Skocz do zawartości

Rozwiązany: [Steam] Gry się nie ładują


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
19 odpowiedzi na ten temat

#1
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
Witam
Jakis tydzien temu instalowalem Gta IV i Dirt 2 ze steam. Wszystko ladnie mi smigalo na win 7 64bit.
Lecz dzis jak chcialem pograc w te gry to po uruchomieniu wlacza sie okienko steama ze uruchamia sie gra i nic wiecej sie nie dzieje. Gra nie zajmuje sobie nawet pamieci Ram. Probowalem juz wszystkie reinstalowalem steama i obie gry, sprawdzalem poprawnosc plikow nawet sciagalem na nowo (Narazie tylko dirt 2 bo obie waza ponad 10GB) i nic nie dziala. Zauwazylem tylko ze po reinstalce nie konfiguruje sie directx tak jak ma to miejsce przed 1 uzyciem. Czy ktos wie o co chodzi?
Jezeli zly dzial to prosze o przeniesienie. Wydaje mi sie ze to problem ze steamem.

Edytowany przez Sevard, 09 sierpień 2010 - 18:59.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15016 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Zapoznaj się z zasadami nazywania tematów. Przenoszę do bardziej odpowiedniego działu.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#3
Maveric

Maveric

    Ork

  • Odrzutki
  • PipPipPip
  • 93 postów
Rejestracja: 24 XI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Radom
steam ogólnie jest pokręcony, wychodzi na to, że te błędy również wynikają z jego wadliwości.
z resztą steam nie jest zbyt dobrze dostosowany do gier z zewnątrz, a tym bardziej do Windowsa 7 i to jeszcze 64 bit. spróbuj sobie zainstalować Wina XP i wszystko powinno śmigać.

#4
zecik

zecik

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1151 postów
Rejestracja: 09 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płock
powodzenia maveric z twoimi radami... jakie gry z zewnatrz gta iv jak i dirt2 jest do kupienia na steam

najczestszym zabiegiem jest usuniecie clientregistry.blob i zrestartowanie platformy steam, badz zmienienie regionu sciagania w oocjach

korzystam juz pare ladnych lat z tej platformy i chyba mam farta bo prawie problemow nie mam ;p

a czem gry niektore moga nie chodzic bo restartuja serwery z aktualizacjiami badz te ktore weryfikuja gry ;p gdy wprowadzali nowy gui to przez dzien nikt nie mial znajomych na liscie tongue_prosty.gif

Edytowany przez zecik, 09 sierpień 2010 - 21:07.

Dodany obrazekDodany obrazek

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
CYTAT(zecik @ poniedziałek, 09 sierpień 2010 - 22:06)
powodzenia maveric z twoimi radami... jakie gry z zewnatrz gta iv jak i dirt2 jest do kupienia na steam

najczestszym zabiegiem jest usuniecie clientregistry.blob i zrestartowanie platformy steam, badz zmienienie regionu sciagania w oocjach

korzystam juz pare ladnych lat z tej platformy i chyba mam farta bo prawie problemow nie mam ;p

a czem gry niektore moga nie chodzic bo restartuja serwery z aktualizacjiami badz te ktore weryfikuja gry ;p gdy wprowadzali nowy gui to przez dzien nikt nie mial znajomych na liscie tongue_prosty.gif

a wiec tak...
reinstalka na xp nie wchodzi gre bo nie poto kupuje laptopa z orginalnym win 7 64bit zeby teraz znizac sie do poziomu xp wiec to odpada odrazu
Zmienialem juz opcje regionu nawet usuwalem te dwa pliki .blop czy jak one tam znalazlem juz takie porady w necie nie pomoglo. Jest to o tyle dziwne ze wczesniej wszystko smigalo a teraz nie chce sie wogole wlaczyc. Gry wogole nic nie robia jak tylko zniknie okno z napisem ladowanie gry tak nic wiecej sie nie dzieje nawet nie zalacza sie proces gry ani zadne bledy nie wsykakuja.  Inne gry jak np saints row 2 smigaja bez problemu tylko te 2 nie chca dzialac. Nie chce na nowym kompie odrazu formata robic bo chyba tylko to mi zostalo
sad_prosty.gif

#6
Max17b

Max17b

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 27 postów
Rejestracja: 16 VIII 2009
Ja mam ten sam problem . Dzisiaj pobrałem demo Mafia 2 i gdy chce zagrać nic się nie dzieje .

#7
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
kurde czyli to jednak wina steama ;s
Mafie II tez pobralem rano ale jeszcze nie odpalalem bo czasu nie maialem ;p
jak odpale dam edita

#8
Max17b

Max17b

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 27 postów
Rejestracja: 16 VIII 2009
Ok . Będę czekał . Sprawdź Mafię .

