEW.jpg

9 komentarzy


Rekomendowane komentarze

Jak wbić nóż w masło jeśli przed chwilą go odłożyłem aby otworzyć pudełko z masłem :co:

A to ciekawe pytanie... Otóż, jak otworzyłeś pudełko z masłem i odłożyłeś wieko od pudełka z masłem to weź z powrotem nóż, który odłożyłeś, aby owe pudełko otworzyć. Jak to zrobić? Musisz prawą ręką tak manipulować, aby chwycić nóż i trzymając go tak, aby nie spadł, podnieść ostrożnie. Wtedy kiedy twój nóż jest w powietrzu, wbijasz go pod kątem 45* lub mniej, inaczej za dużo zbierzesz masła. Masło musisz powoli zeskrobywać, a kiedy będziesz już miał wystarczającą ilość, musisz posmarować nią kromkę chleba.

Link do komentarza
Gość
Dodaj komentarz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...