Dominikeh

Forumowicze
  • Zawartość

    28
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Dominikeh

  • Tytuł
    Goblin
  • Urodziny 20.03.1994

Sposób kontaktu

  • ICQ
    0

Informacje profilowe

  • Płeć
    mężczyzna
  1. Tak, taka typowa szara obudowa sprzed kilkunastu lat..
  2. Cześć! Postanowiłem pozbyć się starego PC (skoro i tak już wszyscy w domu mają swoje laptopy, a ten tylko zabiera miejsce), ale nie chcę go od razu wyrzucać do kosza. Może jakieś jego części mają jeszcze wartość? Zwracam się do Was z prośbą o ocenę, czy jakiś podzespół nadaje się jeszcze na rynek wtórny, i jakiej ceny można się spodziewać (chociaż wydaje mi się, że najbliżej mu do muzeum): CPU: AMD Athlon 64 3000+ 1,8GHz (Winchester 90nm, socket 939) RAM: 1GB DDR Dual-Channel TwinMOS (200MHz, 2.5-3-3-9) płyta główna: Gigabyte GA-K8N51GMF (dokładna specyfikacja: http://www.comx-comp...GA-K8N51GMF.pdf) karta graficzna: NVIDIA GeForce 6100 (zintegrowana) napęd optyczny: writemaster TSSTcorp CD/DVDW SH-W162C monitor: LG FLATRON L192WS (1440x900@60Hz) karta sieciowa: TP-LINK TL-WN725N (USB) zasilacz: TRACER Highlander 500W TRZ-502 mam jeszcze kartę PCI-E zwiększającą ilość wyjść USB 2.0 oraz klawiaturę (http://trust.com/en/...icline-keyboard) i mysz bezprzewodową Trust (http://trust.com/en/all-products/17233). Dysku twardego nie chcę się pozbywać (staroć, ma całe 18GB pojemności).
  3. Cześć! Mam następujący problem - połączenie kablowe jest bardzo niestabilne - często samoczynnie się rozłącza, reset nic nie daje. Próbowałem przeinstalować sterowniki, też bez rezultatów. Mieszkanie jest tak rozplanowane, że Wi-Fi ledwo łączy (brak zasięgu), mam pociągnięty kabel (działa, sprawdziłem). Czy to możliwe, żeby padło wejście LAN (RJ-45)? Czy rozwiązaniem problemu byłby zakup karty sieciowej na USB, aby do niej podpiąć kabel, nie bezpośrednio do laptopa (śmiga pod 7HP, 64bit)? Co moglibyście polecić? Chciałbym zrobić to możliwie niskim kosztem, acz jeśli przy wyższej cenie znajdzie się coś lepszego/trwalszego, to zainwestuję. Mam internet UPC, 30Mb/s.
  4. Cześć Mam problem. Pobrałem z Origina Dead Space (w ramach bezpłatnego prezentu) i wszystko było ok do momentu instalacji - wyskakuje błąd: "Błąd konfiguracji DirectX: wystąpił błąd wewnętrzny". Posiadam laptopa HP (Intel Core i5-2430M 2,4GHz, 4GB RAM, AMD Radeon HD 6470M, Win7 Home Premium 64-bit) z najnowszym DX11 (sprawdziłem), to jest pierwszy problem z DX jaki miałem na tej maszynie. Czy ktoś ma pomysł, co mógłbym zrobić...? z góry dziękuję i pozdrawiam, dominikeh
  5. Witam wszystkich Forumowiczów! Nieuchronnie nadszedł czas kupna laptopa - maszyny NIE do grania, raczej nastawionej w multimedia, używanie internetu czy tworzenie dokumentów. Chcę, aby ten komputer posiadał stosunkowo szybki procesor, napęd DVD oraz był "uniwersalny" jeśli chodzi o ewentualne rozszerzenia (USB3.0, HDMI i inne). Z budżetu przeznaczyłem na ten zakup ok. 1800zł. Przekątna ekranu od 14 do 16 cali - chyba najłatwiej w tej cenie znaleźć laptopy 15,6 cala. Moje pytanie brzmi - który z trzech (linki poniżej) jest lepszy? Czy oszczędność (Toshiba) będzie zdecydowanie wolniejszy od droższego modelu (Lenovo)? Nie wiem, jak duża różnica będzie w użytkowaniu między AMD A4 a i3. Jeśli ktoś ma inne propozycje, to chętnie je zobaczę http://www.proline.pl/?p=TOSHIBA+L750D-1C1 http://www.proline.pl/?p=IBM+59-332784 http://www.komputronik.pl/product/156456/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Samsung_SERIES_3_NP300V5A_A02PL_.html z góry dziękuję za pomoc! Dominikeh
  6. Witam, mam następujący problem - no reinstalacji systemu, zainstalowałem K-Lite Codec Pack Mega 8.10 (używałem go już wcześniej), nigdy nie sprawiał mi jakichkolwiek problemów. Tymaczasem, przy próbie odpalenia trailerów z ostatniego CDA okazało się, że mam tylko dźwięk, komplatnie brak obrazu. Inne multimedia, np. filmy w AVI, są odtwarzane normalnie. Proszę o pomoc, gdyż sam nie potrafię nic z tym zrobić.. Pozdrawiam, Dominikeh EDIT: post można usunąć, udało mi się samemu zlikwidować problem..
  7. Dobrze, udam się tam. dziękuję za wszystko
  8. Mój problem okazał się być bardziej złożony - ten feralny pendrive był także podłączony do innego komputera (to tam Avast! wykrył zagrożenie), a logi pochodzą z innego komputera... Czy w takim wypadku będą potrzebne logi także z tego drugiego komputera? To może najpierw ten skończmy, a potem jeszcze ten drugi..? Jakie logi mam jeszcze załączyć? Avast! na pierwszym komputerze znalazł to: f5399233.exe - Win32:Malware-gen faebec4a.exe - Win32:VB-AAFP [Trj] jwgkvsq.vmx - Win32:Rootkit-gen [Rtk] Na drugim komputerze, z którego wysyłam logi, GMER nie chce odpalić - od razu restartuje mi system, nic nie jestem w stanie zrobić.. W takim wypadku chyba lepiej poczekam na Pana powrót..
  9. Avast znalazł i przeniósł do kwarantanny te trzy pliki: f5399233.exe faebec4a.exe jwgkvsq.vmx W załącznikach: - log z UsbFix; - log OTL.txt; - log Extras.txt. GMER nie chce odpalić, od razu restart systemu. UsbFix___21.12.2011.txt OTL___21.12.2011.txt Extras___21.12.2011.txt
  10. Witam, mam taki problem - na moim pendrive'ie, z nieznanych mi przyczyn doszło do zamienienia folderów w skróty. Widziałem już kilka tematów dotyczących tego problemu, lecz mimo to nie jestem w stanie sobie poradzić z tą sytuacją. Bardzo zależy mi na zawartości owych folderów, więc kasowanie ich nie wchodzi w grę. Proszę o konkretne wskazówki, jak sobie poradzić z tym problemem. Skan Malwarebytes' Anti-Malware wyszedł czysty (Avast od razu poprzenosił kilka plików do kwarantanny).. pozdrawiam, dominikeh
  11. @ NewHunter7 - ang. fisher - rybak ten wers, a przynajmniej jego część wyraźnie nawiązuje do serii Splinter Cell
  12. Więc tak - problemu na 9550 nie udało mi się rozwiązać. ale gdy wymieniłem 9550 na starszego GeForce2 MX 400 i zainstalowałem sterowniki NVidii, wszystko zaczęło działać.... tak więc problem uznaję za częściowo, rozwiązany, dziękuję wszystkim za pomoc
  13. Witam. Problem wygląda tak - przy próbie grania w GTA Vice City, gra nie doczytuje jakichkolwiek tekstur. Przeinstalowałem system, wsyztskie sterowniki są najnowsze. Konfiguracja komputera to: procesor: AMD Athlon 1,25 GHz płyta główna: GIGABYTE GA-7VA SFS karta graficzna: Sapphire Radeon 9550 128 Mb pamieć RAM: 256 Mb dysk twardy: 20 Gb zasilacz: 350W (z tego, co pamiętam) zainstalowałem najnowsze DX (te z CDA), gdy próbuję zrobić test modułu DX 3D w dxdiagu, przy testwaniu DX 7 jest ok, ale przy DX 8 i DX 9 wyświetla się następujący błąd: Wyniki testów modułu Direct3D 8: Wystąpił błąd w kroku 29 (DrawIndexPrimitive): HRESULT = 0x8876017c (Za mało pamięci wideo) Wyniki testów modułu Direct3D 9: Wystąpił błąd w kroku 29 (DrawIndexPrimitive): HRESULT = 0x8876017c (Za mało pamięci wideo) czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu.? z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
  14. komputer był instalowany od podstaw, ze starych części. tak więc system i wszystkie inne programy były instalowane "na czysto"... EDIT: po zrobieniu dzisiaj formata i reainstalacji systemu wszystkie sterowniki pięknie się zainstalowały, łącznie z najnowszym DXem. w najbliższym czasie dam znać, czy problem znikł EDIT2: niestety, problem wciąż istnieje... ale już nam jego przyczynę: mianowicie coś nie gra na linii karta graficza - sterownik DX. w związku z tym, ten temat proszę zamknąć, a ten problem poruszę w nowym temacie, gdyż zmieniła się jego natura.
  15. wydaje mi się, że sterowniki od NVidii nic nie zmienią, skoro karta graficzna jest od ATI... czy ktoś ma pojęcie, jak rozwiązać ten peoblem.?