#9
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
CYTAT(mattix19 @ wtorek, 10 sierpień 2010 - 14:15)
kurde czyli to jednak wina steama ;s
Mafie II tez pobralem rano ale jeszcze nie odpalalem bo czasu nie maialem ;p
jak odpale dam edita

Mafia dziala u mnie, a te 2 gry dalej nie chca. Nie mam pojecia w czym tkwi problem. Chyba napisze dzis do supportu steama ;/

#10
Max17b

Max17b

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 27 postów
Rejestracja: 16 VIII 2009
Działa ? A jak ją włączasz ???
PS
Podobnie ściągłem kiedyś  Just Cause 2 Demo i tez miałem taki problem sad_prosty.gif

Edytowany przez Max17b, 10 sierpień 2010 - 20:04.


#11
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
Normalnie klikam Graj i sie uruchamia. Lecz dirt2 i Gta nie chca dzialac mam to samo co ty z mafia ;s
PS
mafia II sie ciekawie zapowiada ;p

#12
b3rt

b3rt

    Player

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4806 postów
Rejestracja: 16 VI 2008
  • Płeć:mężczyzna
Panowie, temat nie jest do rozmów o Mafii 2. Albo rozwiązujecie swoje problemy ze Steamem (jak w temacie), albo wątek zamykam.
Dodany obrazek

#13
Max17b

Max17b

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 27 postów
Rejestracja: 16 VIII 2009
b3rt --> No to pomóż nam rozwiązać problem . Będziemy dozgonnie wdzięczni i zakończymy temat .

#14
zecik

zecik

    Skalny Troll

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1151 postów
Rejestracja: 09 III 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Płock
probowales sprawdzac spojnosc plikow gier ? w bilbliotece wlasciwosci chyba 3 zakladka, jest tam tez defragmentacja plikow gry, sproboj zrobic;p jesli to nic nie da to pisz do supportu
Dodany obrazekDodany obrazek

#15
Max17b

Max17b

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 27 postów
Rejestracja: 16 VIII 2009
zecik--> Nie pomogło .

#16
piotrekn

piotrekn

    Yes!

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3329 postów
Rejestracja: 13 IX 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Para-Para-Paradise
Jeśli masz czas (duużo czasu) i niezły internet, możesz spróbować pozbyć się całego Steama, tj. odinstalować i wysterylizować, po czym przystąpić do ponownej instalacji aplikacji wraz z grami. I od tego pytanie: czy reinstalacja samych gier nastąpiła tylko przez usunięcie Steamem, czy folder z grą usunąłeś również?
Dodany obrazek
Zapraszam do komentowania mojego bloga
Chcesz zabrać się za yuri? Zajrzyj tutaj!

#17
Max17b

Max17b

    Goblin

  • Forumowicze
  • PipPip
  • 27 postów
Rejestracja: 16 VIII 2009
Ok spróbuję odinstalować Steam a także wszystkie związane z nim programy . Czy ten program zainstalowany jest tylko w folderze wybranym przez nas podczas instalacji czy może  w innych miejscach np . gdzieś na dysku C ?

#18
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
CYTAT(piotrekn @ środa, 11 sierpień 2010 - 10:54)
Jeśli masz czas (duużo czasu) i niezły internet, możesz spróbować pozbyć się całego Steama, tj. odinstalować i wysterylizować, po czym przystąpić do ponownej instalacji aplikacji wraz z grami. I od tego pytanie: czy reinstalacja samych gier nastąpiła tylko przez usunięcie Steamem, czy folder z grą usunąłeś również?

Robilem reinstalke steama gier wszystkich folderow nawet kluczy w rejestrze. Na calym kompie nie zostalo ani sladu i tych 2 grach i na nowo je sciagalem i dalej nic... Co zauwazylem to to ze nie pojawilo sie 1 uruchomienie, poprostu po kliknieciu Graj nic sie nie dzialo ;s

EDIT!
Wlasnie zauwazylem ze porod najprawdopodobniej lezy po stronie dll. Gdy chce uruchomic jedna z tych gier prosto z folderu steama (NIE PRZEZ PROGRAM!) wyskakuje brak pliku xlive.dll ale jak zainstalowalem tego dll okazalo sie ze nie dziala on pod system 64bit
Czy jest ktos moze w posiadaniu tego pliku w wersji 64bit?
To bardzo wazne gdyz inne gry uruchamia normalnie z folderu tylko tym dwom wyskakuje brak tego pliku...
jbc sciagalem ze stronki dll files. Nie dzialal.

Edytowany przez mattix19, 11 sierpień 2010 - 19:19.


#19
mattix19

mattix19
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 11 II 2010
Problem rozwiazalem wystarczy zainstalowac games for windows live z downloadu m$ mozna sciagnac i wszystko smiga.
Dziekuje za pomoc


#20
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 15016 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników