Skocz do zawartości

Rozwiązany: Wiedźmin - brak uprawnień administratora


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
8 odpowiedzi na ten temat

#1
Gość_luq92_*

Gość_luq92_*
  • Guests
Rejestracja: --
Witajcie. Dziś postanowiłem zainstalować sobie Wiedźmina. Został zakupiony w podstawowej wersji już jakiś czas temu. Przy odpalaniu wyskakuje coś takiego: http://img135.imageshack.us/img135/5508/witcher.jpg
We właściwościach nie mogę odpalić gry jako administrator, bo opcje te są niedostępne. Co można z tym zrobić?
[edit]
Wcześniej pojawia się jeszcze komunikat o TAGES Drivers, że do ich instalacji potrzeba admina.

Edytowany przez luq92, 01 maj 2010 - 09:39.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Firestone

Firestone

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 635 postów
Rejestracja: 23 XII 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Legnica
Może ściągnij patcha 1.4 (edycję rozszerzoną). Naprawia praktycznie wszystkie błędy.

AMD Phenom II X4 955 BE, Zotac GeForce GTX 470 AMP!, 4 Gb RAM DDR3, HDD 500Gb,  Razer DeathAdder Respawn

#3
Cragir

Cragir

    Grey Warden

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2124 postów
Rejestracja: 23 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wierzbica
Jaki system? Spróbuj uruchomić plik setup.exe jako administrator, prawy-> uruchom jako.

Dodany obrazek


#4
Gość_luq92_*

Gość_luq92_*
  • Guests
Rejestracja: --
Jakieś pół roku temu grałem bez problemów, więc to chyba nie to. Odpaliłem instalkę jako admin i jest to samo.
[edit]
Jest to Win 7.

Edytowany przez luq92, 01 maj 2010 - 10:06.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
JamesVoo

JamesVoo

    Wiedźmin

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4615 postów
Rejestracja: 20 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Forum
Po pierwsze to kliknij we "Właściwości" i zaznacz w "Zgodności" "Uruchom ten program jako administrator". Rozumiem że konto na Win7 masz jako admin?
Co do TAGES, to chyba jest zawsze na Win7, ściągnij TE stery i spróbuj uruchomić.

EDIT: Nie zauważyłem o tym co pisałeś o adminie wink_prosty.gif Jednak spróbuj tak, może pomoże, jednak wydaje mi się że to głównie wina tych sterów, też nie mogłem wieśka na Win7 uruchomić smile_prosty.gif

Edytowany przez JamesVoo, 01 maj 2010 - 10:35.

Gry są jak masturbacja, z tego się nie wyrasta.

12 letni forumowy troll.


#6
Cragir

Cragir

    Grey Warden

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2124 postów
Rejestracja: 23 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wierzbica
A na innych kontach użytkownika też wyskakuje ten błąd? Mi Win XP tez czasami wyjeżdża z takimi komunikatami, wystarczy uruchomić kompa jeszcze raz i wszystko wraca do normy.

Dodany obrazek


#7
Mariusz Saint

Mariusz Saint

    derp

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7973 postów
Rejestracja: 02 VIII 2003
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Nowy Sącz
Ja sam instalowałem Wiedźmina ostatnio i rozwiązanie problemu jest proste: administratora potrzebujesz, żeby zainstalować te całe TAGES. Po prostu ściągnij je ze strony Tages: http://www.tagesprotection.com/main.htm?page=minimum.htm i zainstaluj sobie sam, ja tak zrobiłem i mi pomogło, Wiedźmin działa.
Oczywiście ściągnij sobie ten 2GB patch ze strony CD Projekt update'ujący grę do wersji 1.4 i 368 MB update do wersji 1.5, ale jeśli chcesz pograć w Wiedźmina już teraz, to samodzielne zainstalowanie tego Tages uważam za najlepsze rozwiązanie.

PS Też mam Win7.

#8
Gość_luq92_*

Gość_luq92_*
  • Guests
Rejestracja: --
Wszystko już śmiga smile_prosty.gif Pomogło zainstalowanie TAGES. Wielkie dzięki panowie smile_prosty.gif

#9
opti

opti

    Smok

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6224 postów
Rejestracja: 05 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników