Skocz do zawartości

Rozwiązany: Windows 7, czarny ekran


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
8 odpowiedzi na ten temat

#1
MrHaze

MrHaze

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 116 postów
Rejestracja: 05 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:się biorą młode bociany?
Więc tak, włączam mój komputer, bios odpala się normalnie, wczytuje się Win 7, loguję się.... i czarny ekran. Na ekranie wyświetla się tylko folder "Moje dokumenty". Nie ma nic innego. Reszta pokazuje się dopiero po włączeniu menadżera zadań i wpisaniu w uruchom explorer.exe (o dziwo, taki proces już jest uruchomiony, ale zamiast pamięci ok. 15 000 to ma tylko 7000) i dopiero wtedy wszystko się pojawia. Nigdy wcześniej nie miałem takich problemów, dopiero wczoraj to się zaczęło. Oczywiście zawszę mogę uruchamiać drugi raz explorera, ale często zależy mi na czasie... Macie jakieś pomysły?

Aha: Windows 7 - oryginał. Mam numer seryjny, certyfikaty i wszystko co tam powinno być... (Tak, tak drodzy piraci... Frajer ze mnie...)

Zapoznaj się z zasadami tworzenia nowych tematów oraz ich poprawnego nazywania. Przeniosłem do właściwego działu.-mateusz(stefan)

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Gość_luq92_*

Gość_luq92_*
  • Guests
Rejestracja: --
Poproszę dokładny konfig kompa wraz z marką i mocą zasilacza. Jaki to dokładnie Windows?

#3
MrHaze

MrHaze

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 116 postów
Rejestracja: 05 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:się biorą młode bociany?
Sprawdzenie zasilacza może być problemem - ogranicza mnie gwarancja. (Komputer składany seryjnie. Zerwę plomby i po gwarancji, a ja mam "szczęście" do psujących się komputerów).

Windows: Win 7 Home Premium 32
Procesor: Intel Pentium III Xeon, 2800 MHz
Grafika: NVIDIA GeForce GT 220
Płyta główna: P5G41-M
Karta sieciowa: Atheros AR8121

Dodaję też raport z Everesta. Może pominąłem coś... Ogólnie słabo znam się na sprzęcie.

Załączone pliki



#4
Gość_luq92_*

Gość_luq92_*
  • Guests
Rejestracja: --
To sprawdź w dokumentacji kompa. To ważne. Ale skoro to zestaw, to możesz jeszcze podać nazwę obudowy. Może zasilacz był razem z nią. Ale upewnij się.

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
MrHaze

MrHaze

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 116 postów
Rejestracja: 05 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:się biorą młode bociany?
Niestety do dokumentacji komputera nie mam aktualnie dostępu. Spojrzałem na naklejki z tyłu obudowy.

Na zasilaczu: AC 230V

Niżej:
Moc: 355W
Prąd: 3A
Napięcie: 110-230V
Częstotliwość: 50-60Hz

#6
3m2oo5

3m2oo5

    Niepoprawnie Niepoprawny

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1217 postów
Rejestracja: 16 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Jasło
zasilacz raczej niewiele będzie miał z tym wspólnego.

to raczej problem software`owy.

Po pierwsze:
jaki (i czy w ogóle) masz antywirus.

Jeśli nie masz:
1. pobierz bezpłatną wersje MalwareBytes Anti malware i przeskanuj kompa. Ta maniera powinna Ci wejść w nawyk.
2. następnie zainstaluj antywirus - z darmowych polecam antywirus Avira.
3. zrób pełne skanowanie.
4. opcjonalnie zainstaluj firewall.. z darmowych polecam Zone Alarm.

jeśli masz antywirus to wykonaj kroki 1 i 3.

potem pomyślimy więcej.

Have you ever played shoot`em up game unplugged ? Try shootin` Santa.


Dodany obrazek


#7
MrHaze

MrHaze

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 116 postów
Rejestracja: 05 V 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:się biorą młode bociany?
@Up
Gdybym mógł, dałbym Ci ze 100 złoty... Zainfekowany był plik csrss.exe. Teraz wszystko działa...
Ten grzmot Norton do niczego się nie nadaje...
Temat można zamknąć i dziękuję za każdą próbę pomocy!

#8
3m2oo5

3m2oo5

    Niepoprawnie Niepoprawny

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1217 postów
Rejestracja: 16 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Jasło
100?

to za dużo smile_prosty.gif w tej cenie naprawiam komputer z 2 lub więcej uszkodzeniami smile_prosty.gif

Powodzenia i nie zapominaj na przyszłość o zabezpieczeniach smile_prosty.gif

skanuj czasem AntiMalwarem, bo werja darmowa nie posiada rezydentnego (w tle) modułu ochrony.

Raz na tydzień wystarzcy.

Pozdrawiam

Have you ever played shoot`em up game unplugged ? Try shootin` Santa.


Dodany obrazek


#9
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14565 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników