Skocz do zawartości

Rozwiązany: Assassin's Creed 2 - "Klucz został już użyty"


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
12 odpowiedzi na ten temat

#1
SerwusX

SerwusX

    Naczelny Deregulator

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1144 postów
Rejestracja: 29 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Tam, tylko jeszcze trochę dalej
Kilka dni temu kupiłem grę Assassin's Creed 2. Dzisiaj została zainstalowana, a bezpośrednio przed włączeniem podałem klucz podany na instrukcji - i wyskoczył mi oto taki komunikat:

"Klucz został już użyty"

Zaznaczam, że pudełko było pierwszy raz otwarte i nikt inny nie miał go nawet w rękach, o oglądaniu cd-key'a nie wspominając. Jednakże w instrukcji pisze coś takiego:
"Jeśli do gry w sieci wymagany jest klucz aktywacyjny, nie można go będzie odtworzyć lub zamienić na inny. W gestii pierwotnego nabywcy leży odpowiednie zabezpieczenie takich danych. Firma Ubisoft nie wymienia zagubionych, ukradzionych czy nieprawidłowych kluczy aktywacyjnych"

Jestem pierwotnym nabywcą i odpowiednio zabezpieczyłem mój klucz aktywacyjny. W innym miejscu - na pudełku - pisze, iż do 90 dni od daty zakupy w miejscu nabycia produktu sprzedawca zobowiązany jest wymienić produkt na wolny od wad. Wadliwy cd-key jest chyba wadą wyrobu, może się mylę?

Co wy o tym myślicie? Wysłałem już maila do ubi[kacji]softu, ale co jeśli odmówią naprawienia tego i powiedzą, żebym się szedł krzaczyć? Jechać do sprzedawcy? Mam paragon, jakby co...
"Każdy ocenia według swoich zboczeń" - S.P.
Dodany obrazek
CPU - Intel Core i5 760 2.8GHz MOB - Asus P7P55D-E RAM - G. Skill 4Gb 1333MHz CL9 HDD - 3x Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
PSU - Corsair CMPSU-650TXEU 650W GPU - Gainward GeForce GTX470 1280MB Mouse - iBox NoName

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Shaker

Shaker

    ?????

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4376 postów
Rejestracja: 12 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Poznań
Idź do sklepu, w którym ci go sprzedali i wyjaśnij sprawę. W tym przypadku zwrot powinien być uwzględniony, ubisoft w każdym razie powinnien ci załatwić nowy klucz.

Edytowany przez Shaker, 18 kwiecień 2010 - 16:43.

Chcecie wiedzieć o mnie więcej? Wejdźcie na mojego >>>Twittera<<<
"I'm overcome with emotion"

#3
Firestone

Firestone

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 632 postów
Rejestracja: 23 XII 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Legnica
Miałem podobną sytuację kiedyś z grą kupioną w Media Markt. Wymienili mi ją bez problemów.

AMD Phenom II X4 955 BE, Zotac GeForce GTX 470 AMP!, 4 Gb RAM DDR3, HDD 500Gb,  Razer DeathAdder Respawn

#4
SerwusX

SerwusX

    Naczelny Deregulator

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1144 postów
Rejestracja: 29 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Tam, tylko jeszcze trochę dalej
Zobaczymy sad_prosty.gif jak odpowiedzą mi z ubi, że nie wymieniają, to pofatyguję się do sprzedawcy. W Empiku powinni wymienić, nie?
"Każdy ocenia według swoich zboczeń" - S.P.
Dodany obrazek
CPU - Intel Core i5 760 2.8GHz MOB - Asus P7P55D-E RAM - G. Skill 4Gb 1333MHz CL9 HDD - 3x Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
PSU - Corsair CMPSU-650TXEU 650W GPU - Gainward GeForce GTX470 1280MB Mouse - iBox NoName

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
BaronAX

BaronAX

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 133 postów
Rejestracja: 10 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Lubuskie
Jak najbardziej. Też miałem ten problem z inna grą to powiedzieli że w razie w to mam oddać to wymienią. Ale z EA poradziłem sobie sam w 5 h


#6
SerwusX

SerwusX

    Naczelny Deregulator

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1144 postów
Rejestracja: 29 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Tam, tylko jeszcze trochę dalej
No tak... Znalazłem paragon i pisze na nim, że do 2 miesięcy mogę wymienić lub oddać zakupiony towar. Zobaczymy, jak sprawy się potoczą.
Swoją drogą, jaką świnią trzeba być, by wpisywać w ekranie instalacji klucze na chybił trafił i pozbawiać innych rozrywki, za którą zapłacili...
"Każdy ocenia według swoich zboczeń" - S.P.
Dodany obrazek
CPU - Intel Core i5 760 2.8GHz MOB - Asus P7P55D-E RAM - G. Skill 4Gb 1333MHz CL9 HDD - 3x Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
PSU - Corsair CMPSU-650TXEU 650W GPU - Gainward GeForce GTX470 1280MB Mouse - iBox NoName

#7
dijo1995

dijo1995

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 137 postów
Rejestracja: 28 XI 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Oświęcim
słyszałem o tym. podobno jacyś "mondrzy" ludzie wymyślili do asasyna coś takiego jak key-gen. z tym, że generuje on nie klucze pirackie a oryginalne. żeby trafić na nieużywany trzeba mieć cholerne szczęście lub dużo cierpliwości, ale podobno to działa. pewnie ktoś tak wykorzystał sobie twój klucz i teraz nie chce "zaskoczyć". ubo powinno wymienić, a jak nie, to idź do punktu sprzedaży. jak to poważny sprzedawca, to wymieni grę od razu, jak nie, będziesz zmuszony kupić grę jeszcze raz ;/

#8
SerwusX

SerwusX

    Naczelny Deregulator

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1144 postów
Rejestracja: 29 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Tam, tylko jeszcze trochę dalej
No chyba cię gnie, mam wydawać kolejne 130 zł na coś, za co i tak zapłaciłem?
Napisałem do ubi, odpisali mi, że mam przesłać zdjęcie z dowodem zakupu, ale już tydzień czekam i cisza. Pożyjemy, zobaczymy, jak nie odpiszą do końca tygodnia, to tam zadzwonię. Chociaż przy takiej obsłudze technicznej konsultant jest pewnie przyzwyczajony do bluzg i spławia wszystkich jak leci -.-
"Każdy ocenia według swoich zboczeń" - S.P.
Dodany obrazek
CPU - Intel Core i5 760 2.8GHz MOB - Asus P7P55D-E RAM - G. Skill 4Gb 1333MHz CL9 HDD - 3x Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
PSU - Corsair CMPSU-650TXEU 650W GPU - Gainward GeForce GTX470 1280MB Mouse - iBox NoName

#9
BaronAX

BaronAX

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 133 postów
Rejestracja: 10 VI 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Lubuskie
Jeśli gra nie zadziała poprawnie a UBI nie zrobi z tym nic. Możesz wkroczyć na drogę sądową którą pewnie wygrasz i dostaniesz odszkodowanie. Ale oni o tym wiedzą i raczej Tobie pomogą.


#10
SerwusX

SerwusX

    Naczelny Deregulator

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1144 postów
Rejestracja: 29 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Tam, tylko jeszcze trochę dalej
Gdybyś przeczytał licencję, nie może być mowy o żadnym odszkodowaniu, ale, co jest prawdą, muszą wymienić na sprawną kopię.
Byłem u sprzedawcy, powiedziano mi, że mam sobie dzwonić do UBI. No cóż, zadzwonię sobie...
"Każdy ocenia według swoich zboczeń" - S.P.
Dodany obrazek
CPU - Intel Core i5 760 2.8GHz MOB - Asus P7P55D-E RAM - G. Skill 4Gb 1333MHz CL9 HDD - 3x Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
PSU - Corsair CMPSU-650TXEU 650W GPU - Gainward GeForce GTX470 1280MB Mouse - iBox NoName

#11
filipex100

filipex100

    Ork

  • Forumowicze
  • PipPipPip
  • 59 postów
Rejestracja: 05 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
miałem to samo. kolega który pracuje w podobnym sklepie powiedzal mi że mogli otworzyc sobie w magazynie spisac klucz i zpowrotem zafoliować (maja taką maszyne która na to pozwala tyle ze wtedy gra nie jest tak oryginalnie zafoliowana jak wszystkie gry) poprostu MUSZĄ Ci zamienic. w miedia markt galeria domiikanska wroclaw zamienili bez problemu biggrin_prosty.gif

#12
SerwusX

SerwusX

    Naczelny Deregulator

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1144 postów
Rejestracja: 29 I 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Tam, tylko jeszcze trochę dalej
Nie zamienili mi w Empiku, barany. Gość powiedział coś takiego: "To w ubisofcie musieli mieć jakieś włamanie do bazy i ukradli klucze. Do nich niech pan sobie dzwoni."
Tak naprawdę, to dzwoniłem już tam od miesiąca. Słałem maile. Ale doczekałem się w końcu. Przysłali mi mailem (chyba dziesiątym) nowy klucz i już wszystko działa. I gites. Problem rozwiązany.

Aha, mówię wam, te zabezpieczenia ubi są bezsensowne i beznadziejne. Na początku byłem za, bo miałem nadzieję, że chociaż odrobinę przystopuje to piratów, ale widzę, że przystopowało to tylko mnie przed uruchomieniem gry. A piraci w tym czasie hulali już sobie zdrowo.  dry.gif

Panie moderator, temat można już zamknąć!
"Każdy ocenia według swoich zboczeń" - S.P.
Dodany obrazek
CPU - Intel Core i5 760 2.8GHz MOB - Asus P7P55D-E RAM - G. Skill 4Gb 1333MHz CL9 HDD - 3x Samsung 500GB SATA2 (HD502HJ)
PSU - Corsair CMPSU-650TXEU 650W GPU - Gainward GeForce GTX470 1280MB Mouse - iBox NoName

#13
opti

opti

    Smok

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6223 postów
Rejestracja: 05 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników