barman000 Napisano Kwiecień 19, 2010 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 19, 2010 http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=17868 Czy ta karta ma chłodzenie referencyjne i jakie to chłodzenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrgonzo Napisano Kwiecień 19, 2010 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 19, 2010 Ten radek nie posiada chłodzenia referencyjnego, jest to alternatywne chłodzenie od producenta karty, w tym przypadku Sapphire. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barman000 Napisano Kwiecień 19, 2010 Autor Zgłoś Share Napisano Kwiecień 19, 2010 a jakie to referencyjne chłodzenie i które chłodzenie jest lepsze referencyjne czy alternatywne:) Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[Ekspert] voodoo1907 Napisano Kwiecień 19, 2010 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 19, 2010 Alternatywne od Sapphire lepsze. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano Kwiecień 19, 2010 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 19, 2010 Referencyjnie chłodzone 4850 wygląda tak: http://old.benchmark.pl/artykuly/testy/Rad...deon_4850_2.jpg Chłodzenie referencyjne to takie, które przy premierze zaprezentował producent chipu, czyli w tym przypadku ATI. Chłodzenia te zazwyczaj opracowane są w ten sposób, by gwarantować optymalne warunki pracy przy standardowych ustawieniach karty. Wydajniejsze POWINNY być układy chłodzenia zastosowane przez partnerów producenta, jak właśnie Szafir i HIS, ale nie zawsze ich układy pa lepsze, więc na to też należy uważać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barman000 Napisano Kwiecień 21, 2010 Autor Zgłoś Share Napisano Kwiecień 21, 2010 DZienks wszystkim za odpowiedzi temat do zamknięcia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano Kwiecień 21, 2010 Zgłoś Share Napisano Kwiecień 21, 2010 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...